Zó krijg je de perfecte wenkbrauw

Zó krijg je de perfecte wenkbrauw

Foto: Instagram @selenagomez.hdpic

Foto van 'Amber Benig'

Amber Benig

3 JUN 2016

Tegenwoordig kun je bijna niet meer om de foto's en filmpjes heen van meisjes die hun ​'on fleek' wenkbrauwen op Instagram tonen. Maar hoe maak je nu zo'n perfecte boog?

Metro Lifestyle vroeg Daisy Molenaar, wenkbrauwspecialist bij Mrs. Highbrow, om advies.

Vorm

De eerste stap is zorgen dat je wenkbrauwen in vorm zijn. „Iedere salon heeft natuurlijk zijn eigen handtekening, maar onze klanten houden van een lage wenkbrauw met een lage arch.” Dit houdt in dat het hoogste punt van je wenkbrauw dus niet zo enorm hoog hoeft.

„Zorg er daarnaast voor dat het middenstukje tussen je wenkbrauwen vrij is van haar. Dit staat fris en verzorgd.” Geen unibrows dus!

Producten

Als je wenkbrauwen eenmaal de goede vorm hebben aangenomen, is het tijd om ze bij te tekenen. Maar met welk product kun je dit nu het beste doen? „De meeste mensen kennen het potlood en het wenkbrauwpoeder. Met het poeder kun je goed inkleuren, maar een potlood werkt strakker”, legt Daisy uit.

Als derde product heb je ook een pomade. „Dit is een soort wax dat ervoor zorgt dat je perfecte wenkbrauw de hele dag blijft zitten.” De wax is namelijk water resistent. Zolang je niet over je wenkbrauw wrijft, heb jij heel de dag een perfecte wenkbrauw. „De pomade breng je aan met een kwastje, waardoor je ook heel strak kunt werken.” Perfect voor beginners, dus.

Bijtekenen

Misschien wel het allerlastigste deel van je wenkbrauwroutine. Daisy raadt ons aan om een soort ombre- of balayage-effect te hanteren voor het inkleuren. „Zorg dat de voorkant licht en open blijft. Begin het bijtekenen dus ongeveer op twee derde van je wenkbrauw. Hoe vol of donker je dit dan ook inkleurt met make-up, het blijft natuurlijk door de open voorkant.”

De wenkbrauwexpert legt uit dat je de voorkant wel deels kunt meekleuren, bijvoorbeeld als je er niet zo veel haartjes hebt zitten, maar dat je het niet helemaal vol moet plamuren. „Je kunt dit deel best een beetje meekleuren, maar zorg dat je een open blik houdt.”

Wil jij je wenkbrauw nóg meer laten opvallen, breng dan een highlighter aan op je wenkbrauwbot. „Breng het product aan op de gehele onderkant van je wenkbrauw en vervaag dit een beetje met een penceeltje. Zo komt je wenkbrauw nóg meer naar voren.”

Het belangrijkste volgens Daisy? Gebruik niet té veel make-up en maak geen vierkant blok in je wenkbrauw. „Ik vind foto's die nu voorbijkomen op social media heel mooi, maar in het echt schrik je gewoon van de hoeveelheid make-up. Veel jonge meiden zien deze make-uptrend als normaal, maar dit is het niet.”

De hoekige voorkant kun je voorkomen door het ombre-effect toe te passen. Als je namelijk niet te veel make-up op het begin aanbrengt, kan er ook geen vierkant ontstaan. „Dat is echt een no go.

Stylen

Als je brows dan eindelijk zo goed als klaar zijn, kun je er nog voor kiezen om ze in een bepaalde vorm te stylen. Daisy legt uit dat wenkbrauwen tegenwoordig best mannelijk, woest en wild mogen. „Kam de haartjes bijvoorbeeld naar boven voor een fluffy en rommelig effect.”

Hoe ziet jouw perfecte wenkbrauw eruit?


Log in om een reactie te plaatsen

Views

22

Meer heren voor de mooi onder het mes, zo ook Horace

Camera videoMeer heren voor de mooi onder het mes, zo ook Horace

Horace Cohen tijdens zijn haartransplantatie Foto: wiemooiwilzijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

26 NOV 2017

Hij stoorde zich al een tijdje aan de kale plekken op zijn hoofd. Maar er echt iets aan doen, bijvoorbeeld in de vorm van een haartransplantatie, daar was Horace Cohen nog niet aan toe. Totdat hij benaderd werd door de dames van Wiemooiwilzijn en hij uiteindelijk de stap naar de specialist zette. Met resultaat: „Ik ben er gelukkiger van geworden.”

