Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Lifestyle 4 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

3 jaar jonger lijken door gezichtsoefeningen?

Echte schoonheid zit van binnen, dat weten we. Maar stiekem zitten de meeste mensen niet te wachten op rimpels. Volgens nieuw wetenschappelijk onderzoek kun je met een paar gezichtsoefeningen drie jaar jonger lijken!

Volgens een nieuw onderzoek dat onlangs verscheen in het blad JAMA Dermatology is er nu bewijs dat gezichtsoefeningen het uiterlijk van het gezicht verbeteren en enkele zichtbare tekenen van veroudering beperken, dit meldt Scientias. ,,De oefeningen vergroten en versterken de gezichtsspieren, waardoor het gezicht steviger wordt en het de vorm van een jonger gezicht krijgt," concludeert onderzoeker Murad Alam.

Onderzoek onder 27 vrouwen
Het onderzoek is uitgevoerd onder 27 vrouwen tussen de 40 en 65 jaar. De oefeningen vergden enige discipline, want een trainingssessie duurde gemiddeld 90 minuten. Daarbij kregen ze verschillende gezichtsoefeningen aangeleerd. Vervolgens moesten de vrouwen deze oefeningen acht weken lang elke dag, dertig minuten lang uitvoeren.

Dag rimpels en lijntjes! Foto: Pexels

Na 20 weken

Voorafgaand, tussendoor en aan het einde van het onderzoek zijn er foto’s van de vrouwen gemaakt. De foto’s werden voorgelegd aan twee dermatologen die naar verschillende aspecten van het gezicht keken. Aan de hand van een bepaalde techniek moesten zij de leeftijd schatten. Aan het einde van het onderzoek, na bijna twintig weken, werden de vrouwen gemiddeld 3 jaar jonger geschat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.