Woede om 'obsessieve' eettips magazine Amayzine

6 juni 2017 om 12:30Metro
Woede om 'obsessieve' eettips magazine Amayzine
Afbeelding ter illustratie: Unsplash

„Sorry hoor, maar die heerlijk krokante dunne Franse frietjes, perfect gekookte pasta en intens romige aardappelgratin mogen op de zwarte lijst. Beter neem je een quinoagerecht of vul je je bordje aan met groenten of peulvruchten.”

Dit is tip zeven van de twaalf tips om ‘lekker slank buiten de deur te eten’, een artikel dat vorige week verscheen op het online lifestyle magazine Amayzine. Op social media werd verbaasd gereageerd op de inhoud van het hoogstwaarschijnlijk goedbedoelde advies om etentjes gezonder te maken.

Lekker gezellig!

Het artikel stond al even online, maar kwam onder de aandacht toen journaliste Lisa Bouyeure zondag het artikel tweette met de begeleidende tekst: „Het lijkt me echt hartstikke leuk om een keer met de meiden van Amayzine uit eten te gaan.” „Tussen het eerste en tweede glaasje bronwater zouden we dan een paar sit-ups doen. En pizza mág natuurlijk wel maar schraap dan eerst de kaas eraf, gooi de deegbodem weg en roer arsenicum door de overgebleven tomatensaus”, vervolgt Bouyeure.

 

De tweet is inmiddels 115 keer geretweet, heeft 533 hartjes gekregen en kreeg talloze reacties. „Vind dit heftig. Was dit voor mensen bedoeld die afvallen of voor iedereen? Dit soort stukjes werkt obsessief bezig met eten in de hand”, tweet Lianne Marije. „Dit is de shit die je op pro-ana sites vindt, kan ik bevestigen- het is niet oké om dit uit te geven als zine!!”, reageerde Twittergebruiker Firoza.

 

Michiel Blijboom heeft een wijze tip voor wie ook slank uit eten wil gaan: „Je kunt je thuis ook helemaal volvreten voor je naar een restaurant gaat. Hoef je daar alleen maar een kopje koffie af te rekenen.”

Amayzine heeft vooralsnog niet gereageerd op de ophef, het artikel staat nog online.