Food

11 x De fijnste vegan hotspots door het land

11 x De fijnste vegan hotspots door het land

Foto: Rawsome, Anat, Oproer

Foto van 'IngelisedeVries'

4 APR 2016

Een beetje foodie ontkomt er niet aan: veganistisch eten is hip! Maar waar kun je nou het lekkerst uit eten als je een avondje plantaardig wilt dineren of lekker wil lunchen? Metro Lifestyle zocht heel Nederland af en voorziet je de elf tofste veganistische hotspots!

De Herbivoor in Groningen

Wanneer je op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen loopt, kom je vanzelf langs een schattig uitziend eettentje. De met hout bedekte gevel is van De Herbivoor. Binnen tref je niet alleen een uitgebreide menukaart vol plantaardig eten aan, het personeel is ook nog eens erg vriendelijk en helpt je graag met een keuze. Kun je geen keuze maken? Ze stellen ook op aanvraag gerechten samen.De Herbivoor, Gedempte Zuiderdiep 59, Groningen

Veggies on Fire in Den Haag

Dat veganistisch eten niet saai hoeft te zijn, bewijst ook Veggies on Fire. Alles in het restaurant is veganistisch, zelfs de drankjes. Leuke bijkomstigheid is dat de meeste ingrediënten lokaal worden verbouwd en ze doen uiteraard hun best biologisch te zijn. Tip is de Chipotle Burger met gerookte Mexicaanse pepers, deze pepers importeert het restaurant zelf uit het Zuid-Amerikaanse land!Veggies on Fire, Beeklaan 382, Den Haag

Dophert in Amsterdam

Voor de meeste veganisten in en rondom Amsterdam is Dophert inmiddels een begrip. Het schattige restaurantje in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt is hét adres om lekker te lunchen. Maar er is meer: deze vegan hotspot maakt ook fan-tas-ti-sche veganistische taarten. Ideaal als je wel graag taart eet maar geen zuivel kunt of wilt eten. Keukenprinsen en prinsessen kunnen ook zelf aan de slag; Dophert verzorgt ook regelmatig leuke workshops.Dophert, Spaarndammerstraat 49, Amsterdam

Gare Du Nord in Rotterdam

Het is waarschijnlijk de meest bijzondere locatie van dit lijstje: Gare Du Nord is gevestigd in een oude treincoupé. En dan ook nog eens in de creatieve buurt ZoHo. Gare Du Nord vindt het vooral belangrijk dat je zowel in smaak als de prijs geen verschil proeft en ziet met een gewoon restaurant. Ze serveren een groot menu, maar altijd met een Parijs' tintje. Mocht je willen weten waar de groenten vandaan komen, dan hoef je alleen maar naar buiten te kijken. Een aantal groenten zijn namelijk afkomstig uit de eigen tuin van Gare Du Nord, die recht voor het restaurant ligt.Gare Du Nord, Anthoniestraat 2, Rotterdam

Anat in Groningen

Jup, nog een keer Groningen, we konden écht niet kiezen. Anat zit op een toplocatie aan het Noorderplantsoen en ziet er van binnen ook nog eens onwijs leuk uit. Keuze is tussen zoet en hartig, zowel grote als kleine porties. Keuzes, daar houden we hier op de redactie van. Het menu wisselt bijna dagelijks, het gaat dus niet vervelen om bij Anat te eten. Voor wie een beetje op de lijn wil letten, kun je bij Anat ook heel erg goed suikervrij eten.Anat, Verlengde Grachtstraat , Groningen

Oproer Brouwerij in Utrecht

Bier wordt vaak geassocieerd met vlees, maar dat is helemaal niet nodig. Oproer Brouwerij in Utrecht bewijst dat het ook heel erg goed samengaat met veganistische gerechten. De brouwerij is net open en pas de tweede veganistische brouwerij ter wereld. Mocht je het idee hebben dat veganistisch eten voor mensen met geitenwollensokken is, dan is dat vooroordeel nu officieel van tafel.Oproer Brouwerij, CAB-Rondom 90A, Utrecht

