Foto Instagram @piccolome
Alice Boothby
Het blijkt maar weer: in de snackwereld is niets te gek. De Australische lunchketen Piccolo Me verkoopt - hou je vast - cheeseburger croissants.
'The Cheesy Frenchy' is volgens de eigenaar van de zaak dé samensmelting van de Franse croissant en de Amerikaanse hamburger en maakt het een perfect katerontbijt. De burger wordt geserveerd met ui, augurk, bacon, tomaat, cheddar en frietjes on the side. Met een flesje water erbij kost dit menu omgerekend ongeveer 10 euro.
Piccolo Me is overigens niet vies van bizarre mashups. Twee jaar geleden haalde de keten de wereldpers nadat Nutella een 'Nutella bom' had gelanceerd: een soort Nutella-bonbon die je in je Latte kan dopen. Je moet er maar opkomen, zullen we maar zeggen.
In samenwerking met HelloFresh en Global Savings Group
Emma (31) en Tom (34) wonen sinds kort in Haarlem, waar ze net hun eerste huis hebben gekocht. Emma en Tom delen hun ervaring met HelloFresh.
Emma: „We hebben allebei een leuke, maar drukke baan. In het weekend is het wat ons betreft dan ook tijd voor ontspanning. Lekker uit eten, naar de film, een weekendje weg... Helaas willen de boodschappen er met dit drukke schema nog wel eens bij inschieten. Dat resulteerde op een gegeven moment te vaak in avonden waarop er maar weer lukraak eten werd besteld. Ik was er klaar mee, het kostte op een gegeven moment zoveel geld! Op mijn werk vertelde een collega over HelloFresh. Zij had net haar eerste box besteld. Ik dacht dat wil ik ook wel proberen."
+3
Er waren al een paar vegan Ben & Jerry-varianten, maar dat worden er nu nóg meer en ook de rest van de bekende ijsjes komen in vegan-variant. / Getty Images
Daisy Heyer
Vegan is hip: daar kun je, helemaal als randstedelijke inwoner, niet meer omheen. En eigenlijk ook niet meer als groot bedrijf, dus besloot Unilver om ál hun bekende ijsmerken, zoals Magnum, Ben & Jerry en Solero, binnenkort ook te gaan fabriceren in een vegan-variant, meldt RTLZ.
Volgens marketingmanager van Unilver Sebastien Deneux, hebben straks alle bekende ijsmerken een veganistische variant. Zo is er vanaf maart een vegan Magnum te koop, die in plaats van melkproducten wordt opgebouwd uit eiwit van erwten.
Beeld ter illustratie. / Ming Chao
Daisy Heyer
Gin tonic, move over: het is de pisco sour die het dit jaar helemaal is op het gebied van cocktails. Althans, als we de kenners moeten geloven, want het drankje staat deze week in het zonnetje. Verschillende barren in Nederland creëeren deze week een variant op de bekende cocktail. Maar wat voor drankje is dat pisco nou eigenlijk?
Pisco is een sterke drank die wordt gemaakt van druiven. De drank wordt van oorsprong gedronken in zowel Peru als in Chili. De twee landen vechten al eeuwen om de rechten van het drankje, zodat enkel zij de 'pisco' mogen produceren, want de pisco heeft niet zoals bijvoorbeeld tequila een beschermde origine. We weten dus niet zeker waar de pisco écht vandaan komt, maar we hebben wel een vermoeden: de stad Pisco en de provincie Pisco liggen namelijk in Peru...
De hemelse hazelnootpasta is wereldwijd erg populair Bron: Gettyimages
Naomi Defoer
Op de boterham mét banaan voor een heus ontbijtfeestje, al lepelend uit de pot om de hormonen in bedwang te houden of door de havermout voor net een extra zoetje. Nutella kan elk moment van de dag. Vergeet vooral vandaag niet je mes in de Nutella te hengelen. Het is namelijk Wereld Nutelladag.
