Redactie Metro
Redactie Metro Fit & gezond 2 jan 2019

Zo voorkom je die vervelende januari-dip

De drukke decembermaand is (eindelijk) voorbij en dat betekent even geen diners, borrels en feestjes meer. Niet heel gek dat veel mensen in januari last krijgen van die beruchte januari-dip. Het is altijd weer even wennen om door het leven te gaan zonder continue die gezelligheid om je heen. Hier wat tips om die vervelende dip te voorkomen.

1. In beweging komen

Of je het nou heel graag doet, of er een hekel aan hebt. Het staat vast dat sporten ontzettend goed is voor je humeur. Zo is bewezen dat het geluksgevoel dat kan ontstaan na een goede training écht bestaat. Ons lichaam maakt namelijk tijdens het sporten het stofje endocannabinoïden aan, dit zorgt voor een blij en tevreden gevoel. Het is hiervoor niet per se nodig een heftige trainingssessie te ondergaan. Een lesje yoga of een wandeling in het bos kan meer dan genoeg zijn om je weer goed te voelen.

2. Investeren in een daglichtwekker

In die sombere en donkere januari maand kan een beetje extra (nep) daglicht geen kwaad. En wat is er nou beter dan wakker te worden door middel van de illusie van natuurlijk licht, in plaats van dat irritante gepiep van die wekker? Precies, zo ongeveer alles. Aanschaffen dus, zo’n wake-up light. Pluspunt is dat het licht er tevens voor zorgt dat je lichaam meer serotonine aanmaakt. Dit is het hormoon dat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt.

3. Plan je volgende vakantie

Dan heb je meteen iets om naar uit te kijken. Door vroeg te boeken pik je misschien wel wat vroegboekkorting mee. En de gedachte aan het feit dat jij over een paar maanden ergens op een strand ligt met een cocktail in je hand, helpt je wellicht deze koude maanden door te komen.

4. Maak tijd voor jezelf

Het is koud en donker buiten en dus tijd om het binnen gezellig te maken. Kruip op de bank onder een dekentje en lees eindelijk dat ene boek dat al heel lang op je nachtkastje ligt. Kijk een goede film, een leuke tv-serie of ga in bad. Door wat extra me-time in te plannen kom je die drukke decembermaand makkelijk te boven en ga je vol goede moed het nieuwe jaar in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Zo voorkom je die vervelende januari-dip
Sluiten