Lifestyle

Metro Test: ontharingsapparatuur

Foto van 'Floor Gijsbertse'

22 DEC 2016

Lichaamshaar is eigenlijk elk seizoen nodeloos ontsierend. Ontharen is een eentonig klusje, en soms schiet het er weleens bij in. Waar de één dagelijks het scheermes over de stoppels trekt, is de ander fan van een ander apparaat om haren te kortwieken. Maar welke apparaten werken en vooral hoe?

De lifestyle redactie van Metro heeft zichzelf onderworpen aan een test om af te rekenen met een stoppellandschap en stekelbenen. Welke apparaten vinden we fijn in gebruik, goed werken en een absolute aanrader? We zochten het uit.

Floor

In de test: Philips SC2009/00 Lumea Prestige IPL
Prijs: vanaf 389 euro
Sterren: ★★★★

Als het op haren aankomt ben ik een paradoxaal geval. Ik ben giga blond, maar heb pikzwarte wimpers en wenkbrauwharen. Hetzelfde geldt dus voor mijn stoppels en ik-heb-al-even-niet-geschoren-vachtje. Nu moet je overigens geen jungle-taferelen voor je zien bij het laatste. Ik was dan ook hartstikke pro mijn benen en bikinilijn te lijf gaan met iets anders dan een basic roze scheermes of een waxstrip (voor de bikinilijn). Want elke haar die ik tijdens het scheren vergeet, wordt alsnog met een pincet uit mijn huid gegrist, en prettig is anders. Ik testte een innovatief hoogstandje, namelijk een IPL-ontharingsapparaat.

Het gebruik
IPL is een lichtontharingstechniek die ervoor zorgt dat je de haarzakjes in slaap brengt als je de behandelingen blijft herhalen. Kortom: haarvrij, míts je het bijhoudt. Anders dan bij laseren, waar het haarzakje wordt omgelegd en je na de behandelingen vaak volledig haarvrij bent. Zoals de verpakking met koddige letters verkoopt komt er een ‘pijnloze flits’ uit het apparaat. Gekeken naar mijn haar- en huidtype mocht ik hem op de hoogste stand zetten (namelijk 5). Het voelt als een warm steekje, en is allesbehalve pijnlijk. Ik kies één vaste dag waarop ik de behandeling kan doen, want de eerste twee maanden moet je het elke twee weken doen (van tevoren moet je zorgen dat alles geschoren is). Omdat ik er zeker van wilde zijn dat ik alle stekels zou omleggen deed ik ruim 40 minuten met militaire precisie over elke behandeling (hé harige Harry).

Het resultaat
Na de eerste flitsbeurt voelen mijn benen, oksels en bikinilijn wat onwennig aan. Ze zijn lichtrood, maar zeker niet geïrriteerd. Na twee maanden fanatiek flitsen beginnen mijn haren het op te geven: als ik een stekel zie kan ik hem er met het grootste gemak uit trekken. Door een verhuizing - en mijn flitsmachine ingepakt in een doos - kon ik een tijdje niet flitsen, en ik merk direct het verschil. Ze zijn weer klaarwakker. Na het uitpakken besluit ik weer van vooraf aan te beginnen.

Conclusie
Inmiddels heb ik het ritme te pakken en hang ik 1x in de twee weken aan de flitsmachine. Ik scheer amper nog (alleen het broodnodige), en mijn haren krijgen een diploma voor hun luiheid. Moet je nagaan hoe mijn vachtje en stekels er over een tijdje aan toe zijn, als ik de behandeling een lange tijd aan het doen ben. Als dit inderdaad zo door gaat, en ik vanaf nu alleen nog maar 1 x in de twee weken een flitssessie hoef te doen - vind ik de prijs meer dan terecht. Ik heb het ervoor over!

Elselotte

In de test: Philips SatinShave Prestige, BRL180
Prijs: 69,99 euro
Sterren: ★★

Met een huid zo gevoelig als de mijne, was ik een beetje bang om dit – overigens prachtig uitziende - scheerapparaat te testen. Mijn huid krijgt al bultjes als ik ook maar naar een scheermesje kijk, dus elektrisch scheren had ik nog nooit gedaan. Tot nu! Na het lezen van enkele reviews over de Philips SatinShave kreeg ik hoop: ze waren stuk voor stuk lovend over het gebruik én effect van het apparaat.

