Lifestyle

Deze spiegel vertelt jou hoe gezond je bent

Deze spiegel vertelt jou hoe gezond je bent

Foto: Instagram @virgingoldcult

Foto van 'Amber Benig'

30 MRT 2016

Geen zin om naar de dokter te gaan? Met de uitvinding van deze wetenschappers is dat binnenkort niet meer nodig...

Overgewicht, lever-, nier-, of hartproblemen en zelfs psychische problemen. Deze spiegel vertelt jou hoe het ervoor staat met je gezondheid. Sinds 2013 werken zeven verschillende experts aan de slimme spiegel, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Hoe werkt het?

De spiegel zit vol met sensoren die gezondheidskenmerken registreren, en omzetten naar medische gegevens. De sensoren kunnen bijvoorbeeld zien of je rookt en kunnen je hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed meten. Na een minuut krijg je persoonlijk advies, dat af te lezen is van een LCD-scherm op de spiegel. Dit kan variëren van een advies om langs de cardioloog te gaan, tot het advies om rust te nemen.

Wanneer de spiegel in de schappen ligt en hoeveel deze gaat kosten, is nog niet bekend.

BEKIJK OOK


  Gebruik 'computerrechter' leidt tot hogere straffen in de VS

  Colourbox

  Foto van 'Kasper Hermans'

  GISTEREN

  Steeds meer banen worden (deels) geautomatiseerd. En dat worden er steeds meer. In de Verenigde Staten loopt er zelfs al lange tijd een project met een algoritme-rechter.

  Een robot mag de rechter - die overigens niet het eindoordeel velt, maar adviseert - officieel niet genoemd worden, maar een mens is het algoritme ook allesbehalve. Het algoritme werd al in 2002 gebouwd en heeft als een van de kerntaken het inschatten van recidiven. Op basis van karakteristieken als soort misdaad, leeftijd, strafblad, werkstatus en burgerlijke staat komt er een antwoord uitrollen.

  Nog 28 staten


  Date scoren? Correct taalgebruik maakt aantrekkelijk

  Date scoren? Let op je spelling! / Pexels

  Foto van 'Metro'

  19 NOV 2019

  Regelmatig door het aanbod op datingapps aan het scrollen maar zit een date er niet in? Dan hebben we misschien het geheim voor je gevonden. Foutloos berichtjes schrijven maakt je namelijk aantrekkelijker.

  Mocht je iemand zijn die regelmatig typfouten maakt, niet zo goed is in d's en t's of in alle haast de regels van interpunctie aan je laars lapt, dan zou dat je mismatches nog wel eens kunnen verklaren. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat taalfouten je minder aantrekkelijk maken.

  Geen oog voor detail


  Onvergetelijke ervaringen haal je op in Zuid-Afrika

  Onvergetelijke ervaringen haal je op in Zuid-Afrika

  De natuur in Zuid-Afrika is onvergetelijk. / Foto’s: SA Tourism

  In samenwerking met South Africa Tourism

  2 UUR

  Ho, een olifant! Even remmen maar. Rijden in een open jeep door de adembenemende natuur in een park en dan plotseling oog in oog ‘staan’ met een leeuw, giraffe of neushoorn. Dat zijn ervaringen die je nooit zult vergeten. En: je doet ze op op nog geen halve dag reizen: Zuid-Afrika, land van wildlife & nature.

  Vele Nederlanders hebben het op hun bucket list gezet. Genieten van de flora en fauna van Zuid-Afrika, van natuur en dieren die we in eigen land nooit zullen zien. Ben jij misschien zo’n reiziger die een trip naar Zuid-Afrika absoluut op z’n moet-ik-absoluut-nog-doen-lijst heeft staan? Voor die toekomstige vakantiegangers heeft het Zuid-Afrikaans Verkeersbureau (South Africa Tourism) een leuke quiz opgezet. Zuid-Afrika heeft ontzettend veel te bieden, voor totaal verschillende mensen. Je kunt nu checken wat voor Zuid-Afrika-bezoeker jij bent.


  #121 Ik ben veranderd in een stalker!

