Sephora aangeklaagd: herpes door tester lippenstift
Likeability of 3

Sephora aangeklaagd: herpes door tester lippenstift

De vrouw claimt dat een proefexemplaar van de lippenstift haar herpes bezorgde. Archieffoto: Colourbox.

Foto van 'Metro'

Metro

30 OKT 2017

Een winkel van cosmeticamerk Sephora wordt ervan beschuldigd een vrouw herpes te hebben bezorgd. Dat meldt TMZ.

Herpes

De winkel in Hollywood wordt ervan beschuldigd het niet zo nauw te nemen met de hygiëne. Een vrouw beweert namelijk in oktober 2015 een proefexemplaar te hebben gebruikt van een van de lippenstiften. Daardoor liep ze uiteindelijk herpes op, zo stelt ze.

Het slachtoffer claimt dat medische professionals de diagnose hebben gesteld en ze stelt voor haar bezoek aan Sephora nog nooit herpes of zweren te hebben gehad.

Volgens de aanklacht heeft Sephora nagelaten de vrouw en andere klanten te waarschuwen voor het risico op herpes en andere ziekten door de testers te gebruiken. De vrouw verklaart de tester absoluut niet te hebben gebruikt als ze vooraf was gewaarschuwd voor de risico's.

Infectie voorkomen

Andere bedrijven en winkels hanteren volgens de vrouw methoden waarbij een herpesinfectie wordt voorkomen, zoals het voorzien in individuele testers.

TMZ vroeg Sephora om een reactie, maar nog zonder resultaat.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Meer heren voor de mooi onder het mes, zo ook Horace

Camera videoMeer heren voor de mooi onder het mes, zo ook Horace

Horace Cohen tijdens zijn haartransplantatie Foto: wiemooiwilzijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

26 NOV 2017

Hij stoorde zich al een tijdje aan de kale plekken op zijn hoofd. Maar er echt iets aan doen, bijvoorbeeld in de vorm van een haartransplantatie, daar was Horace Cohen nog niet aan toe. Totdat hij benaderd werd door de dames van Wiemooiwilzijn en hij uiteindelijk de stap naar de specialist zette. Met resultaat: „Ik ben er gelukkiger van geworden.”

Claire en Sietske willen met hun platform de juiste informatie geven over cosmetische behandelingen. Zodat als mensen een ingreep overwegen, ze weten over het hoe en wat en bij wie ze terechtkunnen. De ondernemers zochten naar mensen die bezoekers van Wiemooiwilzijn mee wilden nemen in hun traject. Ambassadeurs, als het ware. „We hebben een lijstje van mensen gemaakt die we wilden polsen. Horace was er daar een van. We belden hem en hij zei dat hij daar heel goed over moest nadenken. Hij overlegde het met zijn vrouw Puck en zij zei al gauw: ‘dat moet je doen’. Toen belde hij ons terug.”

Trots op menstruatie met nageltrend #periodnails

Wordt dit een gangbare trend? / Instagram @periodartparty

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

31 OKT 2017

Een ietwat bizarre nageltrend verovert op dit moment het internet. En het heeft alles te maken met de maandelijkse periode van vrouwen…

Het gaat om de nieuwste beautytrend ‘period nails’. Ja, je leest het goed: nagels die showen dat de vrouw in kwestie trots is op haar menstruatie. Op Instagram zijn al verschillende kiekjes te vinden van vrouwen die meedoen aan de trend, door middel van nailart in de vorm van bebloede tampons, maandverbandjes, medicijnen voor menstruatie of een spiraaltje.

Beautycollectie & Other Stories

Oui! & Other Stories lanceert Franse beautycollectie

Foto: & Other Stories

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

5 OKT 2017

Zo'n croissant als ontbijt is al een aardig begin, maar maakt je –helaas- nog niet tot een ware Française. Gelukkig helpt & Other Stories je vanaf vandaag een eindje op weg met de lancering van een Franse make-up lijn, zodat je lippen magnifique gestift kunnen worden!

Franse beautyglorie

Likeability of 6

Dít zijn de nieuwste (en vreemde) wenkbrauwtrends

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

4 SEP 2017

Ben je na maanden, misschien wel jaren oefenen eindelijk een professional in het maken van mooie wenkbrauwen? De juiste kleur, bíjna gelijk en de goede vorm? Vergeet alles wat je kon, dít zijn de nieuwste (en vreemde) trends op wenkbrauwgebied.

Shine bright like... Folie?

Gouden wenkbrauwen; hot or not?

Een beetje gouden oogschaduw doet wonderen.. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

8 AUG 2017

De afgelopen jaren hebben we heel wat gekke wenkbrauwen trends voorbij zien komen. Volle wenkbrauwen zijn nog steeds hip in 2017, maar wil je echt speciaal zijn? Maak je wenkbrauwen dan goud!

Wenkbrauwpotloden- en poeders mogen tegenwoordig niet meer ontbreken in je beautybox. Sinds topmodel Cara Delevingne haar entree maakte op de catwalk zijn wenkbrauwen de hoogte in geschoten. De afgelopen jaren zagen we vele trends: 'veren' wenkbrauwen, wenkbrauwen met steentjes en nu dus gouden wenkbrauwen.

Likeability of 5

Industriële geurtjes nieuwe trend in hipsterland

Beeld ter illustratie: Pixabay

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

2 AUG 2017

Op zoek naar een nieuw parfum? En ben je graag een beetje hip? Hoog tijd dat je de geur van een skateboard op een zomerdag of een woonwijk in Liverpool draagt binnenkort. Industriële geuren lijken de nieuwe trend.

Het merk Comme des Garcons komt met een nieuwe geur: beton. ‘Een ontdekkingstocht naar constructie, deconstructie en creatie’, zo beschrijft het merk de geur op de website. Weer eens wat anders dan bloemen, musk of sandelhout.

‘Nat haar’: de nieuwste haartrend?

Je föhn is niet meer nodig! Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

1 AUG 2017

Kim Kardashian, Gigi Hadid en Ashley Graham zijn er al regelmatig mee gespot en ook op de catwalk van Amsterdam Fashionweek 2017 hebben we hem veel voorbij zien komen: de wet hair look!

Deze nieuwe trend is bijna net zo gemakkelijk als de out-of-bed-look van een aantal jaar terug. Voor deze nieuwe look heb je geen ingewikkelde stijltangen, föhns of krultangen nodig. Je hebt net iets meer nodig dan een beetje water, maar met een beetje gel of pomade (een soort wax) ben je al heel ver en creëer je in een handomdraai een wet look die de hele dag ‘wet’ blijft.