De dag is niet speciaal opgericht, maar ontstaan in 2007 via het internet en social media. Het bruine goedje zelf bestaat al wat langer. Sinds 14 mei 1946 om precies te zijn. De Italiaanse chocolatier Pieter Ferrero, uit de regio Piemonte, bedacht de smeuïge pasta op basis van hazelnoten, suiker en een vleugje cacao. De pasta, genaamd Giandujot, had in eerste instantie de vorm van een pakje boter en werd in plakken gesneden om op de boterham te leggen.
Foto ter illustratie. / ANP
Daisy Heyer
Slecht nieuws voor de kipfans bij McDonald's: het is voorlopig even niet mogelijk om kipnuggets te verorberen. Ze kunnen niet geleverd worden door een fout in het productieproces, meldt de NOS.
De nuggets zijn gelukkig niet heel lang uit de zaak: volgens een woordvoerder zijn de nuggets eind van de week weer binnen om te bevoorraden. En als de McDonald's in jouw buurt een goede voorraad heeft, heb je wellicht niet eens last van het tekort.
Foto ter illustratie. / Colourbox
Sanne van Rij
De stamppot moge dan officieel nog geen Hollands erfgoed zijn, ’t komt vrij aardig in de buurt. Fantasieloos hoeft het aardappelmengsel daarmee niet te worden, bewijzen deze toprecepten (én stamppotkoning Werner Drent).
Wij Hollanders stampen wat af – zeker in de wintermaanden zijn de varianten met boerenkool en andijvie onmisbaar in de volkskeuken. Auteur Werner Drent vond Neerlands gerecht numero een zelfs zó interessant dat-ie er een flink kookboek over schreef. Het resulteerde in ‘de Stamppotbijbel’, waarin je pakweg 200 stamprecepten treft. Twééhonderd, vraag je? Ja, echt: het kan! Al kan een bijbel natuurlijk alleen gecureerd worden door ’n God, en dat is Drent dan ook wel een beetje – op stampgebied dan.
Champagne en Franse frietjes: het schijnt de ideale combi te zijn. / Instagram @winecancoffee
Daisy Heyer
Het nieuws is al iets ouder, maar in januari zijn wij op zoek gegaan naar manieren om onze champagnevoorraad er zo fijn mogelijk doorheen kunnen jassen. Niks #dryjanuary, maar opmaken die voorraad. En dat dure drankje is volgens de kenners het allerlekkerste om te combineren met voedsel waarvan je het waarschijnlijk nooit had verwacht: Franse frietjes.
Dat wordt tenminste verklaard door niet zomaar iemand, maar door Marie-Christine Osselin, dé vrouw achter Moët & Chandon; één van de bekendste champagnemerken ter wereld. Osselin is wijnkwaliteit- en communicatiemanager van het champagnemerk en in The Drinks Business verklaart zij dat Franse frietjes één van de best voedingsmiddelen is die je kunt combineren met een glas champagne.
De bruid was ontroostbaar toen bleek dat haar bruidstaart van piepschuim was. / Videostill Viral Press
Daisy Heyer
De bruiloft van de Filipijnse Shine Tamayo en haar partner Jhon Chen moest een sprookjeshuwelijk worden, maar liep uit op een compleet fiasco door het cateringbedrijf dat ze hadden ingehuurd. De cateraar is inmiddels gearresteerd.
Shine en Jhon betaalden een wedding planner en tevens cateraar zo'n 2500 euro voor al het eten en de decoratie voor hun trouwerij in Pasig op de Filipijnen op 3 december.
De bekende gouden bogen. / Unsplash
Metro
Goed nieuws voor de vegetariërs onder ons. Vanaf donderdag kunnen je in Groot-Britannië naast de gebruikelijke kipnuggets of een hamburger, ook kiezen voor een vegetarische wrap.
De snack is naast vegetarisch, ook bijna helemaal veganistisch. Bijna alle ingrediënten zijn namelijk veganistisch en vrij van zuivel. De wrap ligt echter nog wel op dezelfde grill als waar ook de hamburgerbroodjes - waar wel melkproduct inzit - worden gebakken. De wrap bestaat uit erwten en is belegd met tomaat, rijst en een pesto van zongedroogde tomaten. Het hapje bevat in totaal 209 calorieën.
