Metro
Metro Fit & gezond 9 mei 2018 / 12:29 uur

Pff… hoe laat je nou minder scheetjes?

Scheetjes laten doen we allemaal. De een meer dan de ander, maar gemiddeld laat een mens er tien per dag. Ondanks dat het allemaal heel normaal is, kan het soms best beschamend zin. Hoe zorg je ervoor dat je minder windjes laat?

„Voeding speelt een belangrijke rol bij de productie van darmgassen”, aldus Yvette Bruinsma, gezondheidsvoorlichter van Maag Lever Darm Stichting tegenover HLN. „Producten als koolzuurhoudende frisdranken, bier, lightproducten, peulvruchten, kook, ui en prei kun je beter mijden.”

Snel eten

Vaak haast tijdens je avondeten en schuif je het binnen drie minuten naar binnen? Niet meer doen! Ook snel eten kan ervoor zorgen dat er wat nare geurtjes je lichaam verlaten. Dit komt omdat je dan tijdens het eten ook lucht aan het happen bent.

Goed voor je darmen zorgen is dus belangrijk. Je moet hierbij gezonde, gevarieerde en vooral vezelrijke voeding tot je nemen. En ook: minimaal twee liter water per dag drinken.

Scheetjes inhouden

Zegt je partner er alwéér wat van als jij jezelf even liet gaan? Je mag hem of haar dan flink op de kop geven. Het beste advies is namelijk om je scheet niet in te houden: de gassen moeten je lichaam uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Pff… hoe laat je nou minder scheetjes?
Sluiten