E.Westland
E.Westland Eten & drinken 21 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Het kan heus wel: 5 x gezonde fastfoodsnacks

Zal je altijd zien: ben je net aan je detoxweek begonnen, wil iedereen om je heen naar fastfoodketens. Wil je toch mee? Wees dan bewust van je keuzes!

Maar wat is nou de gezondste keus in een McDonalds of Domino’s? Metro Lifestyle zet de beste snackopties van grote fastfoodketens voor je op een rijtje.

1. Domino’s
Even wachten… pizza. Met een dunne korst, graag. Ook de toppings van je pizza zijn belangrijk. Kies voor een pizza met spinazie, champignons, tomaat en zwarte olijven. Deze pizza heeft een lichtere korst en minder kaas, waardoor je minder vet en zout binnenkrijgt. De groenten zorgen voor de benodigde vitamines.

2. McDonalds
Niet doen: gefrituurd voedsel. Wel doen: gegrilde kip. De McWrap of Chicken Sandwich zijn betere opties dan een Bic Mac menu. Je doet er daarnaast goed aan om de frisdrank te skippen: het suikergehalte in deze drankjes is enorm en zorgt ervoor dat je energielevel later op de dag behoorlijk daalt.

3. Subway
Bij Subway kun je het best kiezen voor magere proteïnen. Denk daarbij aan kip, kalkoen of een vega burger (als je geen vlees eet). Eet dit broodje met ten minste twee groenten voor je dagelijkse dosis vitaminen en geniet.

4. Kentucky Fried Chicken
Hoewel de naam van deze keten oppert dat je hier gefrituurde kip moet eten, kun je toch echt beter voor een andere optie gaan. Gegrilde kip is echt een stuk gezonder! Let ook op de bijgerechten die je kiest. Salade en andere groenten zijn je verstandigste optie.

5. Burger King
Wederom luidt het devies: groenten en proteïnen. Groenten zijn niet alleen gezond, maar ze bevatten ook meer water dan de andere producten. Hierdoor blijf je gehydrateerd en behoud je het gevoel dat je ‘vol’ zit. Kies bijvoorbeeld voor de Garden Grilled Chicken Salad.

Bron: Refinery29

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.