Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Fit & gezond 27 okt 2017 / 21:13 uur

Onderzoek wijst uit: scheten snuiven is goed voor je

Je hebt zo nu en dan een moment dat je heel graag een scheet wilt inhouden, maar dat het gewoon niet lukt. Of je nu bij je partner in bed ligt of in gezelschap zit, op sommige momenten wil je gewoon niet dat je zo’n welbekende stinkbom laat ontploffen. Nu blijkt echter dat mensen je juist dankbaar moeten zijn als ze van jouw geur mogen ‘genieten’.

Uit onderzoek van de universiteit van Exeter blijkt namelijk dat waterstofsulfide, een van de stoffen die scheten hun kenmerkende geur geven, verschillende positieve effecten op de gezondheid heeft. De eerdergenoemde universiteit noemt het zelfs een ‘Healthcare hero’, een gezondheidszorgheld. De stof zou namelijk in de toekomst belangrijk kunnen zijn in bepaalde therapieën.

Kanker

Waterstofsulfide zou er zelfs voor zorgen dat je minder kans hebt op verschillende, nare aandoeningen. Kanker, hartaanvallen, beroertes, artritis en dementie zouden vaker voorkomen kunnen worden met behulp van het stinkende wondermiddel.

Aan het eind van het onderzoek concluderen de wetenschappers dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de gezondheidseffecten die waterstofsulfide heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: scheten snuiven is goed voor je
Sluiten