Food

Drink jij vanavond een cocktail van afval?

Nieuwe trend gespot: cocktails van afval. Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

29 SEP 2017

Koken met de restjes van de avond ervoor hebben allemaal weleens gedaan, maar wat denk je ervan om deze ook op te drinken? Twee Londense bartenders introduceren de wereld aan cocktails gemaakt van afval, onder de naam ‘Trash Tiki’.

Als ervaren mixologen zagen Kelsey Ramage en Iain Griffiths vanaf de eerste rij hoeveel afval er iedere avond wordt weggegooid. Het paar besloot om iets te doen aan de verspilling van onder andere ananasschillen, uitgeknepen citroenen en verlepte kruiden, en ging aan de slag met het shaken van restafval.

#Drinklikeyougiveafuck

Wat begon als een project voor ernaast, is uitgegroeid tot een wereldwijde tour. Overal ter wereld neemt het duo bars over om mensen kennis te laten maken met hun milieuvriendelijke cocktails. Het doel van de 'Anti-Waste Tour' is aantonen hoe lekker en makkelijk anti-verspilling drinken kan zijn, aar dan wel op een hippe manier: „Wanneer bartenders het woord duurzaamheid horen, sluiten ze zich meteen af. Het klinkt saai”, aldus Ramage tegen Now Toronto.

„We wilden bewijzen dat je geen extreme eco-strijder hoeft te zijn om iets te kunnen doen”, vertelt Ramage aan de Canadese Huffington Post. „Het gaat om het maken van kleine, makkelijke veranderingen terwijl je laat zien dat je nog steeds snel en leuk bent – en goede drankjes maken die de planeet niet vernielen.” Hun boodschap? #drinklikeyougiveafuck.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Maak je eigen afvalcocktail

Geïnspireerd door Trash Tiki? Probeer dan een van hun recepten: ‘Cob Soda’. Wees gewaarschuwd, echt makkelijk zijn hun recepten niet.

Wat heb je nodig?

 • 30 ml Tequila Cabeza
 • 15 ml Amontillado sherry
 • 15 ml maiskolfsiroop (zie hieronder)
 • 15 ml grapefruit stock (zie hieronder)
 • 15 ml sodawater
 • Schil van een maiskolf

Schenk alle ingrediënten in een hoog glas met ijs. Roer het door en garneer het ten slotte met de schil.

Maiskolfsiroop

 • 5 maiskolven
 • 1 liter water
 • 1 kilo suiker

Kook de kern van de maiskolf 5 minuten in water, giet het af en voeg suiker toe aan het water. Roer alles door en sluit het vervolgens af. Je kunt het mengsel twee dagen laten staan.

Grapefruit stock

 • Twee kopjes water
 • 2 grapefruitschillen
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 theelepel appelzuur (of appelazijn)
 • 1 kopje kristalsuiker

Breng water aan de kook en voeg de grapefruitschillen toe. Laat het vijf minuten staan. Daarna haal je de schillen eruit en knijp je er even in (wij raden aan om dit niet met je blote handen te doen). Zet het vuur hoog en probeer het water tot ongeveer één kopje te reduceren. Voeg vervolgens suiker en het zuur toe, en roer het goed door zodat het oplost. Filter het en sluit het af in een bakje. Dit mengsel blijft ongeveer drie dagen goed.

Cheers!


Views

89

McDonald's retro kledingstukken al gezien?

McDonald’s komt met een nieuwe retro kledingcollectie en eerlijk is eerlijk sommige items zijn best wel vet! Foto: McDonald's

Foto van 'Lisa Vermeij'

19 JUL 2018

Ben je klaar voor wat fastfoodfashion?  McDonald’s komt met een nieuwe retro kledingcollectie en eerlijk is eerlijk sommige items zijn best wel vet!

Foto: McDonald's

Eerder kwam snackbar en concurrent FEBO natuurlijk al met een kledinglijn. En nu volgt ook de Amerikaanse fastfoodketen met een (helaas) tijdelijke collectie van McDonald’s. Vol met heuptasjes, spijkerjacks, t-shirts, sweaters en sokken in McDonald’s design.


Views

1k+

Huismerkwhisky Lidl volgens experts de beste

Foto: colourbox

Foto van 'Alice Boothby'

20 DEC 2016

Een dure fles hoeft niet altijd per definitie goed te zijn, blijkt uit de de nieuwste editie van de 'whiskybijbel' van Jim Murray. De budgetwhisky van Lidl gooit hoge ogen.

In de lijst verslaat de huismerkwhisky grote namen als Johnnie Walker en Famous Grouse. In de 'bijbel' worden ruim 4600 verschillende flessen whisky professioneel geanalyseerd en beoordeeld. De 34-jaar oude Glenalba Sherry Cask Finish Scotch Whisky (49,99 euro) scoort 95,5 punten van de maximale 100. Deze fles is alleen verkrijgbaar bij Lidl.


Views

3k+

20 x Tussendoortjes onder de 100 calorieën

Foto: Colourbox

Foto van 'Alice Boothby'

3 MRT 2016

Trek in een tussendoortje, maar wil je een beetje op de kilo's letten? Deze snacks bevatten minder dan 100 calorieën.

1. Edamame-bonen


Views

3k+

Bij hotel The Grand kun je volgens de dames van Club Capital het best terecht voor een high tea. / Femmy Weijs

De 10 beste plekken voor high tea in Amsterdam

Bij hotel The Grand kun je volgens de dames van Club Capital het best terecht voor een high tea. / Femmy Weijs

Foto van 'Metro'

22 APR 2016

De meiden van Club Capital zochten de tien beste plekken in Amsterdam voor je uit voor een high tea! Ideaal om de lekkere trek tussen lunch en diner te vullen.

The Grand
Met stip op nummer één staat hotel The Grand, met haar Afternoon Tea. Hier neem je tussen 15.00 en 17.00 uur plaats in de Parijs aandoende Library of, als het weer het toe laat, in de prachtige binnentuin. Je start met traditionele thee en eventueel een glas champagne. Daarna komen de heerlijkheden op tafel, zoals de traditionele scones uit eigen bakkerij, geserveerd zoals het hoort, met jam, clotted cream en lemon curd. Daarnaast komen diverse sandwiches voorbij, onder andere met op eikenhout gerookte zalm en paling. Je maakt kennis met verschillende verrukkelijke theesoorten uit exotische windstreken. Als laatste geniet je van verschillende kleine desserts en minitaartjes van de chefpatissier. Geloof ons, je wilt verder niks meer eten die dag. De Afternoon Tea kost 30 euro per persoon en is uit te breiden met een feestelijk glas champagne.
Oudezijds Voorburgwal 197


Views

2k+