Het gebruik
Het scheerapparaat ligt goed in de hand, is niet te zwaar en niet zo groot. Bovendien kan je het zowel op je natte als op je droge huid gebruiken, super praktisch! Scheerschuim of –olie is niet nodig. Dan het scheren zelf. Dat duurt langer dan wanneer ik het met een ouderwets scheermesje doe. Bovendien maakt het apparaat best veel lawaai, wat de gebruiksvriendelijkheid niet echt bevordert.

Het resultaat
Na de eerste beurt zitten mijn benen onder de bultjes. Dat is ook meteen de reden dat ik hem niet voor mijn oksels en bikinilijn durf te gebruiken, iets wat door de speciale kleine scheerkoppen die je op het apparaat kunt klikken, wel mogelijk is. De bultjes en roodheid verdwijnen gelukkig wel helemaal nadat ik het apparaat een paar weken heb gebruikt. Wat rest zijn mijn zachte benen, die naar mijn idee langer glad blijven dan normaal.

Conclusie
Al met al is de SatinShave vooral geschikt voor mensen met een normale huid, die het geen probleem vinden om wat meer tijd uit te trekken voor een scheersessie. En hij scheert wel degelijk een stuk gladder en preciezer dan een normaal scheermes.

Alice

In de test: Braun Silk-expert IPL
Prijs: €279 euro
Sterren: ★★★

Nooit meer scheren, welke vrouw wil dat nou niet? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar de Braun Silk-expert IPL bracht me bijzonder dicht bij deze droom. Dat ging alleen niet geheel zonder pijn. Toegegeven, ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik een IPL-apparaat mocht testen. Typisch zo’n geval van: je hebt er weleens over gehoord maar het is te prijzig om zelf de gok te wagen. Laten we wel zijn: 279 euro is ook niet niets. Laten we gelijk beginnen met een disclaimer: niet iedereen mag en kan een IPL-apparaat gebruiken.

Het gebruik
Zo werkt het apparaat het best op een lichte huid met donkere beharing. Met een getinte huid of met spierwitte haartjes kan verbranding optreden. Moeten wet niet willen. Het leuke aan de Braun Silk-expert IPL is dat het apparaat voortdurend je teint ‘leest’ en de lichtintensiteit hierop aanpast. Hierdoor is het apparaat veilig in gebruik.

Heel even schrik ik als ik de doos open. Het apparaat is vrij groot en niet snoerloos. Wanneer ik het in het stopcontact steek, begint het behoorlijk te zoemen. Is dit wel normaal? Dat zagen we niet aankomen.

Het resultaat
Ik begin met mijn benen en schuif voorzichtig het apparaat over mijn been. De flitsen die op mijn huid worden afgevuurd zijn fel, scherp en warm. Volledig pijnloos blijkt deze behandeling niet: wanneer ik een stukje oksel probeer, geef ik het na een minuut weer op. Mijn huid brandt, en niet zo’n beetje ook. We houden het maar bij de benen. Die zijn inmiddels wel wat gewend, na het jarenlang gebruik van een epilator.

Conclusie
Dat is dan ook het grote minpunt van de Silk-expert: hij doet zijn werk erg goed (mijn benen zijn na een maand praktisch haarloos en ik hoef het nauwelijks bij te houden), maar pijnloos is het zeker niet. Ook al wordt dat beweerd op de site. Zelfs de extra milde instelling blijkt niet mild genoeg voor mijn oksels en bikinilijn. En eigenlijk was het daar allemaal toch wel een beetje om te doen. Of ik dit apparaat zou aanraden? Ja, en nee. Ja voor zijdezachte benen. Nee voor comfort. Maar ach. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden?

Evie

In de test: Braun Silk-épil 9
Prijs: vanaf 99,99 euro
Sterren: ★★★

Mijn hele leven heb ik mijn ongewenste lichaamsharen gekortwiekt met een good old fashioned scheermes. Dat werkte prima, want: goedkoop, pijnloos en effectief. Toch zitten er ook nadelen aan het scheermes. De haren zijn snel weer terug en bovendien kun je rekenen op stoppels. Dus toen ik de kans kreeg een epileerapparaat te testen, greep ik die met beide handen aan.

Het gebruik
De eerste keer was – ik kan het niet rooskleuriger maken – echt onwijs pijnlijk. Dat is ook niet zo vreemd, de haren worden immers hardhandig uit je benen gerukt. Na een tijdje raakte mijn linkerbeen redelijk verdoofd, waardoor er beter met de pijn om viel te gaan. Tot ik overging op mijn rechterbeen (au!).

