Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Lifestyle 4 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Dít zijn de nieuwste (en vreemde) wenkbrauwtrends

Ben je na maanden, misschien wel jaren oefenen eindelijk een professional in het maken van mooie wenkbrauwen? De juiste kleur, bíjna gelijk en de goede vorm? Vergeet alles wat je kon, dít zijn de nieuwste (en vreemde) trends op wenkbrauwgebied.

Shine bright like… Folie?

Zul je net zien, ging het bijtekenen en epileren van je wenkbrauwen je goed af, kun je ze gewoon inpakken. Nu je heel milieuvriendelijk je restjes eten en lunch in plastic bakjes bewaart, moet je natuurlijk wat met aluminiumfolie. Dus, dachten de influencers op Instagram, laten we aluminiumfolie op onze wenkbrauwen plakken. Het resultaat? Nogal ehm… Futuristisch?

De beautypro’s gebruiken allerlei soorten folie, zolang het maar glimt, glanst en je selfieflirts goed reflecteert. Bij deze trend mag alles: van je wenkbrauwen goed inpakken met aluminiumfolie tot kleine stukjes vershoudfolie tussen je haartjes. Niet echt een look voor in het dagelijks leven, wat ons betreft omdat we de tijd die het kost liever besteden aan koffie zetten en opdrinken, maar wél opvallend én goed voor een feestje.

https://www.instagram.com/p/BBBb4fWOtVr/

Wiebel, wiebel

Zo’n mooie strakke lijn trekken met je wenkbrauwkleuring kost wat oefening, maar dan heb je ook wat. Toch? Vergeet alles wat je leerde: de squiggly wenkbrauw maakt zijn opmars. Je wenkbrauwen mogen meer zwalken dan jij wanneer je na iets teveel gintonics naar huis fietst. Geen enkele trend is te gek voor 2017.

Of je het nou zelf doet of je neefje van drie aan het werk zet met een wenkbrauwpotlood, alles draait om een mooie wiebelwenkbrauw. Vloggers en bloggers zijn wereldwijd fan en shapen hun wenkbrauwen met uitwasbare lijm en plukken dan de haartjes weg. Daardoor kun je makkelijk weer terug als je je dronken wenkbrauwen zat bent.

https://www.instagram.com/p/BYe4ZZlnp20/

https://www.instagram.com/p/BYfAezQjOQN/

De mannelijke wenkbrauw

Niet iedereen is fan van de wiebelwenkbrauw of de inspiratie van C-3PO. Social media besloot de bijzondere trends op de hak te nemen met een mannelijke variant van de wenkbrauw. Wij vinden ‘m voor de werkvloer wat minder geschikt, maar grinniken moesten we zeker.

https://twitter.com/VictoriaApex/status/904186598073307137

Zusjes, geen tweeling

Kun je niet zoveel met de bovenstaande trends en heb je liever dat je wenkbrauwen geen eyecatcher zijn? Ook dan hebben we nog een paar tips. Shapen is het toverwoord. Je kunt de beste vorm van je wenkbrauwen vinden met behulp van je wenkbrauwpotlood. Hou ‘m verticaal naast je neus. Je wenkbrauw hoort te beginnen waar je potlood eindigt. Verschuif ‘m nu zodat ie recht naar boven wijst, over je pupil heen. Dat is de boog van je wenkbrauw. Als je ‘m dan nog zo draait dat het potlood langs de buitenkant van je oog loopt, zie je waar je wenkbrauw hoort te eindigen.

Daarna kun je ze epileren en kleuren. Twijfel je welke kleur je moet gebruiken of weet je niet of een wenkbrauwpoeder of juist een potlood beter bij je past? Naast dat Youtube je redding is, kun je in de duurdere beautywinkels en warenhuizen vaak terecht voor het beste advies.

De beste tip die wij ooit kregen? „Je wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweeling.” Net als je hele gezicht dat niet is, hoeven ook je wenkbrauwen niet perfect gelijk te zijn. Ze mogen best een beetje verschillen, zoals ze dat ook van nature doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.