Lifestyle

5 slechte gewoontes waarmee je je haar beschadigt

Foto: Getty

Foto van 'Floor Gijsbertse'

10 OKT 2016

Oké, we maken allemaal fouten. Maar als het op je haren aankomt, wil je deze liever zoveel mogelijk vermijden. Er zijn een aantal gewoontes waarmee je wellicht zonder dat je het doorhebt je haren aan het beschadigen bent.

Tijdens het kammen, na het wassen, met je elastiekje. Je kunt het zo gek net bedenken of de voor jou dagelijkse bezigheden hebben een beschadigende factor. Metro Lifestyle zet de 5 meest voorkomende fouten op een rij.

1. Borstelkeuze

Een nieuw borstel nodig? Dan let je er misschien op hoe de borstel eruitziet, hoe hij in je handen ligt en hoe de pinnen van de borstels eruitzien. Maar met name waar deze pinnen van gemaakt zijn en hoever deze uit elkaar staan is van belang voor jouw haartype. Een borstel van varkenshaar is niet de allerbeste keuze. Want de structuur van deze borstelpinnen grijpt je haar heel stevig vast en haalt de natuurlijke oliën uit je haar. Je kamt je haar er misschien wel snel en grondig mee uit. Maar op den duur zul je door de wrijving de buitenlaag van je haar beschadigen. Gebruik de borstel vooral niet als je haar nat is.

2. Vlechten

Ben je dol op een grote vlecht, maar heb je geen geduld om te wachten totdat je haar droog is? Beter wel! Want als je nat haar in een strakke vlecht doet, heb je grote kans dat je het haar flink aan het beschadigen bent. Nat haar is namelijk de helft meer elastischer dan droog haar. Dit betekent dus dat als jij het in een strakke vlecht draagt. je jouw haar als het ware uitrekt. En wat uitrekt, rekt niet meer terug. Toch even droog föhnen voor het invlechten?

3. Stijlen

Stijl jij vaak je haar en is je routine eerst olie aanbrengen en dan stijlen? Hoeveel producten ook prediken dat dát de beste manier is om je haar te beschermen tegen de hitte, dat is het eigenlijk niet. Want wat gebeurt er als je olie in een hete pan gooit? Precies. Als jij olie in je haar doet en het vervolgens met flink wat hitte gaat stijlen, verbrand je de bovenste laag van je haar. Breng dus ná het stijlen je producten in.

4. Borstelen

Begin met het uitborstelen van je haren áltijd onderaan. Als je vanaf de wortels naar beneden kamt, zul je alle klitten alleen maar groter maken door ze op te schuiven. Bovendien zul je voor je gevoel nóg harder moeten borstelen om alle klitten eruit te halen. Conclusie: je haar is uiteindelijk wel uitgeborsteld, maar echt gezond is het niet voor je haar.

5. Nat haar

Pak jij na het wassen van je haren automatisch de borstel en de föhn erbij? Zorg er dan voor dat je het niet zeiknat uitkamt of föhnt. Want zeiknat haar is extreem kwetsbaar. Zorg dat je haar handdoekdroog is voordat je er iets mee gaat doen.

BEKIJK OOK


  Sok kwijt? Dit merk verkoopt ze per stuk!

  /Unsplash

  Foto van 'Metro'

  1 UUR

  The struggle of life. Je doet je sokken netjes in de was, maar na afloop is er altijd op z’n minst eentje die ontbreekt. Waarna er vervolgens een zielige weessok achterblijft. Je stopt die nog even in de sokkenla, „gewoon, voor de zekerheid”, maar uiteindelijk belandt de eenzame sok in de vuilnisbak.

  Zonde. Zeker als dat gebeurt met je lievelingssokken, die niet alleen mooi waren, maar ook nog eens heel lekker zaten. Zowel voor je sokkencollectie als voor het milieu zijn weessokken geen goede zaak.

