Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Fit & gezond 13 jan 2018 / 10:57 uur

Ben jij een snelle wandelaar? Goed nieuws!

Kan jij je ook zo ergeren aan mensen die lopen met het tempo van een slak? En moet je altijd een paar minuten wachten voordat je vriendengroep je eindelijk ingehaald heeft? Dan heeft de universiteit van Leicester goed nieuws voor je.

De hierboven genoemde universiteit nam voor een periode van zes jaar 420.000 mensen onder de loep. Het doel was om het verband tussen de loopsnelheid en de gezondheid van de participanten te onderzoeken.

Hartaandoening

De cijfers lieten weinig aan de verbeelding over: mensen die bij de ‘langzame wandelaars’ hoorden stierven 1,8 tot 2,4 keer sneller aan een hartaandoening dan hun snelle tegenhangers. Sneller lopen betekent dus niet alleen sneller leven, maar vaak ook langer.

Ook als factoren als BMI, rookverslaving en dieet werden meegerekend, bleven de resultaten overeind. Dus ook iemand die een gezond dieet en een lage BMI heeft en langzaam loopt, heeft meer kans om aan een hartaandoening dood te gaan dan een snelle wandelaar met een soortgelijke levensstijl.

Reageer op artikel:
Ben jij een snelle wandelaar? Goed nieuws!
Sluiten