Rosan de Vos
Rosan de Vos Gezondheid 1 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Hierom heb je een slechte adem tijdens warm weer

Heb je het gevoel dat je adem meer stinkt dan normaal met dit warme weer? Dat klopt! Met het warme weer heb je namelijk meer kans op onaangename geurtjes in de mond. Maar hoe kan dit?

Vocht
„Iedereen weet dat je tijdens de de zomermaanden meer vocht verliest omdat je meer zweet”, vertelt halitose-expert Harold Katz aan Metro UK. Door het vochtverlies ga je meer stinken uit je mond. „Het is dus belangrijk om echt voldoende te drinken.”

Suiker
Het is natuurlijk verleidelijk om tijdens het warme weer lekker naar het water te gaan, op het terras te zitten of in het park te hangen. En grote kans dat je dan een ijsje eet, biertje opentrekt of een wijntje inschenkt. Ondanks dat dit natuurlijk hartstikke lekker is, wordt je mondgeur en enkel viezer op. Katz: „In je mond zitten anaërobe bacteriën en die zijn dol op suiker. En zoals je al kan raden, ruiken die bacteriën niet bepaald naar rozen en meiklokjes.”

Eten
En lekker barbecuen met vrienden in de tuin? „Vaak blijven stukjes vlees, worstjes en ribbetjes tussen je tanden zitten. Als je dan niet flost, krijgen deze bacteriën vrij spel”, vertelt Katz.

Hoe kom je ervan af?

Zorg er in ieder geval voor dat je goed gehydrateerd blijft. Het is daarnaast belangrijk om tussendoor waterrijk fruit te eten (bijvoorbeeld ananas of meloen) en na iedere maaltijd je tanden te poetsen of suikervrije kauwgom te nemen.

En last but not least: de tongschraper is je beste vriend. Er is niets effectiever dan twee keer per dag deze viezigheid weg te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.