  Tijd voor verandering


  In beeld: De Spaanse paastraditie Semana Santa

  Semana Santa in Sevilla. Beeld ANP

  Foto van 'Ingelise de Vries'

  GISTEREN

  Donderdagavond keken we in Nederland massaal naar The Passion. Mocht je dat indrukwekkend vinden, dan doen ze daar in Zuid-Spanje nog een schepje bovenop. In de paasweek lopen verschillende katholieke broederschappen door de straten met enorme altaren op hun schouders.

  Boeteprocessies

  Semana Santa - wat Goede Week betekent - wordt in Europa vooral groots in Andalusië gevierd. Steden als Sevilla, Andalusië, Huelva, Cádiz, Málága, Córdoba, Granada, Jaén en Almería staan bekend om de grootse viering van de paasweek. De hele week lopen tot diep in de nacht optochten met veelal gemaskerde broeders met een zwaar altaar op hun schouders. Tussen de processies door zijn vaak orkesten te horen die meelopen in de tocht.


  Ga los op Awakenings, Melt en Knaldrang met CJP

  Foto: Photo Company

  In samenwerking met

  In samenwerking met

  17 APR 2019

  Yaaay, het festivalseizoen is geopend! Na een winter vol heimwee naar magische buitenfeestjes, kun je los. Want met deze temperaturen willen we niets liever dan dansen met de zon op je bol, op de meest bijzondere locaties en met de dikste line-ups. Waar bouw jij deze zomer een feestje? CJP helpt je op weg met de lekkerste (festival)deals. Deze week met Awakenings Easter Sunday, het Duitse Melt Festival en Knaldrang voor oranje party garantie. Scoor je tickets snel, want de acties gelden maar tot 24 april. Nog geen CJP? Bestel ‘m direct onderaan deze pagina.

  Win: 50x2 tickets Awakenings

  Ga na je Easter Sunday brunch door naar de Amsterdamse Gashouder voor een nacht vol beukende techno beats, met o.a. Reinier Zonneveld en Sam Paganini. Let op: maak kans op tickets tot vrijdag 12.00 uur. Daarna maakt CJP de winnaars bekend. https://www.cjp.nl/win/2019/04/awakenings-easter-sunday/81318/


  Peperdure vouwbare Samsung na twee dagen stuk

  Peperdure vouwbare Samsung na twee dagen stuk

  De presentatie van de Galaxy Fold / ANP

  Foto van 'Metro'

  17 APR 2019

  De nieuwe opvouwbare telefoon van Samsung komt met een behoorlijk prijskaartje en kennelijk ook de nodige problemen. Nog geen twee dagen nadat verschillende mensen de telefoon in gebruik namen, is hij al kapot.

  Onbruikbaar


  Likeability of5

  Pretty in Pink: de zoetste Instagram-spots in Londen

  Foto van 'Maartje Hensen'

  17 APR 2019

  London is een Instagram-walhalla en helemaal hip de laatste tijd: roze. Er zijn zoveel roze plekjes in Londen te vinden, dat we besloten op zoek te gaan naar de zoetste locaties om foto’s te maken.

  EL&N Café(s)

  Eat, live and nourish is het motto van deze café-keten; volgens de website is koffie drinken hier niet zomaar een ervaring, maar een hele reis. Wel een reis door het snoephuis van de heks in Hans en Grietje dan, de verleidelijke cakes kan je namelijk maar moeilijk laten staan…


  like
  user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

  Jouw Tech Tiny House

  Foto van 'Anke Horstman'

  16 APR 2019

  Tiny houses blijven onverminderd populair. En waarom ook niet?! Als jij gedag kunt zeggen tegen jouw meeste bezittingen en geen problemen hebt met een totale woonoppervlakte van zo’n 25 m2, zou dat heel wat kosten kunnen besparen. Nu is het ene tiny house behoorlijk ‘back to basic’, maar er zijn ook tiny houses te vinden met de nodige tech voorzieningen. Maar… hoe dan?!

  Zeker omdat tiny houses vaak in vrij afgelegen gebieden staan, is het handig om zelfvoorzienend te zijn. Ook daarin kan technologie een grote rol spelen. Voorbeelden van die technologie zijn zonnepanelen. Je legt ze op het dak van je huisje en je kunt een heleboel energie genereren. Maar te veel zonnepanelen kan ook weer niet; dan wordt de constructie te zwaar en heb je speciale manieren nodig om jouw tiny house te mogen vervoeren.