Het resultaat
Na afloop: knalrode bulten op mijn benen. De tweede keer wordt de pijn echter al minder en de keren daarna doet het geen pijn meer. Ook de rode bulten verdwijnen dan veel sneller. Toch merk ik dat niet alle haren verdwijnen, soms moet ik nog een beetje bijscheren.

Conclusie
Ja, het is heel fijn om geen last meer te hebben van stoppels en bovendien duurt het een stuk langer voordat het weer tijd is om te ontharen. Bovendien merk ik dat het het best werkt om te ontharen op droge huid, en pijn doet het inmiddels ook niet meer. Toch gebruik ik het apparaat alleen voor mijn benen. Die beginpijn wil ik mijn intieme zone écht niet aandoen!

BEKIJK OOK


Kunst en een kater gaan prima samen

Kunst en een kater gaan prima samen

Brak of niet? Kunst kijken of een ander uitje kan altijd. / Colourbox

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

16 MEI 2019

Eigenlijk had je een kunstzinnige dag gepland, maar je kampt helaas met een kater van monsterlijke proporties. Wat nu? CJP tipt kunst die ook leuk is met een kater.

Het museum

Bij zinnen komen in stilte.


Als zij kunnen reizen, kun jij het ook!
Likeability of5

Als zij kunnen reizen, kun jij het ook!

Instagram @babushka_1927

Foto van 'Maartje Hensen'

15 MEI 2019

Het lijkt alsof de hele wereld het reisvirus te pakken heeft. Hoewel het gros nog steeds de backpackende millennial (en generatie Z) is, is reizen voor niemand meer onmogelijk. Wij krijgen vaak naar ons hoofd geslingerd: maar jullie zitten nog nergens aan vast, hebben geen huis, kinderen, andere serieuze verplichtingen of lasten. Misschien was voor ons de stap om te reizen inderdaad ietsje makkelijker, maar al die argumenten waarom je niet weg kan, zijn smoesjes. Deze Instagram-accounts bewijzen het!

Gewoon met het hele gezin

De Bucket List Family laat zien dat je ook prima kan reizen met je gezin. In 2015 besloten jonge ouders Garret en Jessica dat het nog geen tijd was voor het hele traditionele huisje, boompje, beestje. Ze verkochten hun spullen en gingen voor onbepaalde tijd op reis. Inmiddels genieten miljoenen mensen van hun avonturen op Youtube en Instagram en hoewel ze na drie jaar besloten een huisje te kopen op Hawaii, zullen ze nooit settelen in een ‘gewoon’ leven.


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Ga los op Awakenings, Melt en Knaldrang met CJP

Foto: Photo Company

In samenwerking met

In samenwerking met

17 APR 2019

Yaaay, het festivalseizoen is geopend! Na een winter vol heimwee naar magische buitenfeestjes, kun je los. Want met deze temperaturen willen we niets liever dan dansen met de zon op je bol, op de meest bijzondere locaties en met de dikste line-ups. Waar bouw jij deze zomer een feestje? CJP helpt je op weg met de lekkerste (festival)deals. Deze week met Awakenings Easter Sunday, het Duitse Melt Festival en Knaldrang voor oranje party garantie. Scoor je tickets snel, want de acties gelden maar tot 24 april. Nog geen CJP? Bestel ‘m direct onderaan deze pagina.

Win: 50x2 tickets Awakenings

Ga na je Easter Sunday brunch door naar de Amsterdamse Gashouder voor een nacht vol beukende techno beats, met o.a. Reinier Zonneveld en Sam Paganini. Let op: maak kans op tickets tot vrijdag 12.00 uur. Daarna maakt CJP de winnaars bekend. https://www.cjp.nl/win/2019/04/awakenings-easter-sunday/81318/


Check Dutch Technology voor studie-of werkrichting

Foto: Unsplash

Foto van 'Anke Horstman'

15 MEI 2019

Bedrijven hebben het steeds moeilijker om technisch geschoold personeel te vinden. Het is dan ook niet voor niets dat er al jaren subsidies vanuit de overheid zijn voor technische studies. De wereld is tech en wordt alleen maar ‘techer’. Wil je weten of de techsector iets voor jou is? Kom dan naar Dutch Technology Week.

