Nieuwe hit: de zwarte softijsjes in Los Angeles

9 juli 2017 om 17:44Ingelise de Vries
Nieuwe hit: de zwarte softijsjes in Los Angeles
Beeld ter illustratie: Pexels

Gek op ijs én op Instagrammen? Boek dan maar snel een ticket naar Los Angeles. Daar is een heel nieuwe ijs-hype begonnen!

Bij Little Damage in Downtown Los Angeles staan lange rijen. Daar is namelijk een heel nieuw soort ijs te krijgen: zwart softijs! De bedenkers van Little Damage hebben zich laten inspireren door het gothic-thema. Daar komen de meest fotogenieke ijsjes uit.

Die ijsjes komen in een inkzwart hoorntje en met goeie topics. Zo kun je er Oreo's, kokos of gekleurde hagelslag over je ijsje laten sprinkelen. En natuurlijk chocoladesaus.

Fotogeniek

De ijsjes zijn fotogeniek én volgens klanten ook nog smaakvol ook. De smaak is lastig te omschrijven, zegt een bezoeker. Het doet volgens haar denken aan Oreo's en is lekker zoet. De smaak die je kunt bestellen is er ook maar eentje: Dark Cinnes. De smaak komt bij het Mexicaanse drankje horchata vandaan.

Hoe de ijsjes zo zwart worden? Er wordt geactiveerde houtskool aan toegevoegd. Je moet er dus niet teveel van eten: het medicijn Norrit dat tegen diarree werkt, bevat hetzelfde ingrediënt.