  Mogelijke oplossing: zonnedakpannen


  #90 Zijn hand zakt richting het kruis van mijn panty

  Tsja, zo ben ik woest en onzeker over mijn relatie met Jelle, zo is het weer opgelost en lig ik met hem te rollebollen... Beetje zoals dit stel. Maar ik heb wel een ander soort slip aan. / Pexels

  Foto van 'Maud'

  15 APR 2019

  Maud is heel even met haar hoofd weg bij Jelle, omdat Rochella en Levi zijn opgepakt. Samen met Rochella's zus Zoë gaat ze naar het politiebureau, waar beiden worden vrijgelaten. Zonder al te veel informatie over de situatie besluit Maud dat ze het zielig vindt om de twee op straat te laten slapen of een hotel te laten boeken: Rochella mag nog één keer bij haar logeren, hopelijk nu zonder een enorme troep te maken. Zelf besluit ze naar Jessie te gaan. Maar dan krijgt Maud een berichtje van Jelle: ,,Maud, kunnen we even bellen?? xx" 

  Ik weet even niet wat ik moet doen. Aan de ene kant wil ik Jelle heel graag spreken, maar het feit dat hij zo boos werd is geen goed teken als ik naar mijn onderbuikgevoel luister. Maargoed, het is ook niet helemaal eerlijk naar hem toe als ik hem de wind van voren geef en vervolgens niet naar zijn verhaal luister... Ik besluit mijn telefoon even weg te leggen. Direct reageren is sowieso veel te wanhopig natuurlijk. Hij moet niet denken dat ik de hele dag alleen maar met hem bezig ben. Al is dat precies wat er aan de hand was, als je die paar uur gedoe met Rochella niet meerekent.

  Ik fiets naar Jessie toe. Ik heb besloten dat ik met haar bespreek wat ik met Jelle aan moet. Ik heb Rochella en Zoë in mijn huis gelaten. Dat zit wel snor: Zoë lijkt me een nette meid en Rochella gaat er echt niet meer zo’n zwijnenstal van maken als de laatste keer gok ik zo. Als ik binnenloop bij Jessie verdwijnt mijn zorgelijke blik even van mijn gezicht. Ze heeft de matrassen van haar bed op de grond gelegd en op haar televisie prijkt een stilstaand beeld van een film; overduidelijk Mean Girls. „Haha, wat ben je ook een schat”, zeg ik met tranen in mijn ogen en ik val haar om de nek.


  5 tips om geduldiger te worden.

  5 tips om geduldiger te worden

  5 tips om geduldiger te worden.

  Foto van 'Lisa en Shirah'

  15 APR 2019

  Geduld is een schone zaak. Vooral als je in de rij voor de kassa staat of wacht op een verlossend telefoontje. Heb je weinig geduld? Deze tips helpen je.

  1. Heb oog voor je omgeving


  Top 10 goedkope bestemmingen voor de meivakantie

  In Macedonië kun je het goedkoopst op vakantie. Foto: Colourbox

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  11 APR 2019

  De meivakantie staat voor de deur en mocht je nog geen plannen hebben, wel zin om weg te gaan maar niet heel veel geld willen uitgeven? Dan hebben we tien goedkoopste meivakantie-bestemmingen voor je op een rij gezet.

  Spanje, Griekenland en Turkije zijn nog steeds de meest populaire bestemmingen als het gaat om een vliegvakantie. Bestemmingen als Tunesië trekken dit jaar weer meer toeristen en ook Marokko stijgt in de lijst. Maar waar moet je nu zijn als je niet zo veel geld wilt uitgeven?

