Eetsmakelijk! Dit is (bijna) de grootste taart ooit

12 september 2017 om 11:34Ingelise de Vries
Eetsmakelijk! Dit is (bijna) de grootste taart ooit
Beeld ter illustratie: Colourbox

Mocht je al de hele dag een craving hebben naar taart, dan doe je er goed aan niet verder te lezen. Of juist wel. In elk geval is er in het Engelse Dorset genoeg taart te eten.

Daar is namelijk een enorme taart gebakken, een Victoria Sponge Cake. Een bakkerij in de Britse graafschap wist daar een cake met een doorsnede van ruim anderhalve meter te bakken. Die weegt ook wel wat, hij telt bijna 320 kilo op de weegschaal.

Enorm baksel

Steve Oxford mag het enorme baksel op zijn naam zetten. Hij vestigde het tijdens het Sturminster Newton kaasfestival dat afgelopen weekend plaatsvond, weet Metro UK. De 36-jarige bakker had precies een week nodig om zijn caloriebom te fabriceren.

 

Veel ingrediënten

Geen eitje, zou je zeggen. Je hebt er vooral een hoop ingrediënten voor nodig. Steve gebruikte 700 eieren, bijna 230 kilo bloem, boter en suiker voor zijn taartbeslag. Hij gebruikte een industriële oven om het enorme baksel in te prepareren. De taart werd daar met behulp van een vorkheftruck uitgehaald.

Wel een kleine domper voor Steve: waarschijnlijk haalt hij het Guinness Book Of Records 2018 nét niet. Misschien kan hij in 2019 een nieuwe poging wagen. In elk geval is er een hoop taart om het verdriet weg te eten.