Het is alweer de achtste keer dat Dutch Technology Week plaatsvindt, waar innovatieve tech uit de kast wordt gehaald om zo te laten zien hoe fascinerend dit werkveld is. De Dutch Technology Week is ingestoken om de Nederlandse tech sector te versterken en wordt dan ook niet voor niets in ons kloppend techhart georganiseerd: in Brabant, een provincie die harder groeit dan het landelijk gemiddelde en waar meer mensen werkzaam zijn dan ooit tevoren. Dat is onder andere te danken aan technologie en dat wordt gevierd tijdens Dutch Technology Week.

Dutch Technology Week


Niks doen zenzoekers

Geniet van het nut van niksen

Niks doen voelt misschien als verspilde tijd, maar het is juist heel gezond!

Foto van 'Lisa en Shirah'

14 MEI 2019

Niks doen voelt misschien als verspilde tijd, maar wist je dat het juist heel gezond is om af en toe te lanterfanten? Het maakt je creatiever en ook nog eens productiever. Met deze 4 tips word je een pro in niksen.

1. Maak je agenda leeg

Heb je een bomvolle agenda, dan blijft er weinig tijd over om te niksen. De eerste stap is daarom ruimte in je agenda vrijmaken. Kijk eens naar je plannen voor volgende week en vraag je af: ‘Wat kan ik schrappen of verzetten?’ Minder doen dwingt je keuzes te maken, omdat niet alles even belangrijk is. Zorg dat je elke dag minstens een half uur over hebt om even niks te doen. Hier kun je voordat de week begint al een aantal momenten voor prikken, zoals voordat je naar bed gaat of als je in de trein zit.


#93 'Kijk niet zo dom, ranzig varken dat je bent!'

#93 'Kijk niet zo dom, ranzig varken dat je bent!'

Foto van 'Maud'

13 MEI 2019

Maud betrapt Jelle en Rosa op heterdaad samen tijdens Koningsdag. Ze staan te zoenen tegen een grachtenpand aan en Maud ziet het gebeuren vanaf een boot. Jessie probeert haar nog een beetje een leuke Koningsdag te bezorgen, maar het wil niet echt lukken. Ze ontmoet wel een hele aardige jongen in een zwart spijkerjasje die het allemaal van dichtbij heeft gezien en haar probeert te steunen. Als ze in een pizzeria zitten probeert Maud een hap naar binnen te krijgen. Maar als ze gaat plassen en terugkomt ziet ze juist die persoon die ze nu nog even niet wilde zien: Jelle. „Maud! Eindelijk! Ik kon je maar niet bereiken…”

Ik weet even niet wat ik moet doen. Voor een paar seconden – die in mijn hoofd 3,5 uur duren – voel ik het bloed uit mijn gezicht stromen en heb ik in mijn hoofd een soort totale black out. Mijn oren suizen. Ik hoor het geluid om mij heen een soort van wegvallen. Mijn bloed kookt en met de drank die ik op Koningsdag genuttigd heb erbij, voel ik me verdoofd en een tikkeltje gek.

Ik wil hem vastgrijpen. Ik wil schreeuwen dat ik het niet begrijp. Ik wil hem knuffelen en doen alsof er niets gebeurd is. Alsof ik niet zojuist mijn vriendje heb zien vreemdgaan bij een grachtenpand. Dat zijn tong, die hij alleen voor mijn lichaamsdelen mag gebruiken, net in de bek van een ander meisje hing. Ik wil een goed gesprek met hem voeren. Maar daarvoor in de plaats draai ik me om en terwijl ik voel dat de tranen over mijn wangen lopen ren ik de pizzeria uit.


Gestrest? Zo leef je meer in het moment

Gestrest? Zo leef je meer in het moment

Foto van 'Lisa en Shirah'

13 MEI 2019

Meer in het moment aanwezig zijn is het geheime wapen tegen stress. De toekomst en het verleden bestaan even niet en je gaat op in wat je doet. Alleen, hoe leef je meer in het nu? Deze vijf tips helpen je.

1 Bedenk je eigen mindfulness-signaal

Als je druk aan het werk bent, op de fiets zit of boodschappen doet, denk je er waarschijnlijk niet aan om in het moment aanwezig te zijn. Een truc om hier gedurende de dag wel aan herinnerd te worden, is een mindfulness-signaal. Dit kan van alles zijn: een stoplicht, iemand die glimlacht, een geluid dat je computer maakt of een bepaald woord. Zodra je dit signaal ziet of hoort, probeer je meer in het nu te zijn. Op den duur is dit signaal overbodig.