Hap in Den Bosch

Een dagje in Den Bosch? Dan is een kop koffie of thee met een heerlijke cupcake bij Hap eigenlijk wel een verplicht nummertje. Meer trek? Dan kun je er ook heerlijk lunchen. De bewoners van Den Bosch boffen nog harder: naast een afhaalservice kun je de heerlijke producten van HAP ook in de winkel aanschaffen. Uiteraard doen ze ook aan lokale producten, zo weet je zeker dat je naast gezond ook zonder schuldgevoel je bammetje op kunt knabbelen.Hap, Kruisstraat 24, Den Bosch

Novia Verde in Nijmegen

Of je nou brood wil halen of lekker uitgebreid wil lunchen, het kan allemaal bij Novia Verde. En niet alleen wat ze serveren is duurzaam: de inrichting bestaat uit tweedehands meubels of is gemaakt van gerecycled materiaal. Zoveel mogelijk (her)gebruiken, dat vindt Novia Verde belangrijk. Wie even snel lekker wil ontbijten, kan ook terecht bij deze veganistische hotspot.Novia Verde, Lange Hezelstraat 78, Nijmegen

Rawsome in Arnhem

Wie nog een stapje verder wil gaan dan veganistisch eten, kan kiezen voor rauw voedsel. Bij Rawsome in Arnhem snappen ze heel erg goed hoe je dat goddelijk kan serveren. Al het eten wordt bereid onder een temperatuur van 42 graden, ze gebruiken geen geraffineerde suikers en je eet glutenvrij. Klinkt heftig? Wacht maar tot je het menu ziet, dan loopt het water je in de mond.Rawsome, Brouwersplein 7, Arnhem

Daantje in Dordrecht

Het enige veganistische restaurant in Dordrecht is Daantje Food & Drinks. Sinds kort kun je er niet alleen maar lunchen, maar ook 's avonds eten. In het weekend kun je drie gangen 'wat de pot schaft' eten. Wie van ver komt, kan ook blijven slapen: naast een restaurant is Daantje tegenwoordig ook een Bed & Breakfast. Als het goed is komt er ook nog een borrelkaart. Nog even en we kunnen in Dordrecht 24/7 genieten van veganistisch eten.Daantje, Nieuwstraat 25, Dordrecht

Bij De Jongens Op 't Zand in Sleeuwijk

Een heel lief huiskamerrestaurant met twee van de beste gastheren die je maar kunt bedenken, en dan ook nog eens veganistisch? Je kunt terecht bij Bij De Jongens Op 't Zand. Naast gewoon lekker eten, verzorgen de Jongens Op 't Zand ook nog eens hele leuke evenementen. Zoals elke zaterdagavond een Eat-A-Long. Wat je eet is een verrassing, maar je zit altijd aan een lange tafel met andere gasten te genieten van wat ze die avond voor je bereiden.Bij De Jongens Op 't Zand, 't Zand 30, Sleeuwijk


Oliebollenvlaai vanaf dit weekend in Brabant te koop

Foto: Videostill Echte Bakker Van der Steen Facebook.

Foto van 'Daisy Heyer'

6 DEC 2018

De voedselcombinaties worden steeds gekker, maar in Brabant kun je nu terecht voor een vlaai die ons met Oud en Nieuw in het zicht op zich wel aanspreekt: de oliebollenvlaai!

De bakkerij introduceerde de oliebollenvlaai van Echte bakker van der Steen uit Made donderdag bij het grote publiek via een filmpje op Facebook. De bakker verkoopt de vlaai vanaf dit weekend en volgens bakker Barry van der Steen is het volk nu al nieuwsgierig naar de vlaai.

Oliebollen, slagroom en pudding


Kwart vrouwen vindt kookkunsten van man walgelijk

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

6 DEC 2018

Een kwart van de Nederlandse vrouwen vindt het eten dat hun mannelijke partners hen voorschotelen niet te eten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1032 Nederlanders uitgevoerd voor Keukenloods.

Maar liefst 28 procent van de Nederlandse vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken. Bij vrouwen boven de zestig jaar oud is dat zelfs nog veel meer: daarvan vindt 37 procent dat hun partner er niets van bakt. Daarnaast zegt een op de vijf jonge vrouwen zich weleens te schamen tegenover hun partner of gasten, voor het eten dat ze op tafel zetten.

