Amarins de Boer
Amarins de Boer Lifestyle 23 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Als vrouw aantrekkelijk blijven? Stop bij 2 kids’

Vrouwen die jong en aantrekkelijk willen blijven, kunnen het beste genoegen nemen met een klein gezin. Dat blijkt uit onderzoek van de Bath University. De Engelse universiteit onderzocht dat ieder kind de oxidatieve stress (een soort chemische onbalans) in het lichaam verhoogt. Die vorm van stress zorgt ervoor dat we ouder gaan lijken.

Verzakking van de huid

Daarnaast vraagt de zwangerschap, borstvoeding en het opvoeden van kinderen ook veel van het lichaam. Het leidt tot een versnelde veroudering van het gezicht, met name van invloed op de verzakking en pigmentatie van de huid. Daarom is het volgens de universiteit het beste om maar één of twee kinderen te krijgen als je er jong uit wil blijven zien.

Voor het onderzoek werden 571 foto’s beoordeeld van vrouwen van middelbare leeftijd. Vrouwen met een klein gezin werden door zowel mannen als vrouwen beoordeeld als aantrekkelijker, jonger en gezonder dan vrouwen met meer kinderen.

DNA-schade

Het is niet de eerste keer dat er is onderzocht dat het krijgen van kinderen het verouderingsproces bij vrouwen versnelt. Vorig jaar onderzochten antropologen aan de Yale University dat er bij vrouwen die zwanger waren minstens vier keer meer tekenen van DNA-schade was te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.