10x niet te missen New York Instagram hot spots
Likeability of5

10x niet te missen New York Instagram hot spots

Foto: Pixabay

Foto van 'Maartje Hensen'

8 MEI 2019

Sinds 2017 is New York officieel de meest ‘geïnstagramde’ stad in de wereld. In de top 10 meest geïnstagramde locaties staan maar liefst drie plekken in NYC. Wij bezochten de stad voor een derde keer en gingen op zoek naar de beste plekken om op de foto te zetten.

Times Square

Na Disneyland in California, worden foto’s van Times Square het vaakst gedeeld op Instagram. Je kunt wel stellen dat je hier geen unieke hoek meer kunt vinden. Wel een tip tegen alle drukte: bezoek dit plein eens om 5 uur ’s nachts. Times Square helemaal voor jezelf, dat is nog eens uniek!


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Wijn tóch een beetje goed voor je gezondheid

A wine a day keeps de tandarts away! Beeld: Pexels

Foto van 'Metro'

8 MEI 2019

„Ach, alcohol werkt ontsmettend!", heb je vast wel eens gehoord toen je twijfelde over dat glaasje wijn terwijl je eigenlijk veel te verkouden was voor een borrel. Hoewel de kans groot is dat jij je de volgende dag nog beroerder voelde dan voor je ging drinken, is het niet helemaal gelogen. Een glaasje wijn werkt namelijk tegen bacteriën.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat wijn toch niet helemaal ongezond is. Natuurlijk moet je nog steeds niet overmatig gaan drinken en zitten er ook genoeg nadelige effecten aan regelmatige alcoholconsumptie, maar dus ook positieve. Of je nou rood of wit opentrekt, wijn vecht tegen bacteriën waar je keelpijn én gaatjes van krijgt.

Antibacteriële werking


Kleurrijk Innsbruck: perfect voor een stedentrip

Voor één van de mooiste en meest Instagrammable-musea van de wereld hoef je namelijk niet eens heel ver te reizen: Innbsruck it isFoto: Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer en Lisa Vermeij'

8 MEI 2019

Rome, Londen, Parijs… De bekende steden en hun musea kennen we nu zo langzamerhand wel, maar een veel minder bekende stad bezoeken blijkt minstens net zo leuk. We brachten een bezoek aan het Oostenrijkse Innsbruck. En daar blijk je minstens net zoveel (misschien nog wel meer) pret te hebben, als in Milaan!

Voor één van de mooiste en meest Instagrammable-musea van de wereld hoef je bijvoorbeeld niet eens heel ver te reizen: vanaf het station in Innsbruck kun je daar zeer gemakkelijk naartoe. En dan hebben we het over het Swarovski-museum; een must voor iedere liefhebber van glitter.

Glitters, diamanten en kunst


Komt het alcoholslot voor de auto terug?

Foto van 'Anke Horstman'

7 MEI 2019

Technologie en de preventie van alcoholmisbruik: geen gouden combinatie zou je denken, maar toch is er meer op dat gebied dan verwacht. Er zijn apps waarmee je je alcoholinname kan registreren en er zijn camera’s die aan de hand van de warmte in je gezicht kunnen zien of je een drankje teveel op hebt. Sterker nog, de overheid ziet er wel heil in dus ze gaat steeds meer tech inzetten in de strijd tegen alcoholisme.

Ooit hadden we in Nederland een alcoholslot en dat is eigenlijk nog niet zo gek lang geleden. Van 2011 tot 2016 kreeg je deze strafmaatregel opgelegd als je betrapt werd met een promillage van 1,3 tot 1,8 in je bloed (ongeveer zes tot tien glazen alcohol). Was je een beginnende automobilist, dan lag die grens tussen de 1 en 1,8.

Keuze bestuurder


'In mei kosten zonvakanties een appel en een ei'

Te mooi om waar te zijn? Nee dus. ©Getty Images

Foto van 'Jelmer Visser'

7 MEI 2019

Een all-inclusive vakantie van acht dagen naar een suptropisch oord in een viersterrenhotel voor minder dan honderd euro. Dat klinkt te mooi om waar te zijn; bestaat dat hotel wel echt? Wemelt het er van de kakkerlakken? Is Rob Geus op visite geweest? Is het land getroffen door een ramp? Nee dus, het is dezelfde vakantie als je voor de hoofdprijs in het hoogseizoen boekt maar dan op een ander moment.