Foto ter illustratie. / ANP
Daisy Heyer
Nog heel even en we kunnen aftellen naar een gloednieuw jaar. En dat doet het grootste gedeelte van de Nederlanders natuurlijk onder het genot van een oliebol! Nou denken heel veel mensen dat de oliebol het allerslechtste is wat je kunt eten - omdat het in een bak olie gebakken wordt natuurlijk -, maar is dat wel zo? En hebben ze ergens anders op de wereld eigenlijk ook oliebollen? Metro zocht het uit!
Oké, het is natuurlijk niet per se goed voor je, maar er zijn een heleboel dingen slechter voor je dan oliebollen. Een oliebol met krenten (van 75 gram) bevat 135 kcal, een krentenbol bevat 167 kcal. Wanneer je de oliebol lekker bestrooid met poedersuiker zit je al snel aan de 165 kilocalorieën. Maar eh, we verklappen ook even aan je hoeveel calorieën er in een appelflap zitten: 400 calorietjes in een exemplaar van 100 gram. Ai, doe ons dan maar 3 oliebollen!
Cranberries zijn bijna altijd een goed idee. Beeld: Pexels
Metro
Het is natuurlijk wel een klein beetje een klassieker tijdens de feestdagen: cranberries op het menu. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de vrucht? Dan lukt dat misschien met deze gezondheidsvoordelen.
Of tegen een griepje. In de winter ben je vaak gevoeliger voor een fikse verkoudheid of word je ook geveld door de griepgolf. Een hoop cranberries eten kan het leed wat verwachten. De bessen zijn een bron van vitamine C, E en K. In samenwerking met de antioxidanten in de besjes, wordt je immuunsysteem versterkt.
Afspraken over onder andere pizza's. / Unsplash
Metro en ANP
Eerdere afspraken voor minder zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers in producten zetten nog niet genoeg zoden aan de dijk. Fabrikanten en supermarkten zullen daarom in 2019 nog meer werk maken van het meest populaire goede voornemen van de Nederlander
Het AD meldt dat er volgend jaar afspraken komen om pizza's, chips met smaakjes, zuiveldranken en -toetjes, Hollandse kant-en-klaarmaaltijden, vleesvervangers, groenteconserven, consumptie-ijs, jam en gehakt(ballen) en braadworst gezonder te maken.
Foto: Videostill Echte Bakker Van der Steen Facebook.
Daisy Heyer
De voedselcombinaties worden steeds gekker, maar in Brabant kun je nu terecht voor een vlaai die ons met Oud en Nieuw in het zicht op zich wel aanspreekt: de oliebollenvlaai!
De bakkerij introduceerde de oliebollenvlaai van Echte bakker van der Steen uit Made donderdag bij het grote publiek via een filmpje op Facebook. De bakker verkoopt de vlaai vanaf dit weekend en volgens bakker Barry van der Steen is het volk nu al nieuwsgierig naar de vlaai.
Foto ter illustratie. / Colourbox
Daisy Heyer
Een kwart van de Nederlandse vrouwen vindt het eten dat hun mannelijke partners hen voorschotelen niet te eten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1032 Nederlanders uitgevoerd voor Keukenloods.
Maar liefst 28 procent van de Nederlandse vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken. Bij vrouwen boven de zestig jaar oud is dat zelfs nog veel meer: daarvan vindt 37 procent dat hun partner er niets van bakt. Daarnaast zegt een op de vijf jonge vrouwen zich weleens te schamen tegenover hun partner of gasten, voor het eten dat ze op tafel zetten.
Opvallend detail is dat de mannen in kwestie niet echt doorhebben dat hun kookkunsten niet bepaald in de smaak vallen; slechts 13 procent van de mannen schijnt zich wel eens te schamen voor wat ze anderen voorschotelen. En mannen zijn over het algemeen veel gelukkiger met de kookkunsten van hun partner. Slechts 14 procent vindt dat hun wederhelft er niets van kan.
Hoe laat je je eten er zo 'lekker' mogelijk uitzien? / Unsplash
metronieuws
Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op social media. Die foto’s van perfecte avocado toast, of die stapels pannenkoeken versierd met vers fruit, afgetopt met wat maple syrup ( een beetje zoals de foto hierboven). Onlangs verscheen een filmpje waarin fotograven trucs onthullen om eten ietwat fotogenieker voor de dag te laten komen. Foodfotograaf Robert Aarts en Suzie Bol geven aanvullende tips.