  Maud is er ineens van overtuigd dat Tommy ook vreemdgaat. Foto: Pexels

  Foto van 'Maud'

  18 NOV 2019

  Maud heeft te horen gekregen dat haar ouders gaan scheiden en dat doet haar geen goed. Ze heeft haar tentamens verknald (wat meer door Rochella en Levi komt), ze slaapt amper en studeren lukt niet. Ze is boos op haar ouders en eerlijk gezegd ook op Rochella. Het enige wat goed gaat is sporten, shoppen en chillen met Tommy. Ze hebben net een ultra romantisch weekendje weg achter de rug en tijdens een stomende nacht komen de woorden eruit. Ik hou van je", zegt Tommy tegen haar. Eenmaal thuis besluit Maud om haar moeder maar weer eens te bellen. Ze is toch wel benieuwd naar de oorzaak van de scheiding. Maar of dat belletje nou zo’n goed idee was? Haar moeder heeft een nieuws, slecht nieuws. „Je vader is vreemdgegaan met een collega van zijn werk."

  „Wat?? Ik geloof het niet!! Dat kan niet! Hoe weet je dat?” Ik begin te schreeuwen en voel de tranen opkomen. En dan is die betonnen blok in mijn buik in een keer weer aanwezig. Bam! Mijn vader die is vreemdgegaan? Ik geloof het gewoon niet!

  Nachtmerries en waanbeelden


  Zo stream je SpongeBob SquarePants op Netflix

  SpongeBob (links) en zijn beste vriend Patrick / ANP

  Foto van 'Metro'

  18 NOV 2019

  Het houdt maar niet op met nieuws over de vrolijkste spons van de zeebodem. Na het nieuws dat er een spin-off komt van SpongeBob SquarePants, blijkt dat je een aantal afleveringen ook gewoon op Netflix kunt streamen.

  De ananasbewoner diep in de zee je huiskamer inkrijgen heeft wel wat voet in de aarde. Zo kan helaas niet elke abonnee genieten van de aanstekelijke lach van de gele burgerbakker. Zo moet je je profiel vooral op Franse instellingen zetten.


  Daniël en Floor van Love Island. / Instagram: @floormasselink

  Instagram-likes onzichtbaar: ‘Ik dacht dat mijn internet gek deed'

  Daniël en Floor van Love Island. / Instagram: @floormasselink

  Foto van 'Daisy Heyer'

  18 NOV 2019

  Instagram is een van de populairste platformen wereldwijd. Maar blijft dat nog wel zo, nu sommige gebruikers niet meer kunnen zien hoeveel likes ze hebben?

  Kersvers uit Love Island stromen de reacties en likes op social media binnen voor het winnende koppel Daniël van Pienbroek en Floor Masselink. Maar erg lang heeft laatstgenoemde er niet van kunnen genieten: afgelopen donderdag waren de likes van Floor plotsklaps verdwenen. „Ik kan alleen nog maar zien dat één bekende ‘en anderen’ mijn foto hebben geliket”, legt Floor uit. Als je een beetje doorklikt zou je de hele lijst met mensen die je foto hebben geliket kunnen doorscrollen, maar nergens staat meer een totaal aantal likes. „Ik wist niet dat ze dit gingen testen en dacht eerst dat mijn internet het niet goed deed”, vertelt Floor lachend over het moment. „Vervelend? Neuh. Eerder een beetje gekkig.”


  Verschillende designs van de gloednieuwe Nike Air Zoom Pulse. / Twitter @the_fashionball

  Nike-schoen voor medewerkers in de zorg gaat viral

  Verschillende designs van de gloednieuwe Nike Air Zoom Pulse. / Twitter @the_fashionball

  Foto van 'Daisy Heyer'

  17 NOV 2019

  Eindelijk kunnen verplegers en doktoren eens iets anders aan dan crocs. Nike heeft een speciale schoen ontwikkeld voor 'dagelijkse helden'; mensen met een fysiek veeleisend beroep. En voordat hij verkrijgbaar is, is hij al mateloos populair. 

  „Voor verpleegkundigen, artsen, thuiszorgverleners en anderen die onvermoeibaar werken om patiënten te ondersteunen", zijn de woorden van Nike over het nieuwe model; de Nike Air Zoom Pulse.


  'Lekker flexen': dit zijn 7 toffe flexwerkplekken in Nederland

  HNK in Rotterdam is een fijne plek om te flexwerken. / Instagram @werkenbijasupport

  Foto van 'Daisy Heyer'

  17 NOV 2019

  Nu er meer dan 1,2 miljoen zzp'ers in Nederland zijn, wordt het ook steeds belangrijker om fijne werkplekken te hebben. Maar waar kun je nou écht chill flexwerken? Metro zet 7 fijne flexwerkplekken door het hele land voor je op een rijtje. 

