Eefje van Son
Eefje van Son Lifestyle 7 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Trucje voor prachtige mascara: natte wimpers

Misschien is dit wel dé verlossing voor veel vrouwen die nog steeds elke ochtend met het aanbrengen van mascara struggelen. Er is namelijk een trucje om de make-up die waarschijnlijk het meeste in de wereld gebruikt wordt, makkelijk en zonder problemen aan te brengen: maak je wimpers van tevoren nat.

Wie in vredesnaam met dit idee kwam? De bekende haarstylist Leanne Citrone. In een interview verklapte ze haar geheim: „Ik maak mijn wimpers altijd nat voor ik mascara aanbreng. Het product breng je zo makkelijker aan, en alles blijft langer zitten.”

Niet doorweekt

Om bewijs te hebben dat het simpele trucje ook echt werkt, testte een redacteur van Marie Claire het uit. En ook deze vrouw was overdonderd door het effect van water. „Ze mogen niet doorweekt zijn, maar een beetje water helpt echt om je mascara aan te brengen, zeker als hij al wat begint uit te drogen. Het is ook makkelijker om verschillende laagjes aan te brengen.”

via GIPHY

Wimperkruller is verleden tijd

Als kers op de taart is ook nog eens het gebruik van een wimperkruller verleden tijd. „Met je vinger kan je ze dan zo liften, zonder ze tussen een tang te moeten stoppen.” Een goede mascara is natuurlijk ook wel handig als je een goed resultaat wilt bereiken.

Wat moesten we toch zonder Leanne Citrone!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.