Aan het AD vertellen zij dat het van belang is dat eten er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. „Dat is echt iets van de laatste tijd” aldus Robert Aarts, van Robert Aars Photography. „Als je een Allerhande, of het Jumbomagazine openslaat, merk je dat het er allemaal heel gelikt uitziet. Zo heeft de Sligro een complete foodstudio, met een team van minstens tien man, die dagelijks bezig zijn met het fotograferen van eten. Ik merk ook dat er een groeiende interesse is bij mensen thuis, om mooie plaatjes voor Facebook en Instagram te schieten.”
Pexels
Ingelise de Vries
De sommeliers die je wijnen voorschotelen, kennen we allemaal. Maar wist je dat er ook sommeliers zijn die alles weten van olijfolie? Wilma van Grinsven is de enige olijfoliesommelier in de Europa met een certificaat uit New York én haar diploma aan dé olijfolieschool in Italië. Althans, als ze komende maandag haar examen haalt.
Als Van Grinsven in 2007 in aanraking komt met olijfolie omdat ze met een aantal compagnons een bedrijf overneemt, vindt ze het vooral een eng product. ,,Ik wist wel dat ik het een mooi product vond en de flessen goed vond staan op het aanrecht. Maar is was ook een eng gebruiksproduct.” In die tijd, vertelt Van Grinsven, kwam olijfolie net op. ,,Er werd vooral nog met boter gebakken in Nederland.”
Hailey Baldwin vertelde enthousiast over haar eetgewoonten / Pexels
Ingelise de Vries
Paleo, veganistisch, glutenvrij, Atkins, koolhydraatvrij, detoxen met sapjes, suikervrij, keto. De afgelopen jaren hebben we heel wat diëten voorbij zien komen. Dankzij de kersverse echtgenote van Justin Bieber, is er weer een nieuw dieet onder de aandacht: het bloedgroep dieet. Aan Women’s Health vertelt Hailey Baldwin over haar eetgewoonten.
„Ik eet wel vlees, maar vooral lichter vlees als kip en kalkoen”, vertelt het model aan het vrouwenblad. „Ik heb problemen met mijn ijzerniveau dus helemaal vegetariër worden, zit er niet in. [...] Maar ik hou me aan het bloedgroepdieet. Dus het is logisch dat het een verschil maakt als je je eraan houdt.”
Bananen, zoete aardappels, allemaal eten om blij van te worden
Metro
Heb je een klein dipje? Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om jezelf op te vrolijken. Een stevige wandeling, een avondje Netflix en chill, een sportlesje of een beetje op je eten letten. Er blijken namelijk heel wat voedingsmiddelen te zijn die je humeur een boost geven.
Een goed ontbijt is voor velen een goed begin van de dag. Begin de dag bijvoorbeeld met havermout. Door de vele vezels in dit ontbijt, zit je tot de lunch vol en is de kans op cravings naar suikerrijke tussendoortjes een stuk kleiner. Vul je schaaltje met frambozen voor nog meer vezels én een extra lekker ontbijt. Of snij een banaan door je warme havermout, de grote hoeveelheid vitamine B6 is goed voor je cognitieve vermogen en kan PMS-symptomen veranderen.
De speculaaskroket in 2014 bedacht door de Febo. / ANP
metronieuws
De kroket is naast de frikandel waarschijnlijk de meest traditionele snack uit de frituur. We lusten hem graag op een broodje, bij een enorme hoeveelheid friet, of gewoon zo uit de hand. Tegenwoordig wordt er echter naar hartelust geëxperimenteerd met de vullingen van de kroket. De dames van de Frietboutique komen nu zelfs met een kroket met chocola.
Dat Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen graag nieuwe gerechten uitproberen bleek eerder toen zij het patatje met red velvet saus bedachten. Nu schrijven zij op Instagram: „Ja ja, de geruchten zijn waar…Chocolade in een kroket!”