Claire en Sietske willen met hun platform de juiste informatie geven over cosmetische behandelingen. Zodat als mensen een ingreep overwegen, ze weten over het hoe en wat en bij wie ze terechtkunnen. De ondernemers zochten naar mensen die bezoekers van Wiemooiwilzijn mee wilden nemen in hun traject. Ambassadeurs, als het ware. „We hebben een lijstje van mensen gemaakt die we wilden polsen. Horace was er daar een van. We belden hem en hij zei dat hij daar heel goed over moest nadenken. Hij overlegde het met zijn vrouw Puck en zij zei al gauw: ‘dat moet je doen’. Toen belde hij ons terug.”

Trots op menstruatie met nageltrend #periodnails

Wordt dit een gangbare trend? / Instagram @periodartparty

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

31 OKT 2017

Een ietwat bizarre nageltrend verovert op dit moment het internet. En het heeft alles te maken met de maandelijkse periode van vrouwen…

Het gaat om de nieuwste beautytrend ‘period nails’. Ja, je leest het goed: nagels die showen dat de vrouw in kwestie trots is op haar menstruatie. Op Instagram zijn al verschillende kiekjes te vinden van vrouwen die meedoen aan de trend, door middel van nailart in de vorm van bebloede tampons, maandverbandjes, medicijnen voor menstruatie of een spiraaltje.

Sephora aangeklaagd: herpes door tester lippenstift
Likeability of 3

Sephora aangeklaagd: herpes door tester lippenstift

De vrouw claimt dat een proefexemplaar van de lippenstift haar herpes bezorgde. Archieffoto: Colourbox.

Foto van 'Metro'

Metro

30 OKT 2017

Een winkel van cosmeticamerk Sephora wordt ervan beschuldigd een vrouw herpes te hebben bezorgd. Dat meldt TMZ.

Herpes

Beautycollectie & Other Stories

Oui! & Other Stories lanceert Franse beautycollectie

Foto: & Other Stories

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

5 OKT 2017

Zo'n croissant als ontbijt is al een aardig begin, maar maakt je –helaas- nog niet tot een ware Française. Gelukkig helpt & Other Stories je vanaf vandaag een eindje op weg met de lancering van een Franse make-up lijn, zodat je lippen magnifique gestift kunnen worden!

Franse beautyglorie

Likeability of 6

Dít zijn de nieuwste (en vreemde) wenkbrauwtrends

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

4 SEP 2017

Ben je na maanden, misschien wel jaren oefenen eindelijk een professional in het maken van mooie wenkbrauwen? De juiste kleur, bíjna gelijk en de goede vorm? Vergeet alles wat je kon, dít zijn de nieuwste (en vreemde) trends op wenkbrauwgebied.

Shine bright like... Folie?

Gouden wenkbrauwen; hot or not?

Een beetje gouden oogschaduw doet wonderen.. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

8 AUG 2017

De afgelopen jaren hebben we heel wat gekke wenkbrauwen trends voorbij zien komen. Volle wenkbrauwen zijn nog steeds hip in 2017, maar wil je echt speciaal zijn? Maak je wenkbrauwen dan goud!

Wenkbrauwpotloden- en poeders mogen tegenwoordig niet meer ontbreken in je beautybox. Sinds topmodel Cara Delevingne haar entree maakte op de catwalk zijn wenkbrauwen de hoogte in geschoten. De afgelopen jaren zagen we vele trends: 'veren' wenkbrauwen, wenkbrauwen met steentjes en nu dus gouden wenkbrauwen.

Likeability of 5

Industriële geurtjes nieuwe trend in hipsterland

Beeld ter illustratie: Pixabay

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

2 AUG 2017

Op zoek naar een nieuw parfum? En ben je graag een beetje hip? Hoog tijd dat je de geur van een skateboard op een zomerdag of een woonwijk in Liverpool draagt binnenkort. Industriële geuren lijken de nieuwe trend.

Het merk Comme des Garcons komt met een nieuwe geur: beton. ‘Een ontdekkingstocht naar constructie, deconstructie en creatie’, zo beschrijft het merk de geur op de website. Weer eens wat anders dan bloemen, musk of sandelhout.