  Macedonië het goedkoopst


  De meest onderschatte stad van Polen: Wrocław
  Likeability of5

  De meest onderschatte stad van Polen: Wrocław

  Foto: Pixabay

  Foto van 'Maartje Hensen'

  11 APR 2019

  Eerlijk toegegeven, Polen is niet het eerste land waar wij aan dachten voor een leuke vakantie. Een van de meest wrede gebeurtenissen in de geschiedenis heeft plaatsgevonden in dit land en nou ja, we hebben in Nederland zelden een positief beeld van Poolse mensen. En dat is echt superjammer, want wij hebben een pareltje gevonden in Polen: Wrocław (voormalig Breslau). Je spreekt het uit als ‘vrotslof’ en deze stad werd in 2016 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa, maar wordt nog steeds weinig bezocht door toeristen. Deze stad is allesbehalve grauw te noemen en wij verwonderen ons over alle kleur die hier te vinden is. Dit zijn de hoogtepunten in Wrocław!

  St. Elizabeth-kerk

  Letterlijk het hoogtepunt in Wrocław is het uitzichtpunt vanaf de toren van de St. Elizabeth-kerk. Een ticket kost maar 7 złoty (€1,60) en het uitzicht is fenomenaal. Zo heb je meteen een goed overzicht en kan je makkelijk zien waar alle kleurrijke gebouwen staan.


  like
  user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

  Heb jij ze al? Wit is dé sneakertrend van dit moment
  Likeability of6

  Wit is dé sneakertrend van dit moment

  Foto's: JD Sports

  In samenwerking met JD Sports en Global Savings Group

  11 APR 2019

  Uit het straatbeeld niet meer weg te denken in deze tijd: de witte sneaker. Waarbij we een aantal jaar geleden nog ‘whuutt?'  bij wit riepen, is het nu meer regel dan uitzondering in de gemiddelde schoenenkast. Daarnaast kan je er natuurlijk ook nooit teveel hebben. Daarom geven Metro en JD Sports jou drie redenen om ze voor dit seizoen in huis te halen.

  1 Springen lekker in het oog

  Een sneakerfan, die door haar enorme collectie liever niet met naam in het artikel wil: „Sneakers springen inderdaad lekker in het oog. Ze zijn toch ook mooi? Op witte sneakers loop je er echt prima bij. Zelf heb ik ook knaloranje sneakers en andere felle kleuren hoor. Ik heb ze allemaal! Ik draag zelfs twee kleuren tegelijk, linkervoet wit, rechtervoet oranje. Kan gewoon. Nou ja, niet op mijn werk natuurlijk.”


  likelove
  user_4ef4c8d924c529cf2b514f0e2c8049a0051007cd_avataruser_bbd522b5f628c80261af97c5aa081ff4fdf4f2a3_avatar

  Is het einde in zicht voor bioscoopbezoekjes?

  Foto van 'Anke Horstman'

  9 APR 2019

  Kaartje uit de automaat vissen, ruziemaken over zoete of zoute popcorn en dan lekker in het donker op een roodfluwelen stoel genieten van een nieuwe film. Het gemiddelde bioscoopbezoek is eigenlijk al vele jaren hetzelfde. Toch komen er in sommige zalen steeds meer nieuwigheden bij. Hoe zal zich dat gaan ontwikkelen?

  In Pathé De Munt bijvoorbeeld, kun je in al in een 4DX-zaal zitten. Dat is minder comfortabel dan normaal, want daarin is het juist bijzonder dat je de film in al zijn glorie meebeleeft. Dat betekent dat je stoel je door elkaar schudt, er mist kan ontstaan en het ook echt flitst in de zaal als het onweert in de film. Staan straks alle bioscopen vol met 4DX-zalen, of gaat het toch een andere kant op met de toekomst van het bioscoopbezoek?

  Streamingdiensten


  #89 'Ze zijn meegenomen door de politie'

  Rochella heeft op kosten van Levi een hotelkamer geboekt en dat loopt niet helemaal goed af. Foto via Pexels

  Foto van 'Maud'

  8 APR 2019

  Maud zit nog altijd met Rosa in haar hoofd. Wie is dat en waarom heeft ze zo'n rotgevoel bij dit meisje, dat zich constant bezig lijkt te houden met Jelle? Als ze Jelle confronteert wordt hij vooral boos over het feit dat Maud in zijn telefoon heeft gekeken. Hij vertrekt ziedend, terwijl Maud hysterisch is. Als ze daarna een gemiste oproep van Zoë, de zus van Rochella ziet, is Maud dan ook voor het eerst die dag niet bezig met Jelle en zijn misschien wel lover. Maar als Maud hoort wat Zoë te zeggen heeft, stelt het haar niet bepaald gerust... 

