Wauw! Vrouw make-upt kunstwerken na

4 januari 2017 om 18:39Ingelise de Vries
Wauw! Vrouw make-upt kunstwerken na
Beeld ter illustratie: Colourbox

Wie geregeld musea bezoekt, weet hoe kunstig sommige schilders vroeger te werk zijn gegaan. Een make-upartiest besloot de kunstwerken na te maken op oogleden. 

Make-upartiest Stefania Atupe uit Londen gebruikte schilderijen van Van Gogh en Hokusai als inspiratie voor oogmake-up. En dat levert prachtige creaties op. „Ik heb deze creaties gemaakt met wat eyeliners en oogschaduws die ik thuis had liggen”, vertelt ze tegen Mashable.

 
 
 

Zebraprint

Ze kreeg het idee nadat ze met een zebra- en pauwenprint aan het experimenteren was geslagen op haar ogen. Overigens ook prachtige creaties. „Toen ik dat op Instagram plaatste, kreeg ik een bericht van een meisje dat zei dat het printje haar aan schilderijen van Van Gogh deed denken.” Reden genoeg voor Stefania om verder aan het experimenteren te slaan.

 
 

Anderhalf uur

Ze begint met De Sterrennacht van onze eigen Van Gogh. „Ik ben een goed anderhalf uur bezig geweest om de lijnen en kleuren te mengen en uit te zoeken. Het duurde zolang omdat er zoveel kleuren inzitten. Ik wilde dat de keuren en patronen precies klopten met het origineel.

Het was slechts een begin, ze reproduceerde ook nog Hokusai's De Golf en Van Goghs Amandelbloesem.