Twitteraars boos over 'obsessieve' eettips Amayzine

Woede om 'obsessieve' eettips magazine Amayzine

Afbeelding ter illustratie: Unsplash

Foto van 'Metro'

Metro

7 JUN 2017

„Sorry hoor, maar die heerlijk krokante dunne Franse frietjes, perfect gekookte pasta en intens romige aardappelgratin mogen op de zwarte lijst. Beter neem je een quinoagerecht of vul je je bordje aan met groenten of peulvruchten.”

Dit is tip zeven van de twaalf tips om ‘lekker slank buiten de deur te eten’, een artikel dat vorige week verscheen op het online lifestyle magazine Amayzine. Op social media werd verbaasd gereageerd op de inhoud van het hoogstwaarschijnlijk goedbedoelde advies om etentjes gezonder te maken.

Lekker gezellig!

Het artikel stond al even online, maar kwam onder de aandacht toen journaliste Lisa Bouyeure zondag het artikel tweette met de begeleidende tekst: „Het lijkt me echt hartstikke leuk om een keer met de meiden van Amayzine uit eten te gaan.” „Tussen het eerste en tweede glaasje bronwater zouden we dan een paar sit-ups doen. En pizza mág natuurlijk wel maar schraap dan eerst de kaas eraf, gooi de deegbodem weg en roer arsenicum door de overgebleven tomatensaus”, vervolgt Bouyeure.

De tweet is inmiddels 115 keer geretweet, heeft 533 hartjes gekregen en kreeg talloze reacties. „Vind dit heftig. Was dit voor mensen bedoeld die afvallen of voor iedereen? Dit soort stukjes werkt obsessief bezig met eten in de hand”, tweet Lianne Marije. „Dit is de shit die je op pro-ana sites vindt, kan ik bevestigen- het is niet oké om dit uit te geven als zine!!”, reageerde Twittergebruiker Firoza.

Twitteraars boos over 'obsessieve' eettips Amayzine
Twitteraars boos over 'obsessieve' eettips Amayzine

Michiel Blijboom heeft een wijze tip voor wie ook slank uit eten wil gaan: „Je kunt je thuis ook helemaal volvreten voor je naar een restaurant gaat. Hoef je daar alleen maar een kopje koffie af te rekenen.”

Amayzine heeft vooralsnog niet gereageerd op de ophef, het artikel staat nog online.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Camera video9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Leonie ter Veld

Foto van 'Leonie ter Veld'

Leonie ter Veld

VANDAAG, 15:59

Je komt thuis uit werk of studie en hebt weinig zin én tijd om in de keuken te staan om een lekkere maaltijd in elkaar te knutselen. Wie kent het niet tegenwoordig? Mijn naam is Leonie ter Veld en ik heb er mijn beroep van gemaakt om mensen zoals jou te inspireren om lekker te eten, maar dat wel echt binnen no-time op tafel te toveren. Want lekker en gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, lang te duren of bijzonder duur te zijn.

Al jaren inspireer ik dagelijks studenten voor een makkelijke en snelle maaltijd op mijn eigen website gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en de komende weken ga ik dit ook via Metro doen. Verwacht handige tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven. Oh en niet alleen in geschreven tekst, óók in video! Ik ga namelijk om de week een korte video voor je maken met daarin de tofste tips en recepten. Check hier alvast de eerste:

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Handig: als je de koelkast opent en meteen op de restjes wordt gewezen. / Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

In samenwerking met: Voedingscentrum

Wie wil er nu niet 145 euro, ofwel 41 kg goed voedsel besparen? Dat kun je doen door minder eten weg te gooien. Als we restjes voedsel uit onze koelkast opeten in plaats van weggooien, dan scheelt dat op jaarbasis al gauw ruim 10 kilo voedselverspilling per huishouden.

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

10 DEC 2017

Zou je graag willen leren schilderen maar vind je jezelf niet artistiek genoeg? Daar hebben ze daar nu een oplossing voor gevonden. Er bestaan nu schilderlessen, genaamd 'sip and paint'. Kun je onder het genot van een wijntje jezelf op het doek laten gaan.

Anders dan anders

Lidl-wijn van 5,99 een van de beste ter wereld

Lidl-wijn van 5,99 een van de beste ter wereld

Goede wijn hoeft niet duur te zijn. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

5 DEC 2017

Hoog tijd om wat ruimte te maken in de voorraadkast. Een Lidl-wijn van slechts 5,99 euro heeft namelijk een dikke prijs gewonnen: deze goedkope wijn uit de supermarktketen is uitgeroepen tot één van de beste wijnen ter wereld.

Goed voor de knip

Is het einde van de döner kebab in zicht?
Likeability of 5

Is het einde van de döner kebab in zicht?

De milieucommissie van het Europees Parlement wil het gebruik van fosfaat in bevroren kebabvlees verbieden. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

Amarins de Boer

1 DEC 2017

Een avondje stappen eindigt vaak met een vette hap, denk aan een broodje döner met veel knoflooksaus. Loopt het water je al in de mond? Dan hebben we misschien slecht nieuws voor je: de populaire snack dreigt namelijk te verdwijnen.

De milieucommissie van het Europees Parlement wil namelijk het toevoegen van fosfaat in bevroren kebabvlees verbieden, schrijft Bild. Als het Parlement het advies in december opvolgt, dreigt het van oorsprong Turkse vleesgerecht te verdwijnen...

Met de deze Starbucksdrankjes steun je goede doelen

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

30 NOV 2017

Goed, laten we eerlijk zijn. Wij gaan ook niet naar Starbucks omdat we even goed wakker geschud willen worden met een kop koffie.

Wel gaan we naar de koffieketen om te kijken of ze onze naam dit keer wel goed schrijven en natuurlijk voor de bijzondere drankjes als de Pumpkin Spiced Latte en de Peppermint Mocha. En goed nieuws: met die vreemde drankjes steun je nu ook nog eens een goed doel.

Zo blijft Meghan Markle in vorm met pizza en wijn

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

28 NOV 2017

Engeland krijgt binnenkort een nieuw lid van het koningshuis en we kunnen maar niet over haar ophouden. Maar hoe blijft actrice en bruid-in-spé zo mooi in vorm zonder pizza en wijn te verbannen?

Want laten we wel wezen, naast een prachtig gezicht heeft Markle ook een prachtig lijf. Zonder dat ze zich voor hoeft te doen als fitgirl, en dat kunnen we wel waarderen. Wat we nog meer kunnen waarderen, is dat Markle geen nee zegt tegen af en toe wat pizza en een glas wijn. Een stijl waar wij ons wel in kunnen vinden. Maar hoe blijft ze dan zo slank?