In mei worden volledige vakanties inclusief vlucht massaal gedumpt door reisorganisaties, zo meent Ingmar Bruinsma (28) van TravelClown.nl. Hij houdt zich met zijn onderneming al jarenlang bezig met het opsporen van trends en stunts op vakantiegebied. „De consument kan hierdoor voor belachelijk lage bedragen op pad, je moet alleen wel heel snel beslissen want vanaf juni stijgen de prijzen weer.”

Ingmar heeft er een sport van gemaakt om spotgoedkope vakanties op te sporen


Likeability of6

#93 Op heterdaad betrapt

Zo zat ik dus ongeveer op het toilet. Wat een rottige Koningsdag heb ik gehad... / Colourbox

Foto van 'Maud'

6 MEI 2019

Maud en Rochelle hebben het bijgelegd. Maud gaat naar haar ouders om Pasen te vieren en een beetje tot rust te komen. Jelle zou het weekend gaan surfen met vrienden. Maud heeft op Instagram gezien dat Rosa ook is langs geweest bij het jongensuitje, maar Maud besluit het erbij te laten. Ze heeft geen zin in nog meer gezeik en een van haar lievelingsfeestdagen, Koningsdag, staat voor de deur. Ze gaat met Jessie en een hele groep varen. Jelle zou ook mee gaan, maar die moet ineens met zijn moeder op de vrijmarkt staan. Als Koningsdag is aangebroken heeft Maud de tijd vaan haar leven. Totdat haar oog op op de kade valt. Daar staat een koppeltje te zoenen: die jas en de haren herkent ze direct. En dat meisje trouwens ook...

Ik voel mijn bloed door mijn aderen stromen. Gore klootzak! „Jelle!” roep ik, zo hard als ik kan. Ik zie een paar mensen aan de kant verschrikt opkijken, maar Jelle zelf lijkt niks te horen. Sterker nog: die klojo en gore Rosa gaan gewoon door met zoenen. Een split second denk ik er over na om van de boot te springen. We varen vlak langs een woonboot en als ik goed spring zou ik via die woonboot... Maar wie houd ik voor de gek? Dat gaat sowieso mislukken en dan valt letterlijk álles in het water, inclusief miss Maud herself.

What the f*ck is dit?! Wat moet ik doen? Ik tik Jessie aan, die als een volleerd Jan Paparazzi foto’s staat te maken. „Wat ben jij nou aan het doen?” vraag ik haar. Er verschijnt een grimas op Jessie’s gezicht. „Bewijsmateriaal. Ik heb een nieuwe telefoon, met een superzoom. Hoppa op heterdaad betrapt! Mocht Jelle alles gaan ontkennen, dan hebben we altijd de foto’s nog.”


likelove
user_90e51a8a25df9b9abcc58ecbe1f56acb42239765_avataruser_11bdd0cea76e9e79c07cc7076185d2373ac1a433_avatar

5x waarom een weekend Maastricht een goed idee is

Maastricht is hartstikke leuk voor een weekendje weg. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

5 MEI 2019

Natuurlijk kun je steeds goedkoper een weekendje weg naar Londen, Berlijn, Antwerpen of Parijs. Maar waarom kiezen we zo weinig voor ons eigen land, terwijl ook daar een heleboel leuke steden zijn om te ontdekken?

Maastricht bijvoorbeeld: die stad heeft meer dan genoeg te doen om een hele leuk weekend weg te beleven. Nog niet overtuigd? Metro zet vijf goede redenen voor een weekend Maastricht voor je op een rijtje.

1. Genoeg geschiedenis


Ontwerper maakt paspoorten voor imperfecte kleding

Al zijn ontwerpen hebben een unieke ziel en de levenscyclus van zijn producten worden beschreven in een speciaal kleding paspoort. Foto: Hul Le Kes

Foto van 'Lisa Vermeij'

5 MEI 2019

Kijk eens even goed naar de kleding die je vandaag uit de kast hebt getrokken: weet je van welke stof je broek is gemaakt? En je shirtje, was het een koopje in de sale of heb je die op de kop getikt voor een speciale gebeurtenis? Volgens ontwerper Sjaak Hullekes mogen we de emotionele waarde en imperfectie van kleding meer gaan waarderen. Al zijn ontwerpen hebben een unieke ziel en de levenscyclus van zijn producten worden beschreven in een speciaal kleding paspoort.