Opvallend detail is dat de mannen in kwestie niet echt doorhebben dat hun kookkunsten niet bepaald in de smaak vallen; slechts 13 procent van de mannen schijnt zich wel eens te schamen voor wat ze anderen voorschotelen. En mannen zijn over het algemeen veel gelukkiger met de kookkunsten van hun partner. Slechts 14 procent vindt dat hun wederhelft er niets van kan.


Likeability of5

Hoe laat je je eten er zo 'lekker' mogelijk uitzien?

Hoe laat je je eten er zo 'lekker' mogelijk uitzien? / Unsplash

Foto van 'metronieuws'

4 DEC 2018

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op social media. Die foto’s van perfecte avocado toast, of die stapels pannenkoeken versierd met vers fruit, afgetopt met wat maple syrup ( een beetje zoals de foto hierboven). Onlangs verscheen een filmpje waarin fotograven trucs onthullen om eten ietwat fotogenieker voor de dag te laten komen. Foodfotograaf Robert Aarts en Suzie Bol geven aanvullende tips.

Aan het AD vertellen zij dat het van belang is dat eten er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. „Dat is echt iets van de laatste tijd” aldus Robert Aarts, van Robert Aars Photography. „Als je een Allerhande, of het Jumbomagazine openslaat, merk je dat het er allemaal heel gelikt uitziet. Zo heeft de Sligro een complete foodstudio, met een team van minstens tien man, die dagelijks bezig zijn met het fotograferen van eten. Ik merk ook dat er een groeiende interesse is bij mensen thuis, om mooie plaatjes voor Facebook en Instagram te schieten.”

Een mooie basiscompositie


like
user_01142aecee6313d9c73f7287090730ef38de7de4_avatar

Olijfoliesommelier Wilma leert je de olijfoliebasics

Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

2 DEC 2018

De sommeliers die je wijnen voorschotelen, kennen we allemaal. Maar wist je dat er ook sommeliers zijn die alles weten van olijfolie? Wilma van Grinsven is de enige olijfoliesommelier in de Europa met een certificaat uit New York én haar diploma aan dé olijfolieschool in Italië. Althans, als ze komende maandag haar examen haalt.

Als Van Grinsven in 2007 in aanraking komt met olijfolie omdat ze met een aantal compagnons een bedrijf overneemt, vindt ze het vooral een eng product. ,,Ik wist wel dat ik het een mooi product vond en de flessen goed vond staan op het aanrecht. Maar is was ook een eng gebruiksproduct.” In die tijd, vertelt Van Grinsven, kwam olijfolie net op. ,,Er werd vooral nog met boter gebakken in Nederland.”

Weinig keuze in olijfolie


Dit dieet houdt rekening met je bloedgroep

Dit dieet houdt rekening met je bloedgroep

Hailey Baldwin vertelde enthousiast over haar eetgewoonten / Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

1 DEC 2018

Paleo, veganistisch, glutenvrij, Atkins, koolhydraatvrij, detoxen met sapjes, suikervrij, keto. De afgelopen jaren hebben we heel wat diëten voorbij zien komen. Dankzij de kersverse echtgenote van Justin Bieber, is er weer een nieuw dieet onder de aandacht: het bloedgroep dieet. Aan Women’s Health vertelt Hailey Baldwin over haar eetgewoonten.

„Ik eet wel vlees, maar vooral lichter vlees als kip en kalkoen”, vertelt het model aan het vrouwenblad. „Ik heb problemen met mijn ijzerniveau dus helemaal vegetariër worden, zit er niet in. [...] Maar ik hou me aan het bloedgroepdieet. Dus het is logisch dat het een verschil maakt als je je eraan houdt.”

Hype


Likeability of5

Dipje? Deze etenswaren vrolijken je op

Bananen, zoete aardappels, allemaal eten om blij van te worden

Foto van 'Metro'

28 NOV 2018

Heb je een klein dipje? Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om jezelf op te vrolijken. Een stevige wandeling, een avondje Netflix en chill, een sportlesje of een beetje op je eten letten. Er blijken namelijk heel wat voedingsmiddelen te zijn die je humeur een boost geven.