  1. Het Seinwezen - Haarlem


  Vliegtuig krijgt voor stedentrip concurrentie van duurzame trein

  Vliegtuig krijgt voor stedentrip concurrentie van duurzame trein

  Foto van 'Metro'

  17 NOV 2019

  Welk vervoersmiddel gebruiken Nederlanders het liefst als ze op stedentrip gaan? Uit onderzoek van Stedentrips.nl, dat 1481 Nederlandse vakantiegangers ondervroeg, blijkt dat 30 procent nog het liefst het vliegtuig pakt.

  Het duurzame alternatief, de trein, wordt echter steeds populairder. 18 procent van de Nederlanders op stedentrip gaat nu bij voorkeur per spoor.

  Voorkeur duurzame alternatieven groeit


  Hard Rock opent gigantisch gitaarvormig hotel

  Hard Rock opent gigantisch gitaarvormig hotel

  Foto's: Hard Rock

  Foto van 'Erik Jonk'

  17 NOV 2019

  Een unieke constructie en zeeën van licht: Californië heeft nu een gigantisch hotel in de vorm van een gitaar.

  Na jaren werk is het eerste hotel ter wereld in de vorm van een gitaar onlangs geopend in Hollywood, Californië. Zie je ‘Hard Rock’, dan zie de herkenbare vorm van een gitaar, waarbij de lange hals overigens ontbreekt. Het hotel omvat een uitgestrekt complex met negentien restaurants, twintig bars, winkels, nachtclubs en een spa.

  Verschillende kleuren


  Top 5 kindvriendelijke campings aan het Gardameer

  Top 5 kindvriendelijke campings aan het Gardameer

  Het Gardameer in Italië. / Colourbox

  Foto van 'Metro'

  15 NOV 2019

  Met de winter op komst, is het voor velen tijd om rustig aan - voor een zomers gevoel - de eerste vakantiegids op tafel te leggen. Of om Metro te lezen uiteraard, want hier vind je alvast de eerste vakantietips. In dit geval: (met de kinderen) zin krijgen in het Gardameer, het grootste meer van Italië.

  Het Gardameer is een heel populaire vakantiebestemming. Veel jongeren gaan erheen om te feesten, maar het is ook een geliefde plaats voor ouderen om te genieten van de natuur. Daarnaast zijn diverse campings speciaal ingericht om gezinnen te verwelkomen met (kleine) kinderen. Wat zijn dan de leukste en vooral kindvriendelijkste campings?

  Bella Italia


  Medewerkers pakken kerstpakketten in bij de Makro.

  De kerstpakketten-trends voor 2019

  Medewerkers pakken kerstpakketten in bij de Makro. / ANP

  Foto van 'Metro'

  14 NOV 2019

  Het aftellen tot kerst is weer begonnen. Nog iets meer dan een maand en we kunnen onszelf weer in glitterpakjes hijsen om aan het kerstdiner plaats te nemen. En, niet onbelangrijk: de gelukkigen onder ons kunnen weer een kerstpakket in ontvangst nemen.

  Het kerstpakket is ieder jaar voor veel werkgevers de manier om hun waardering uit te spreken naar werknemers. Zo zal het traditionele kerstpakket met daarin onder meer ragout, borrelnootjes en Belgische chocolade, velen niet onbekend voorkomen. Wat dat betreft is er een verschuiving zichtbaar en wordt er steeds vaker gekozen voor een persoonlijke aanpak.

  Dat bevestigt Jacqueline Roest, manager marketing en strategie bij Makro. „Hoewel we zien dat er nog steeds interesse is in de meer traditionele pakketten die voornamelijk bestaan uit eten, wordt het steeds vaker mogelijk voor de werknemer om zelf een geschenk uit te kiezen. Het is een manier van de werkgever om zijn werknemer te laten zien hoe zeer hij hem of haar waardeert.”


  Disney+ van start met meer dan 500 films en series.

  Disney+ van start met meer dan 500 films en series

  Disney+ van start met meer dan 500 films en series. / AFP

  Foto van 'Metro'

  12 NOV 2019

  Dinsdag gaat Disney+, de nieuwe streamingdienst van Disney van start. Kijkers in de Verenigde Staten, Canada, maar ook in Nederland kunnen zich vanaf nu abonneren op de dienst.

  Het aanbod is niet niets. Zo kun je kiezen uit bijna vijfhonderd films van onder meer animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel. En 7500 afleveringen van honderden series, ook van bijvoorbeeld de populaire show The Simpsons en een doorstartserie van High School Musical.

