Rosan de Vos
Rosan de Vos Fit & gezond 11 sep 2018 / 07:59 uur

Waarom iedere dag je bed opmaken belangrijk is

Het is vandaag internationale ‘maak je bed op-dag’, dus hoog tijd om even stil te staan bij deze huishoudelijke klus. Waarom is het belangrijk om iedere ochtend je bed op te maken?

1. Je bent productiever gedurende de dag

Als je ’s ochtends wakker wordt en je jouw bed als een zooitje achterlaat, ben je je eigen vijand. Een opgemaakt bed is dé sleutel tot productiviteit: deze simpele taak geeft je juist een boost. De dekens goedleggen is het eerste wat je op een dag kunt doen en daarom heel belangrijk.

Schrijver Michael McRaven vertelt in zijn boek ‘Make Your Bed: Little Things That Can Change Your Life…And Maybe the World’: „Bij het opmaken van je bed heb je aandacht voor detail en aan het einde van de dag word je eraan herinnerd dat je iets goeds hebt gedaan.”

2. Je slaapt beter

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je iedere dag je bed opmaakt, je ’s nachts beter slaapt. Hoe dit kan? Mensen die hun bed opmaken slapen over het algemeen langer: ze voelen zich beter wanneer ze naar bed gaan dan mensen die hun bed niet opmaken.

3. Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd

Met een opgemaakt bed ziet je slaapkamer er opgeruimder uit. We kennen het bekende gezegde allemaal wel: ‘Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’. Dus maak je je bed ’s ochtends op? Dan voel je minder stress en ben je extra relaxed.

Genoeg redenen om hier vanaf vandaag een gewoonte van te maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom iedere dag je bed opmaken belangrijk is
Sluiten