Elselotte Smink
Elselotte Smink Eten & drinken 26 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

6 Originele traktaties om uit te delen op kantoor

Wie jarig is of iets te vieren heeft, trakteert. Maar wat als je het iets gezonder of origineler wil aanpakken dan met taart of een pak koekjes?

Van Scroppino’s tot gevulde slabladeren: Metro Lifestyle tipt traktaties die nét even anders zijn. Drie keer raden wie straks de favoriete collega is.

1. IJshoorntjes

Met het warme weekend nog in het achterhoofd klinkt niets zo aanlokkelijk als ijs. Aangezien dat alleen niet erg handig is zonder grote vriezer binnen handbereik, kan je ijsjes ook anders inzetten. Schaf voor deze gezonde treat ijshoorntjes aan en vul een grote kom met vers fruit. Neem deze mee naar je werk, daar kunnen je collega’s de hoorntjes zelf vullen met ijs. Chocoladesaus en slagroom als topping: yum!

2. Pompoenkoekjes

Als je collega’s de fameuze Pumkin Spice Latte drinken alsof het water is, zijn koekjes van pompoen de perfecte aanvulling. Zeker nu het herfstweer in aantocht is. Een goed recept voor de traktatie vind je hier.

https://www.instagram.com/p/BKyfGRXhZhl/

3. Fruitspiezen

Makkelijker wordt het bijna niet met deze gezonde traktatie. Voor (seizoens)fruit klop je aan bij een groenteboer in je buurt. Rijg de fruitsoorten aan spiesjes. Je kunt de fruitstaven eventueel nog wat aankleden met een zelfgemaakt sausje.

4. Sla-bootjes

Schaf een flinke zak of krop romana of ijsbergsla aan. Leg de bladeren in een schaal of op een plaat en vul deze. Dit kan je doen met (zelfgemaakte) hummus, tonijnsalade, tomatensalsa, eiersalade of een gehaktmengsel.

6 Originele traktaties om uit te delen op kantoor
Foto: Colourbox

5. Scroppino’s

Deze alcoholische versnaperingen zijn ideaal voor kantoren waar work hard, play hard het devies is. Hoe je de cocktail maakt? Per glas heb je drie scheppen citroensorbetijs nodig, samen met 15 milliliter wodka en 30 milliliter Prosecco. Voeg dit samen in een blender en mix tot de alcohol en het ijs één geheel zijn. Schenk in kleine cocktailglaasjes.

https://www.instagram.com/p/BKyTjEKAfJ5/

Teveel werk? Je kunt ook wat glazen vullen met Prosecco (of een andere doorzichtige, bruisende drank) en hier wat aardbeien aan toevoegen. Staat ook feestelijk!

6. Gevulde abrikozen

Zoet doch gezond zijn de kernwoorden van deze traktatie. Zo maak je het: laat de abrikozen wellen in lauwwarm water en maak ze daarna droog. Snij de vruchten bijna helemaal doormidden en vul ze vervolgens met geitenkaas. Druk de abrikozen dicht en sluit af met een druppeltje honing.

Voor welke traktatie ga jij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.