Ongezonde kledingproductie

„We moeten over op een andere manier van consumeren: minder massaproductie, je minder laten beïnvloeden door trends en meer naar je eigen smaak luisteren,” zegt Sjaak Hullekes. Samen met Sebastiaan Kramer heeft hij het merk Hul Le Kes opgericht. De ontwerpers willen mensen inspireren om met kleding meer hun eigen persoonlijkheid tot uiting te brengen. „De gortige consument is teveel bezig met massaconsumptie en winkels zijn op hun beurt weer bezig met massaproductie. Het volume waarmee kleding wordt geproduceerd is ongezond. We vernietigen onwijs veel kleding. Zonde van de stoffen, de arbeidsuren, het transport van de kleding en ga zo maar door.”


Van droom naar droomhuis en wijngaard in Almere

Van droom naar droomhuis en wijngaard in Almere

Bij de start van de aanleg van de wijngaard. / Eigen foto's

Foto van 'Erik Jonk'

3 MEI 2019

In een serie besteedt Metro aandacht aan het ruim 40 jaar jonge Almere. Deze keer: wijn! Gewoon te vinden in Almere Oosterwold.

„We wilden eigenlijk emigreren, naar Toscane of Spanje. We hebben panden bezocht en op het punt gestaan te vertrekken. Maar ja, je laat ook wel een groot deel van je leven achter. We werden te nerveus.”

Ik Vertrek Niet


Niet meer doen tijdens het festivalseizoen

Niet meer doen tijdens het festivalseizoen

Niet meer doen, die bloemen. / Foto's: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

2 MEI 2019

Iedereen is op zijn of haar manier prachtig, maar sommige dingen raken uit de tijd of ‘kunnen echt niet meer’. Als het om de festivals gaat, zet Rick van Veluw van CJP daarom de festivaloutfits op een rij, die je maar beter in de kast kunt laten.

1 Bloemenkransen in het haar

Het is hier geen Coachella! Niet meer doen, die bloemen. Helemaal omdat er nog een bataljon dertigers achter je loopt dat ook een boeket op het hoofd draagt.


10 backpackers die je tegenkomt in hostels
Likeability of5

Camera video10x backpackers die je tegenkomt in hostels

Foto: Pixabay

Foto van 'Maartje Hensen'

1 MEI 2019

Als je gaat backpacken, zal je eraan moeten geloven: hostels. Als doorgewinterde reizigers hebben wij al van alles meegemaakt, maar de typetjes die je in hostels tegenkomt, blijven je verbazen. Kun je raden in welke categorie wij vallen?

Ik-heb-een-tussenjaar backpacker

Misschien wel de grootste exportfactor van Nederland: jongeren die een tussenjaar nemen en op reis gaan. Voor of na het studeren, of soms tussendoor: eigenlijk zijn er heel veel mogelijkheden om een tussenjaar te nemen. Deze jonge backpackers zitten vol energie en zeggen overal ja op. Met het gebrek aan levenservaring is dit typetje helaas iets minder prettig om je stapelbed mee te delen: chaos is overal.


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Hoe ziet de Nederlandse snelweg er over 10 jaar uit?

Foto van 'Anke Horstman'

30 APR 2019

Op dit moment is de snelweg in Nederland niet voorzien van extreem veel tech: behalve matrixborden en camera’s voor trajectcontrole is er bijvoorbeeld in het wegdek nog maar weinig technologie te vinden. Dat wordt in de toekomst waarschijnlijk wel anders…

Er zijn een paar plekken in Nederland waar al volop wordt getest met nieuwe wegen. Dankzij technologie kunnen die namelijk aanzienlijk in veiligheid verbeteren. Er is op de N329 bij Oss bijvoorbeeld getest met lichtgevende strepen op de weg, waar dus geen lantaarnpalen staan.

Die weg is enerzijds zichtbaar door lichtgevende strepen in de weg en anderzijds de lampen van de voertuigen op de weg. Het werkt eigenlijk zoals glow-in-the-dark-sterren: overdag voeden ze zich met het licht van de zon, zodat ze ‘s avonds uren achtereen kunnen ‘schijnen’. Zo is er ook verf te mengen die kan zorgen dat er een andere kleur toont bij gladheid, dankzij de temperatuursverschillen.