Bij het ontbijt

Een goed ontbijt is voor velen een goed begin van de dag. Begin de dag bijvoorbeeld met havermout. Door de vele vezels in dit ontbijt, zit je tot de lunch vol en is de kans op cravings naar suikerrijke tussendoortjes een stuk kleiner. Vul je schaaltje met frambozen voor nog meer vezels én een extra lekker ontbijt. Of snij een banaan door je warme havermout, de grote hoeveelheid vitamine B6 is goed voor je cognitieve vermogen en kan PMS-symptomen veranderen.


like
user_01142aecee6313d9c73f7287090730ef38de7de4_avatar

Frietzaak introduceert kroket met chocoladevulling

De speculaaskroket in 2014 bedacht door de Febo. / ANP

Foto van 'metronieuws'

23 NOV 2018

De kroket is naast de frikandel waarschijnlijk de meest traditionele snack uit de frituur. We lusten hem graag op een broodje, bij een enorme hoeveelheid friet, of gewoon zo uit de hand. Tegenwoordig wordt er echter naar hartelust geëxperimenteerd met de vullingen van de kroket. De dames van de Frietboutique komen nu zelfs met een kroket met chocola.

De 'choco-kroket'

Dat Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen graag nieuwe gerechten uitproberen bleek eerder toen zij het patatje met red velvet saus bedachten. Nu schrijven zij op Instagram: „Ja ja, de geruchten zijn waar…Chocolade in een kroket!”


Zo weet je of je écht honger hebt

Zo weet je of je écht honger hebt

Wanneer je de neiging hebt om te gaan eten, is het van belang dat je jezelf eerst een vraag stelt. Foto: Unsplash.

Foto van 'IngelisedeVries'

13 NOV 2018

Waarschijnlijk herken jij de momenten ook. Je hebt verschrikkelijk veel zin in een saucijzenbroodje, een berg chocola of een frietje. Het is vaak lastig om er dan achter te komen of je lichaam echt eten nodig heeft, of dat je gewoon lekkere trek hebt waar je niet al te vaak aan toe moet geven. Gelukkig zijn er manieren om erachter te komen of je echt honger hebt, of eet omdat je er gewoon zin in hebt.

Waarom eet ik?

Wanneer je de neiging hebt om te gaan eten, is het van belang dat je jezelf eerst een vraag stelt. Waarom wil ik eigenlijk eten? Is het bijna lunchtijd en was je ontbijt vandaag net niet genoeg? Of heb je veel ontbeten, tussendoortjes gesnaaid en heb je gewoon nog steeds zin in iets lekkers? Wanneer je jezelf die vraag elke keer stelt, leer je langzaam wanneer je lichaam eten nodig heeft en wanneer je je laat verleiden door de snoepjes in de kantoorkeuken of de advertenties en geuren op het (tank)station.


Coca-Cola: concrete stappen maken voor duurzaamheid

Coca-Cola: concrete stappen maken voor duurzaamheid

Duurzaamheidsmanager Arjanne Hoogstad, gisteren bij OPEN.

In samenwerking met Coca-Cola

13 NOV 2018

Coca-Cola wil niet alleen het bedrijf zijn van 7 miljoen drankjes per dag. Nee, groei en duurzaamheid gaan hand in hand.

Klanten, studenten, experts, journalisten en opiniemakers, allemaal zitten zij deze maand met Coca-Cola om tafel tijdens een reeks speciale ontmoetingen over duurzaamheid. Voor het tweede opeenvolgende jaar ontmoeten medewerkers van het bedrijf en de genodigden elkaar op een mooie locatie – dit jaar in Rotterdam – voor een dialoog over duurzaamheid. OPEN heten de gespreksdagen, net zo open als Coca-Cola over duurzaamheid wil zijn. Maandagmiddag startte de ontmoetingscampagne. Op 23 november gaan de OPEN-deuren weer dicht, maar de gesprekken worden in kleinere sessies voortgezet.

Ambities tot 2025


Wat is het Pioppi-dieet?

Drink maximaal één glas wijn per dag. / Unsplash

Foto van 'metronieuws'

7 NOV 2018

Misschien heb je weleens gehoord van de Italiaanse dorpjes waar de inwoners wel honderd jaar oud worden. Een van die dorpjes is het Zuid-Italiaanse dorpje Pioppi, waar de mensen gemiddeld 10 jaar ouder worden, zonder last te hebben van chronische ziektes, diabetes 2 en ernstig overgewicht. Dit is niet onopgemerkt gebleven, en het verhaal gaat dat dit weleens te maken zou kunnen hebben met hetgeen de Italianen in hun mond stoppen. Cardioloog Aseem Malhotra en voormalig atleet en filmmaker Donald O’Neill stelden het Pioppi-dieet samen en schreven er een boek over.

