Evie Westland
Evie Westland Eten & drinken 21 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Instagramaccount neemt foodies op de hak

Fitgirls, gezondheidsgoeroes en foodies: je hoeft niet lang te zoeken of je vindt wel een Instagramaccount dat een gezonde levensstijl predikt.

Zo ook het account van de auteur Ella Mills, die onder de naam Deliciously Ella kookboeken schrijft en promoot.

De Londense comédienne Bella Younger nam dit account als voorbeeld voor de hare: Deliciously Stella. Ook zij gebruikt de hashtags #eatclean en #fitgirl. Met als verschil dat Bella het stiekem allemaal een tikkeltje minder serieus meent.

Parodieaccount

Het parodieaccount neemt alles waar foodies en fitgirls voor staan op de hak. Zo fotografeert ze een ‘superfood salade’, maar dan met ‘super noedels’ en plaatst ze quotes als ‘I’m just a girl, standing in front of a salad, asking it to be a donut’ (naar dé beroemde quote van Julia Roberts in Notting Hill, red.).

Bella werkte voorheen voor een kookprogramma op televisie en deed research naar toekomstige koks. „Ik vond op Instagram zoveel bloggers die aan ‘clean eating’ deden”, zegt ze in gesprek met Daily Mail. „Ik dacht ondertussen alleen maar bij mezelf: hoe kunnen zó veel mensen eieren en avocado op een geroosterde boterham eten.”

Avocado en eieren

Ondertussen heeft Bella overigens ook al avocado met eieren op brood gefotografeerd. Meerdere keren zelfs. Maar dat doet ze wél op haar manier: bijvoorbeeld met Kinder surprise eieren of met de omeletsnoepjes van Haribo.

Het account staat bol van dit soort lollige inhakers op alle voedselhypes die het internet kent. Want natuurlijk is gezond eten soms belangrijk, maar je moet jezelf ook niet al te serieus nemen. En daar is Bella de beste in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.