  „Ik wist het! Ik heb het altijd al geweten. Die gore klootzak. Het voelde vanaf het begin af aan niet goed! En nu zit Rochella op het bureau! En hoe moet het nou met de baby? Maud, we moeten er heen!"

  Klootzak, bureau, baby... ik hoor mijn hersenen kraken. Klootzak kan niemand anders zijn dan Levi en ik gok dat ze met het bureau op het politiebureau doelt. Dit kan niet goed zijn. Ik hoor een snik aan de andere kant van de lijn. „Gaat het?", vraag ik aan Zoë. „Nee, ik ben bang. Het gaat wel om mijn kleine zusje. Wat moeten we nou doen Maud? Jij hebt haar de laatste tijd veel gezien. Ik had er ook gewoon moeten zijn voor haar. Ik ben zo stom.”


  6 onmisbare datetips voor in de bioscoop

  6 onmisbare datetips voor in de bioscoop

  Foto: Colourbox

  Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

  4 APR 2019

  Ruik je dat? Dat noemen ze lente! Het dateseizoen is officieel geopend en natuurlijk is het eerste afspraakje samen naar de film. Maar hoe pak je dat in hemelsnaam aan?

  De Romeinen en Grieken deden het al: samen naar de bioscoop op de eerste date. Het is een klassieker in dateland, maar zo eenvoudig is het nog niet. Daarom geeft CJP je zes onmisbare tips:

  1 Choose your film wisely


  Saunagekte: de Finnen kunnen er wat van

  Saunagekte: de Finnen kunnen er wat van

  Foto van 'Maartje Hensen'

  3 APR 2019

  Het woord ‘sauna’ komt uit het Fins, dus het komt misschien niet als een verrassing dat de Finnen ontzettend van sauna’s houden. Voor de Finse mensen is een sauna dan ook geen luxe, maar een levensbehoefte. Lekker even na werk ontspannen in de sauna, maar wel het liefst met vrienden en een biertje. Wij dachten dat we ‘sauna’ kenden, maar in Finland gaat er een heel nieuwe wereld voor ons open!

  Lees ook: 6x dit moet je doen in Helsinki

  Meer sauna’s dan auto’s


  #88 'What the fuck doe jij in mijn telefoon Maud?!'

  Ja ik zat dus heel toevallig in de telefoon van Jelle en toen zag ik weer iets waar ik echt niet blij van werd... AARGH! / Pexels

  Foto van 'Maud'

  2 APR 2019

  Maud’s huis is helemaal overhoop gehaald nadat ze Rochella de deur uit heeft gestuurd. Hoewel Jelle meteen denkt dat Rochella de boosdoener is, heeft Maud zo haar twijfels. Het zou ook kunnen dat Levi wederom bezig is geweest. Maud besluit om Rochella’s zus op te sporen en neemt contact met haar op. Zoë, de zus van Rochella, geeft aan dat ze al een tijdje geen contact meer met Rochella heeft gehad. Als Maud haar vertelt dat Rochella zwanger is, is ze dan ook vol verbazing en woede over het feit dat Levi de vader is. En dan zit Maud ook nog met het probleem genaamd Rosa: de mysterieuze dame die steeds in Jelle’s telefoon opduikt. Als Jelle naar de wc gaat kan Maud zichzelf niet bedwingen. Ze opent zijn telefoon en ziet op Instagram dat het laatste gesprek met Rosa nog geen uur geleden plaatsvond. Tijdens hun datenight! En net op het moment dat Maud Wtf!” stamelt, komt Jelle binnenlopen. Wat is er aan de hand?”

