Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Eten & drinken 5 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je watermeloen op het menu moet zetten

De zomer mag dan weer op z’n eind lopen, met het fruit dat ‘zomer’ schreeuwt zijn we nog lang niet klaar. En dat is maar beter ook: de watermeloen is namelijk heel goed voor je huid!

De meloen is niet alleen hét ingrediënt voor een frisse salade of een fijne cocktail, hij bevat ook een hoop voedingsstoffen waar je huid blij van wordt. Zoals de naam al doet vermoeden zit hij natuurlijk vol met water. 96 procent van de vrucht is water. Maar dat is lang niet alles, zegt schoonheidsspecialist Su-Man tegen Refinery 29. Su-Man nam onder andere de gezichten van Anna Hathaway en Freida Pinto en Juliette Binoche onder handen én ontwikkelde zelf producten voor de huid.

Voedingsstoffen

„Watermeloen bevat het animozuur citrulline. Dat zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbeterd wordt en het werkt als een natuurlijke exfoliator”, zegt ze. Exfoliëren is een term die je misschien regelmatig voorbij ziet komen. Het is een manier om dode huidcellen te verwijderen waardoor je een gladder huidje krijgt. „Ook zit er lycopeen in, een fytonutriënt. Dat is een anti-inflammatoire.” Lycopeen is een stof die je onder andere ook in tomaten vindt en is helderrood van kleur. Het is een antioxidant.

Su-Man vertelt dat de watermeloen goed is voor elk huidtype. Het beste is om watermeloen te eten als je ergens last van krijgt, bijvoorbeeld bij roodheid, een droge of schilferige huid. En als je rimpels dreigt te krijgen, is het ook niet verkeerd. „De vele antioxidanten die het lichaam beschermen van vrije radicalen, zorgen er ook voor dat je minder snel oud lijkt.”

Hoe het ook allemaal precies zit, wij zijn gek op watermeloen. Of je er nou mooier van wordt of niet. Dit zijn onze vier favoriete recepten van onze favoriete foodbloggers.

Watermeloen-kokos-banaan softserve

Beeld: De Groene Meisjes

Het begon als een poging om watermeloenroomijs te maken, maar dat lukte niet helemaal. Gelukkig is Merel Wildschut van De Groene Meisjes niet voor één gat te vangen en daar kwam deze heerlijke softserve uit.

Salade met watermeloen en feta

Beeld: Ikbenirisniet

Een klassieker, maar toch weet Iris van Ikbenirisniet er een nog feestelijker dis van te maken. Een salade die je nu helemaal regelmatig op het menu kunt zetten!

Watermeloen met ham

Beeld: Uit Pauline's Keuken

Nog zo’n klassieker die zeker tijdens je tapasavonden op tafel moet staan. En oer-Hollandse zitverjaardagen. En als tussendoortje tijdens een lange werkdag. Eigenlijk kan dit hapje van Uit Pauline’s Keuken altijd.

Couscous met kip en watermeloen

Beeld: Gewoonwateenstudentjesavondseet

Watermeloen in je avondeten verwerken? Daar draait niet-meer-studentje Leonie haar hand niet voor om met deze heerlijk frisse couscous mét lekkere kippenboutjes erbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.