Wat is het?

Het dieet bestaat voornamelijk uit vezelrijke groenten, fruit, noten, olijfolie, aangevuld met eieren, vette vis en vlees. Verder wordt aangeraden dagelijks volle zuivelproducten, kokosolie en donkere chocola te eten. Belangrijk is hoofdzakelijk vers en puur eten te eten. Suikers, zetmeel, en geraffineerde koolhydraten te vermijden.  En daarnaast te proberen meer gezonde vetten te eten - zoals bijvoorbeeld olijfolie - en maximaal één glas wijn per dag te drinken.


Is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag?

Een ontbijtje / Unsplash

Foto van 'metronieuws'

6 NOV 2018

Is het ontbijt echt de belangrijkste maaltijd van de dag? Wellicht ken je het gezegde: 'Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar'. Doe je dit niet, dan zul je zogezegd met je grijpgrage handen in zakken chips en pakken koek graaien. Maar klopt deze stelling eigenlijk wel?

Over het ontbijt wordt veel gezegd en geschreven. Typ je in een zoekmachine ‘ontbijt’ in dan levert dat je meteen tientallen resultaten op, waarvan de meeste onderzoeken inderdaad laten zien dat het ontbijt belangrijk is voor je gezondheid. Daar staat tegenover dat er net zoveel onderzoeken te vinden zijn waaruit juist het tegendeel blijkt.

De voordelen van ontbijten


Vijf grote misverstanden over duurzaam eten

Vijf grote misverstanden over duurzaam eten

Kijk voor dit recept en meer inspiratie op doemaarlekkerduurzaam.nl.

In samenwerking met DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

1 NOV 2018

Doe maar lekker duurzaam! Afgelopen jaar gaf bijna de helft van de mensen aan op duurzaamheid te letten bij het kopen van producten. Maar even eerlijk: wat houdt duurzamer eten nu eigenlijk precies in?

Het initiatief DOE MAAR LEKKER DUURZAAM van de Nationale Postcode Loterij, Unilever en Albert Heijn streeft ernaar dat mensen vaker bewust kiezen voor een duurzamere maaltijd. Daarbij heeft het voor mens, dier en milieu een hoop voordelen én biedt het mogelijkheden voor elke portemonnee. Als je bij het boodschappen doen kiest voor duurzamere producten, help je daarmee de wereld en draag je dus bij aan het behoud van onze planeet. Natuurlijk gaat dat in kleine stapjes: te beginnen met het aankaarten van misverstanden. We legden er vijf voor aan Anniek Mauser, directeur duurzaamheid bij Unilever.

Vijf grote misverstanden over duurzaam eten

Anniek Mauser. / Peter Bak


Ben & Jerry's komt met anti-Trump-ijs

Donald Trump. / AFP

Foto van 'metronieuws'

31 OKT 2018

IJsmerk Ben & Jerry’s komt met een nieuwe ijssmaak: PeCan Resist. Onmiddellijk gaven ze toe dat het niet om zomaar een smaak ging, maar dat het anti-Trump-ijs is. Volgens merkexpert Paul Stamsnijder gaat het om een controversiële politieke uiting die erg bij het merk past.

PeCanResist, oftewel, We Can Resist (wij kunnen weerstand bieden), heeft als doel vier uitgesproken Trump-kritische organisaties te steunen. Namelijk het anti-racisme-initiatief Color of Change, Honor the Earth, een organisatie dat pleit voor duurzaamheid, Women’s March, zij zetten zich in voor de positie van vrouwen in de politiek, en tot slot de Nota, een platform dat zich inzet voor progressieve idealen aan de Mexicaanse grens.


Dit betekenen je sugar cravings écht

Heel verleidelijk, maar niet zo gezond...

Foto van 'IngelisedeVries'

31 OKT 2018

Een zak snoep leegeten of een reep chocola verorberen, soms kún je gewoon even niet anders. Toch probeert je lichaam je iets duidelijk te maken als je sugar cravings hebt. Er zijn verschillende redenen dat je je soms even niet meer kunt in houden.