  Ik kan mezelf niet meer bedwingen. Ken je dat, dat je weet dat het wellicht beter zou zijn om je mond te houden, maar je het gewoon niet voor elkaar krijgt. Rosa, Rosa, Rosa… de naam gonst door mijn hoofd als een zwerm boze bijen en ik ga die zwerm nu uitkotsen. „Wie the fuck is Rosa?!” zeg ik, totaal niet kalm en zen zoals sommige andere powervrouwen dat zouden doen, maar met een overslaande stem en een kop zo rood als het nummer van Marco Borsato.

  Ik zie dat de blik van Jelle verandert, maar kan niet goed peilen wat zijn blik zegt. Is het boos, is het geschrokken? Hij grinnikt alsof hij wil zeggen „Whatever” en kijkt dan naar mijn handen, waar zijn telefoon nog in zit. Jelle’s blik verandert weer, maar deze keer kan ik het heel goed thuisbrengen: hij is boos.


  4 tips om vandaag vriendelijker te zijn voor jezelf

  Tips om vriendelijker te zijn tegen jezelf.

  Foto van 'Lisa en Shirah'

  2 APR 2019

  Het leven is veel leuker als je vriendelijk bent voor jezelf. Als je om je fouten kunt lachen en niet altijd alles beter moet. Maar hoe doe je dat? Deze tips helpen je.

  1. Neem afscheid van je innerlijke criticus

  De stem in je hoofd die zegt dat je iets niet kunt, niet goed genoeg bent of andere negatieve onzin uitkraamt, wordt de innerlijke criticus genoemd. Wil je aardiger voor jezelf zijn, dan is het belangrijk dat je deze stem niet te serieus neemt. Het kan helpen om een dag (of week) extra aandacht aan deze ‘inner troll’ te besteden. Let op wanneer hij de kop opsteekt en buig al het negatieve commentaar om naar iets positiefs. Het heeft ook zin om vaker ‘nou en’ te denken bij alles wat deze zuurpruim zegt.


  10 dingen waarbij Siri echt wel handig is

  Foto van 'Anke Horstman'

  2 APR 2019

  Siri, Google Home of Watson: smart assistants komen we steeds vaker tegen in allerlei toepassingen. Hartstikke leuk om grapjes mee te maken, maar er kan nog veel meer met een smart assistant. Deze tien dingen zorgen ervoor dat je de smart assistant (enigszins) nuttig kunt inzetten.

  1. Weten of het rokjesdag is

  Je kunt natuurlijk kijken op de website kanikeenkortebroekaan.nl, maar terwijl je staat te twijfelen voor je kledingkast kun je je ook hardop afvragen wat voor weer het wordt vandaag. Als je smart assistant meeluistert, dan kan die heel vlug een heel accuraat antwoord geven en kun jij snel in de juiste outfit schieten.


  Nienke Plas: Positief, soms tegen het zweverige aan

  Camera videoNienke Plas: Positief, soms tegen het zweverige aan

  Nienke Plas

  In samenwerking met Aquarius Water + Essential Minerals

  1 APR 2019

  Het lijkt Nienke Plas allemaal voor de wind te gaan. Keiharde rugwind. „Maar dat is natuurlijk niet altijd zo.”

  We are all losers. Dat is de boodschap die het drankje Aquarius Water + Essential Minerals uitdraagt, maar dan met een positieve gedachte: succes gaat niet zonder falen. Het is een gedachte waar Nienke Plas (32), een van de influencers die vanaf nu met Aquarius samenwerkt, achter staat. De YouTube-ster, comedian, zangeres, presentatrice én moeder liet in de laatste editie Expeditie Robinson aan een miljoenenpubliek zien hoe je kunt falen en weer op kunt staan. Ze werd de come back-kid van het tv-seizoen.

  Nienke Plas speelt en zingt haar voorstelling Hak op de Tak tot eind april in louter uitverkochte theaters. In september start opnieuw een landelijke theatertournee. En ondertussen verwent zij haar fans op YouTube met video’s (253.000 abonnees). Je kunt je amper voorstellen dat ze ooit een hardwerkende, maar wat minder succesvolle ‘sales-tante’ was.