Erik Jonk
Erik Jonk Lifestyle 7 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Zon! Hoe krijg ik mijn ‘melkflessen’ gezond bruin?

Met de zon hoog aan de hemel, sta je misschien weer voor een dilemma: draag ik een korte broek of rokje, terwijl mijn benen nog spierwit zijn. En hoe krijg ik die ‘melkflessen’ op ongevaarlijke manier snel bruin?

Vorig jaar speelde er veel over het fenomeen zonnebank. Australië heeft de zonne-apparaten al drie jaar verboden. Nederlandse zonnestudio’s moeten jongeren onder de 18 jaar weren en tja, die zon, die is toch ook niet ongevaarlijk. ‘De afgelopen twintig jaar steeg het aantal diagnoses met huidkanker in Nederland van 17.000 naar 53.000 per jaar’, schreef Metro de vorige zomer nog.

Even bellen met…

Hoe is het tegenwoordig met de zelfbruiners eigenlijk? We belden Kim Dekker, communicatiemedewerker van Rebro Cosmetics uit Alkmaar, distributeur van cosmeticamerken voor Nederlandse winkels als Kruidvat, Etos en Douglas.

Waarom is er in Nederland eigenlijk geen zonnebankverbod?

We zijn hier niet echt van het verbieden. Huidartsen eisen wel een verbod op verkoop van zonnebanken aan particulieren.

Risico’s voor lief nemen?

Hoe kan ik mijn witte benen een beetje mooi bijkleuren?

Je hebt drie opties: die zonnebank dus en dan de risico’s voor lief nemen. Ten tweede de zon en goed smeren. De zon is heerlijk om in te lopen, maar hij zorgt

er ook voor dat je huid sneller veroudert. Als derde optie heb je de zelfbruiners.

In mijn werk spreken wij consumenten, ondernemers, maar ook beautykenners, bloggers en vloggers. Men wordt zich steeds meer bewust van de schade van zon en zonnebank, we zien een kentering.

Werkzame stoffen

Is een zelfbruiner wél gezond?

Er zijn nu producten met een hoge concentratie werkzame stoffen afkomstig uit suikerriet. Ze zijn alleen werkzaam in de opperhuid.

Hoe krijg ik mijn ‘melkflessen’  op een gezonde manier bruin?

Maar jullie willen natuurlijk zoveel mogelijk zelfbruiners verkopen…

Haha, ja ik zal daar niet heilig over doen. Dat willen wij. Echter, we voldoen aan een vraag. Als die er niet is, dan leveren we niet. We zien wel dat de vraag behoorlijk toeneemt.

Word je een beetje mooi bruin?

Ja, je natuurlijke bruine kleur wordt naar boven gehaald. Dat worteltjesoranje, dat is echt iets van vroeger, dat is niet meer met de producten van tegenwoordig.

Even geduld

Ben ik meteen bruin?

Nee, je moet een paar uurtjes wachten. Maar binnen drie tot zes uur ben je mooi egaal bruin.

Waar kan ik terecht?

Kies je voor een goede én betaalbare zelfbruiner, dan ga je voor St. Moriz naar Kruidvat. Voor een hoogwaardige, professionele zelfbruiner ga je voor het Australische merk Bondi Sands naar Etos.

Hoe krijg ik mijn ‘melkflessen’  op een gezonde manier bruin?
Hoe krijg ik mijn ‘melkflessen’  op een gezonde manier bruin?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.