De tosti is hot en dít zijn de hotspots

6 januari 2017 om 17:19Daisy Heyer
De tosti is hot en dít zijn de hotspots
Foto ter illustratie. / Colourbox

Tostitenten schieten door heel Nederland als paddenstoelen uit de grond en de menukaart leert dat een tosti anno 2017 al lang niet meer alleen uit ham en kaas (of met een beetje creativiteit salami in plaats van ham) bestaat.

De tosti van nu is er eentje met bijvoorbeeld zalm, hummus, chocola (!), ananas of courgette. En wat de beste plekken zijn om dat heerlijke bruingebrande broodje te verorberen? Metro zet enkele hotspots in Nederland voor je op een rijtje!

Happy Tosti

Schommelen in een eettent... Serieus?! Wij waren bij voorbaat al verkocht, nog voordat we een hap van een tosti bij Happy Tosti hadden genomen. Er zitten drie filialen in Nederland: in Den Haag, Hoofddorp en Leiden. De foto van onderstaand filiaal is in Den Haag gemaakt. Adres: Korte Poten 5, Den Haag.

 

The Tosti Club

Bij The Tosti Club in Breda mag je helemaal zelf je eigen tosti samenstellen. Wit- of bruinbrood, acht soorten kaas (inclusief pindakaas ;)), een heel legioen aan toppings, een zelfgekozen spread en dan ook nog vlees of vis als extraatje. En zo kan het dat jij zomaar een tosti bruinbrood met pindakaas, ananas, sambal en kipfilet op je bord hebt liggen. Adres: Van Coothplein 3, Breda.

 

Toastable

Nog zo'n zaak waar wij ontzettend blij van worden: Toastable in Amsterdam, met twee filialen (op de Nieuwendijk en op het Koningsplein). Absoluut een leuk zaakje om je date (voor het eerst) mee naartoe te nemen, want: best romantisch én heel erg lekker. Onze favoriet? De Tuna Melt. Adres: Nieuwendijk 6 & Singel 441, Amsterdam.

 

Le Pain Quotidien

Niet een echte ‘tostizaak', wel onwijs lekkere tosti's bij Le Pain Quotidien. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in Amsterdam en Amstelveen en heeft een overheerlijke tosti: de LPQ CROQUE. Serieus, je wilt nooit meer anders. Bestellen! Adres: Nieuw Loopveld 2, Amstelveen