Food

Aldi lanceert wijn die veel minder calorieën bevat

Ligt deze light wijn straks ook hier in de winkel?

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

13 AUG 2017

Aldi is goed bezig. Naast het bericht dat de supermarktketen de plastic tas in de ban doet, is er nog meer goed nieuws: ze komen met wijn die goed is voor de lijn en waardoor je de dag erna net was frisser opstaat.

Oke, goed voor de lijn is misschien overdreven. Maar vriendelijker in ieder geval wel. De wijnen van de Featherweight-lijn bevatten een stuk minder calorieën dan de doorsnee wijn. Het alcoholpercentage ligt op 5,5 procent en per glas krijg je maar 52 tot 59 calorieën binnen.

Vier soorten

Normaal gesproken bevat een glas wijn ruim 100 calorieën met een alcoholpercentage van 12 procent. De Featherweight-wijn komt met vier varianten. Twee wijnen van witte druiven: de Sauvignon Blanc en de Pinot Grigio, een Zinfandel Rose en een Merlot.

Natuurlijk zijn we heel erg benieuwd of de wijn ook een beetje te drinken is. Maar we hebben goede hoop. Niet al te lang geleden de Exquisite Collection Côtes De Provence 2016 van de Aldi werd uitgeroepen tot een van de beste wijnen ter wereld.

Nu wil je waarschijnlijk ook graag weten wat zo’n wijntje kost: 2,99 pond. Een schijntje dus. Op dit moment is de wijn alleen beschikbaar in Groot-Brittannië, maar we hopen natuurlijk vurig dat we binnenkort een wijnproeverij met deze gloednieuwe Aldiwijn kunnen doen.


Views

200+

Likeability of 5

20 x dingen doen met wondermiddel baking soda

Foto: Colourbox

Foto van 'Alice Boothby'

9 FEB 2016

Wie met enige regelmaat bakt, zal het ingrediënt baking soda weleens tegenkomen. Dit spotgoedkope wondermiddel kun je voor duizend-en-één dingen gebruiken.

Maar voordat we lukraak een lijst uitspuwen: wat is baking soda eigenlijk? Baking soda, of zuiveringszout, is natriumbicarbonaat, een natuurlijk rijsmiddel en onderdeel van bakpoeder. Het grote verschil is dat baking soda een 'zuurtje' nodig heeft om te kunnen rijzen. Daarbij kan je denken aan citroensap, yoghurt, of azijn. Wil je zelf bakpoeder maken? Voeg dan citroenzuurpoeder of maismeel toe.

Het grote voordeel van baking soda is dat het heel lang goed blijft. Daarnaast ontvet, ontzuurt, reinigt, ontkalkt en absorbeert baking soda geurtjes. Je koopt het bij drogisterijen, bij de toko en in sommige (eco)supermarkten voor nog geen 3 euro. Het is tijd om altijd een doosje baking soda in je keukenkastje te hebben staan en wel hierom:


likelove
user_14c147543309120f7b1d8291c96dbcb8008022e3_avataruser_5299f992096837b8a626df621155360674be111c_avatar

Views

2k+

6 Originele traktaties om uit te delen op kantoor

6 Originele traktaties om uit te delen op kantoor

Foto: Colourbox

Foto van 'Elselotte Smink'

26 SEP 2016

Wie jarig is of iets te vieren heeft, trakteert. Maar wat als je het iets gezonder of origineler wil aanpakken dan met taart of een pak koekjes?

Van Scroppino's tot gevulde slabladeren: Metro Lifestyle tipt traktaties die nét even anders zijn. Drie keer raden wie straks de favoriete collega is.


Views

5k+

Huismerkwhisky Lidl volgens experts de beste

Foto: colourbox

Foto van 'Alice Boothby'

20 DEC 2016

Een dure fles hoeft niet altijd per definitie goed te zijn, blijkt uit de de nieuwste editie van de 'whiskybijbel' van Jim Murray. De budgetwhisky van Lidl gooit hoge ogen.

In de lijst verslaat de huismerkwhisky grote namen als Johnnie Walker en Famous Grouse. In de 'bijbel' worden ruim 4600 verschillende flessen whisky professioneel geanalyseerd en beoordeeld. De 34-jaar oude Glenalba Sherry Cask Finish Scotch Whisky (49,99 euro) scoort 95,5 punten van de maximale 100. Deze fles is alleen verkrijgbaar bij Lidl.


Views

4k+

Lidl-wijn van 5,99 een van de beste ter wereld

Lidl-wijn van 5,99 een van de beste ter wereld

Goede wijn hoeft niet duur te zijn. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

5 DEC 2017

Hoog tijd om wat ruimte te maken in de voorraadkast. Een Lidl-wijn van slechts 5,99 euro heeft namelijk een dikke prijs gewonnen: deze goedkope wijn uit de supermarktketen is uitgeroepen tot één van de beste wijnen ter wereld.

Goed voor de knip

Tijdens de Internationale Wine Challenge, die bekend staat als de 'Oscars onder de wijnen', heeft de wijn Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva één van de veertien gouden prijzen gewonnen. De Lidl-wijn is, met de kleine zes euro, de goedkoopste wijn die in de prijzen viel. De overige prijswinnaars waren een stuk duurder, deze wijnen zaten veelal in de prijscategorie 35 euro tot 50 euro, schrijft De Standaard.


Views

4k+