Dit biertje vergroot de kans op 'man boobs'

7 september 2017 om 17:24Daisy Heyer
Dit biertje vergroot de kans op 'man boobs'
Speciaalbier is niet alleen lekker, het kan ook leiden tot mannenborsten... ai. / Colourbox

Dat je van een biertje te veel last kan krijgen van een bierbuikje is ons algemeen bekend, maar dat je liefde voor pils ook kan zorgen voor andere groeiende lichaamsdelen… dat wisten we nog niet.

Het extra bittere biertje India Pale Ale (beter bekend als IPA) kan er namelijk voor zorgen dat je zogenaamde ‘man boobs’ (oftwel gynaecomastie) krijgt. Althans, dat meldt Indepent. En laat dat nou net iets zijn wat het gros van de mannen absoluut niet ambieert.

Oestrogeen

Ongeveer de helft van de mannen krijgt in zijn leven last van ‘man boobs’. Dat is afhankelijk van je hormonen, maar ook van je manier van leven. En daar komt de IPA om de hoek komt kijken.

Het biertje bevat namelijk een bepaald soort oestrogeen dat van nature uit planten komt. Deze oestrogenen zijn onder andere van dienst bij een goede nachtrust en kunnen ervoor zorgen dat vrouwen makkelijker hun menopauze beleven. Het goedje helpt echter ook mee aan het vormen van ‘man boobs’ en zorgt er tevens voor dat je ‘hem’ bij het vrijen niet meer omhoog kunt krijgen; een veelvoorkomende klacht bij mannen die (te) veel hebben gedronken.

Speciaalbiertjes

Weten we dit nu pas voor het eerst? Nee joh! In 1998 schreef Stephen Harrod Buhner als een boek Sacred and Herbal Healing Beers, waarin te lezen was dat IPA’s kunnen leiden tot mannenborsten.

Nu speciaalbiertjes dus zo hip zijn, kan het dus heel goed zijn dat we binnenkort steeds meer mannen met borsten tegenkomen. Een tegenmiddel is er echter ook: trainen, want hoe dikker je bent, hoe meer oestrogeen je aanmaakt en trainen zorgt er juist voor dat je testosteron aanmaakt.

Daarnaast helpt het natuurlijk gewoon om je alcoholinname te beperken en zouden groenten als spinazie, broccoli en spruiten ervoor zorgen dat de ‘man boobs’ zich niet goed kunnen ontwikkelen. Of misschien moeten de mannen het in het vervolg gewoon bij een doodnormaal Heinekenbiertje houden?