Rosan de Vos
Rosan de Vos Fit & gezond 24 dec 2017

Zingen in een groep maakt gelukkig én gezond

Zingen in een groep maakt niet alleen gelukkig, het is ook nog eens gezond. En of je nou een gouden keeltje hebt of niet: als je aankomende dagen toch met je hele familie aan tafel zit, kun je prima zonder schuldgevoel ‘All I Want For Christmas…’ van Mariah Carey inzetten.

Waarom gezond?

Uit onderzoek van The University of East Anglia blijkt dat zingen in een groep goed is voor je mentale gezondheid. Vooral mensen die last hebben van angsten of depressies kunnen er baat bij hebben. Zingen met andere mensen is essentieel voor het herstel, omdat het een gevoel van verbondenheid geeft.

„Het is anders dan bijvoorbeeld therapie, omdat er geen druk is om je eigen problemen op tafel te gooien”, zegt hoofdonderzoeker Tom Shakespeare tegen BMJ Journal.

Sociale skills

Naast dat zingen in een groep een gevoel van verbondenheid geeft, is het ook goed voor je sociale contacten en zelfvertrouwen. Uit het onderzoek blijkt ook dat de mensen die iedere week naar het groepskoor gingen, een beter humeur hadden en meer plezier uit het dagelijks leven haalden.

Dus wat wordt het? All I Want For Christmas of Last Christmas?

Zingen in een groep maakt gelukkig én gezond
Zingen in een groep maakt gelukkig én gezond. Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zingen in een groep maakt gelukkig én gezond
Sluiten