Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 19 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Aziatische eerste keer wereldwijd gezicht Maybelline

Heel schokkend zou het in deze tijd eigenlijk niet moeten zijn, maar Maybelline komt voor het allereerst (!) met een Aziatisch model als hét gezicht voor hun wereldwijde campagne.

Nee, de Taiwanese I-Hua Wu is niet het eerste model uit Azië dat het beautymerk ooit heeft ingehuurd, maar wél het eerste model met Aziatische afkomst dat het gezicht is van Maybellines wereldwijde campagne.

Dus?

Waarom dit zo’n big deal is? Representatie is belangrijk. Een groot gedeelte van de modellen dat verschijnt op de catwalks en in de bladen is blank. Niets mis mee, maar ook voor de beautywereld is het belangrijk een reële weerspiegeling van de samenleving te laten zien. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere beauties met verschillende looks en culturele achtergronden dan enkel de blanke dames.

Gewoontjes

Als het aan de Taiwanese lag, was ze waarschijnlijk nooit model geworden. Aan The Cut vertelt ze dat haar moeder haar inschreef voor een modellenwedstrijd. Niet om model te worden, maar om andere lange mensen te ontmoeten. I-Hua Wu eindigde als tweede in de competitie.

Zelf begrijpt ze het nog steeds niet. „Mijn gezicht is zo gewoon voor me, dat ik het niet zo bijzonder vind.” Zelfs wanneer haar vriend haar vertelt hoe mooi ze is, wil het model het niet geloven.

Representing

Ondanks het feit dat ze nog steeds niet begrijpt wat anderen in haar zien, is het Taiwanese model vereerd dat zij haar land mag vertegenwoordigen. „Buiten degene in Amerika zijn er maar heel weinig andere Taiwanese modellen. Aziatische modellen komen vaak uit andere landen dan het mijne.” I-Hua Wu is blij dat zij haar landgenoten nu in de spotlight kan zetten.

https://www.instagram.com/p/BFNVUewIf8_/

https://www.instagram.com/p/BE48KjiIf4B/

https://www.instagram.com/p/BErU-P-If-A/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.