Rosan de Vos
Rosan de Vos Gezondheid 28 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Om deze reden vergeet je altijd iemand zijn naam

Je hebt al ontzettend vaak met een persoon gepraat, maar de naam vergeet je aldoor. Je slaat jezelf voor de kop, want het is té gênant dit nog een keer te vragen. Waarom kunnen we nooit eens een naam onthouden?

Dit heeft volgens Charan Ranganath, directeur van Memory en Plasticy Program aan de Universiteit van Californië, een paar oorzaken, schrijft HLN.

1. Je bent gewoon niet zo geïnteresseerd

Als je gemotiveerd bent, kun je dingen beter onthouden. Maar als iemand zich aan jou voorstelt en je denkt dat het op dat moment niet zo belangrijk is, gaat de naam simpelweg aan je voorbij.

2. Het belang wordt onderschat

Mensen onderschatten hoeveel werk het is om een voor de hand liggende taak te onthouden. Zélfs als het zoiets simpels is als een naam onthouden.

3. De naam zelf is niet interessant

Een naam die veel voorkomt, kun je snel vergeten. Dit komt omdat de naam niet interessant is of omdat je al veel mensen kent met deze naam.

Hoe onthoud je de naam dan wel?

Geheugensteuntjes zijn je beste vriend. De naam ‘Wim’ is misschien lastig te onthouden, maar grote kans dat  ‘Wim de wielrenner’ beter werkt. En als iemand zich aan jou voorstelt, doe je er goed aan de naam altijd even te herhalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Om deze reden vergeet je altijd iemand zijn naam
Sluiten