Daisy Heyer
Daisy Heyer Lifestyle 31 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Trots op menstruatie met nageltrend #periodnails

Een ietwat bizarre nageltrend verovert op dit moment het internet. En het heeft alles te maken met de maandelijkse periode van vrouwen…

Het gaat om de nieuwste beautytrend ‘period nails’. Ja, je leest het goed: nagels die showen dat de vrouw in kwestie trots is op haar menstruatie. Op Instagram zijn al verschillende kiekjes te vinden van vrouwen die meedoen aan de trend, door middel van nailart in de vorm van bebloede tampons, maandverbandjes, medicijnen voor menstruatie of een spiraaltje.

Roodgelakte nagels

Voor de mensen die iets minder extreem gaan is rode nagellak ook prima: sommige plaatjes die opduiken zijn slechts roodgelakte nagels, waardoor je slechts aan de hashtag af kunt lezen dat het om zogenaamde ‘periodnails’ gaat.

Andere nagels zijn dus echte kunstwerkjes en moedigen vrouwen aan om zich toch vooral niet te schamen voor hun maandelijkse periode, maar trots te zijn op hun lichaam en vrouwelijkheid.

Dat het knap gedaan is, dat is een ding dat zeker is. Maar of er veel mensen in Nederland mee gaan doen aan deze ‘trend’… wij betwijfelen het.

https://www.instagram.com/p/omFnkhGrBC/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.