Redactie Metro
Redactie Metro Gezondheid 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Obesitasexpert wil Britse taartenwedstrijd van de buis af

We smullen er maar al te graag van, de wedstrijden op tv waar amateurbakkers de heerlijkste, mooiste en meest verleidelijke creaties bakken. Van cupcakes tot huwelijkstaarten, van de focus op de decoratie tot op de baktechnieken.

En daar smullen we misschien iets teveel van. Een obesitasexpert vindt namelijk dat de Britse variant van Heel Holland Bakt – The Great British Bake Off – van de buis af moet. De smakelijke taartenwedstrijd zou er namelijk voor zorgen dat je sneller naar een gesuikerde snack grijpt.

Gevaarlijke taartenwedstrijd

De Britse gezondheidsexpert Tam Fry is de voorzitter van het National Obesity Forum, een organisatie die zich inzet voor een gezond gewicht voor elke Brit. The Great British Bake Off is een enorme hit in Engeland en dat is volgens de organisatie best gevaarlijk. Zeker nu COVID-19 op de loer ligt en aangezien de Britten gemiddeld gezien de meeste inwoners hebben met een ongezond gewicht.

En overgewicht is precies één van de risicofactoren wanneer je het coronavirus krijgt. Wat Fry betreft moet er op z’n minst een gezondheidswaarschuwing komen voor het programma begint. “Channel 4 zou met een waarschuwing moeten komen waarin duidelijk wordt dat de taarten heerlijk zijn, maar de hoeveelheid suiker totaal geen voedingswaarde heeft en absoluut niet gezond is”, zegt hij volgens Daily Mail.

Veel suiker zorgt voor overgewicht

Volgens Fry gaat het de zender alleen maar om de kijkcijfers. “Terwijl het de overheid niet is gelukt om de suiker in taarten met twintig procent naar beneden te brengen”, zegt Fry. “Overmatig suiker eten zorgt voor overgewicht en dat is een serieus risico als je besmet raakt met het coronavirus. Channel 4 zou zich moeten realiseren wat voor schade zo’n ‘entertainmentprogramma’ kan aanrichten”, betoogt hij.

De show is een enorme hit in Engeland. De eerste aflevering van het laatste seizoen, wist de kijkcijferrecords te breken. Die records stammen uit 1985.

Lees ook: Wedstrijd taart eten wordt Russin fataal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Obesitasexpert wil Britse taartenwedstrijd van de buis af
Sluiten