Magnesiumtekort

Mocht je de behoefte hebben om chocola te eten, dan kan het zijn dat je een tekort hebt aan magnesium, zegt wetenschapper Susan Yanovski van het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases volgens MyFitnessPal. Een tekort aan magnesium kan ervoor zorgen dat je prikkelbaar bent, slecht slaapt en een hoge bloeddruk krijgt. Bij stress kan chocola dus een goed idee lijken, de suiker in die overheerlijke reep zorgt dat je insuline piekt en je daarna weer een dip krijgt. Je kunt beter kiezen voor noten, zaden en bonen.


Afvallen? Eet huttenkaas voor het slapengaan

Een beetje huttenkaas voor het slapengaan is zo slecht nog niet

Foto van 'IngelisedeVries'

30 OKT 2018

Wie zich als internetwetenschapper een beetje verdiept in eten in de avond, weet inmiddels dat een lekkere bak kaas of ander zwaar eten vlak voor het slapengaan eigenlijk niet zo’n goed idee is. Maar het eten van cottage cheese - of huttenkaas - blijkt juist wél weer een goed plan te zijn. In het British Journal of Nutrition hebben wetenschappers een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat huttenkaas voor het slapengaan je op termijn kilo’s kan kosten.

Boost voor je lijf

Cottage cheese is laag in calorieën en geeft een boost aan je metabolisme, spieren en je algemene gezondheid. Zelfs wanneer je in bed ligt, claimen de wetenschappers. Het is een bekende theorie dat eten voor het slapengaan juist voor éxtra kilo’s zorgt omdat je lichaam het als vet opslaat. Maar bij proteïnerijke producten, zoals huttenkaas, is dat dus niet het geval.


Kleur van servet heeft invloed op smaak van je eten

Kleur van servetten hebben invloed op je smaak. / Unsplash

Foto van 'metronieuws'

25 OKT 2018

Servetten; handig om je mond mee af te vegen als je weer eens te snel dat bord pasta naar binnen hebt geslurpt. Begrijpen wij heel goed. Maar nu blijkt de servet ook nog een andere functie te hebben.

Zo blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Tork, dat de kleur van je servet invloed heeft op je smaak-en aromabeleving. De kleur zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je eten beter smaakt. Benieuwd welke kleur welk effect heeft? Lees dan snel verder.

Welke kleur heeft welk effect?


Gaku carving: food porn op een ander niveau

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

24 OKT 2018

Niet met je eten spelen. Het is iets dat ouders regelmatig tegen jonge kinderen moeten zeggen. Toch heeft deze Japanner daar zijn werk van weten te maken.

Nou is het wel iets meer dan echt spelen dat hij met zijn eten doet. Met ongekende precisie maakt hij kleine sneetjes in groenten, fruit en zelfs noten, waardoor het ware kunstwerkjes worden.

Food porn


Eet je frikandel straks via een klein pilletje

Frikandel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

23 OKT 2018

Een van onze meest geliefde snacks is de frikandel. We maakten er al taarten mee, oliebollen en onlangs verscheen er zelfs frikandellensoep. Dat zijn doorgaans de dikke calorieënbommen, maar het kan ook anders.

Er is nu namelijk een frikandelpil ontwikkeld en als je deze opeet dan zit je in een klap vol. ,,In de toekomst hebben we denk ik nog maar één pilletje nodig en daarin zitten dan alle voedingstoffen die je nodig hebt. Je zit dan helemaal vol en hebt niks meer nodig", zo zegt de bedenker tegenover Omroep Brabant.

Wisseltrofee


Neem nog een bakkie, koffie is goed voor de huid

Neem nog een bakkie, koffie is goed voor de huid

Neem nog een bakkie, koffie is goed voor de huid. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

22 OKT 2018

Goed nieuws voor alle koffieliefhebbers! Voortaan mag je nog een extra keertje naar de koffie-automaat lopen, een kopje zwart goud is namelijk goed voor de huid.

Dit blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het vakblad JAMA Dermatology. Daaruit blijkt dat vrouwen die wel van een bakkie houden, minder last hebben van rosacea: een huidaandoening waarbij je last krijgt van rode vlekken en puistjes in je gezicht.

Koffieliefhebbers