Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 25 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Schap leeg? Zo maak je zelf een Mars of Snickers

Kan jij niet van de Marsen, Snickers, Milky Ways en Celebrations afblijven? Dan is deze week niet de jouwe. Metro Lifestyle to the rescue: zo maak je je favo chocolade zelf.

Miljoenen repen worden as we speak uit de handel gehaald, omdat in Duitsland stukjes plastic zijn aangetroffen in een reep. Alle producten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017 moeten daarom worden teruggehaald.

Geen nood aan de man: je kan natuurlijk ook zelf aan de slag in de keuken. Wat dacht je van een zelfgemaakte Mars of Snickers? Wij duikelden de lekkerste recepten voor je op.

Snickers

Zo verblijdt Sabine Koning van OhMyFoodness ons met het recept voor Snickers. Voor 16 repen heb je bijna een kilo melkchocolade nodig, maar dan kan je wel weer even vooruit. Het recept vind je hier. Volgens Sabine was het nog best lastig om de reep na te maken en vergt het best wat werk. Maar het resultaat is volgens haar waanzinnig en als je ze even in de vriezer legt, lijken het net Snicker ijsjes. Beter kan het niet, toch?

Mars

Een Mars blijkt nog niet zo eenvoudig om na te maken, maar dit recept claimt een combi te zijn van een Mars én een Milky Way. Best of both worlds, dus. Veel heb je niet nodig: fijne kristalsuiker, maïssiroop, water, eiwitten, pure chocolade, zout en melkpoeder.

Leuk feitje: wist je dat de Mars in Amerika anders is dan die in Europa? ‘Onze’ Mars met chocolade, karamel en noga heet in de VS de Milky Way. De Europese Milky Way heet in Amerika dan weer 3 Musketeers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.