  Niet lang wachten


  #120 Ik zit op een roze wolk van hier tot Tokio

  Dit is zo'n beetje de wolk waar ik op zit als ik met Tommy ben. Maar als ik niét met Tommy ben is het een heel ander verhaal... / Pexels

  Foto van 'Maud'

  11 NOV 2019

  Maud heeft te horen gekregen dat haar ouders gaan scheiden en dat doet haar geen goed. Ze heeft haar tentamens verknald (wat meer door Rochella en Levi komt), ze slaapt amper en studeren lukt niet. Ze is boos op haar ouders en eerlijk gezegd ook op Rochella. Het enige wat goed gaat is sporten, shoppen en chillen met Tommy. Met hem heeft ze eind van de week een date en die is heullll spectaculair. Hij neemt haar mee naar Antwerpen en tijdens een stomende nacht komen de woorden eruit. Ik hou van je", zegt Tommy tegen haar. 

  Ik heb de woorden vaker gehoord, maar deze keer klinken ze anders. Deze 'Ik hou van je' is volwassen. Echt héél volwassen. Ik voel de vlinders door mijn buik fladderen en kijk Tommy met grote ogen aan. „Ik hou ook van jou", zeg ik en ik merk dat ik tranen in mijn ogen krijg. Het voelt zó fijn dat in een tijd dat alles fout gaat, ik toch iemand heb die ik helemaal vertrouw en waar ik oprecht gevoelens voor heb. Het lijkt erop dat op het gebied van liefde eindelijk alles goed gaat. Dit is hem!

  De volgende ochtend word ik eerder wakker dan Tommy. Verliefd kijk ik naar hem. Wat zit zijn haar toch leuk als hij zo in bed ligt te woelen... Ik grinnik om mezelf. 'Je lijkt wel stapelgek' zeg ik tegen mezelf. Ik zit op een roze wolk van hier tot Tokio! Ook de seks wordt steeds beter. Gelukkig lijken de wijze woorden van mijn vriendinnen uit te komen: niet iedereen is meteen de eerste keer een ster in bed. Zijn 'sneller dan het licht' wipjes heeft hij ergens ver weg begraven. Vannacht hebben we het wel drie keer gedaan en alle drie de keren waren wonderbaarlijk goed en duurden precies lang genoeg. Tommy is veranderd in een seksbomb!


  Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon

  Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon

  Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon. /Colourbox

  Foto van 'Lennaert Rooijakkers'

  11 NOV 2019

  Sla jij een bezoek aan massale en gejaagde steden het liefst over, gruwel je van het afvinken van lijstjes met obligate toeristische attracties en zorg je graag goed voor de inwendige mens? Dan is Lyon een plek waar je je hart kan ophalen.

  Lyon ken je vast van de verkeersborden op weg naar Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië. Maar heb je er weleens aan gedacht om de afslag naar de derde stad van Frankrijk te nemen? Doe het maar eens, je zal er geen spijt van krijgen.

  Deze charmante stad in het zuidoosten van Frankrijk, waar de Rhône en de Saône samenkomen, doet met zijn oude binnenstad, imposante kerken en basilieken en prachtige herenhuizen aan het water op sommige punten echt niet veel onder voor Parijs. Maar het is een stuk minder gehaast en toeristisch dan de Franse hoofdstad (laat staan snobistisch.)


  Food Blog Awards waren online pas écht een feestje

  Suzanna van Wat Eet Je Dan Wel? neemt de award voor beste nicheblog in ontvangst / Foto: Ingelise de Vries

  Foto van 'Ingelise de Vries'

  9 NOV 2019

  De crème de la crème van de Nederlandse foodblogwereld toog afgelopen vrijdag naar Kanaleneiland (Utrecht) voor een bijzondere avond. Voor de vierde keer op rij werden de Food Blog Awards uitgereikt.

  „Wat een bijzondere locatie”, klinkt het regelmatig, terwijl de genomineerden elkaar gedag kussen. In hun mooiste kleding gaan ze op de foto met elkaar - de volgers die hebben gestemd op de influencers moeten immers wel op de hoogte worden gebracht van de voortgang van de avond. Het recept voor de pre-borrel is cava, er zijn hapjes en een dj verzorgt prettige muziek. De spanning is om te snijden, want wie is het neusje van de zalm onder de bloggers en gaat er met die felbegeerde award naar huis?

  Beetje knullig


  Culinair journalist Laura de Grave ontrafelt de Nederlandse keuken

  Laura de Grave / Beeld: Hans de Kort

  Foto van 'Ingelise de Vries'

  8 NOV 2019

  Wat maakt de Nederlandse keuken bijzonder? Culinair journalist Laura de Grave reisde op haar elektrische motor het land door om de meest bijzondere verhalen, ingrediënten en recepten te vinden.

  Het ruikt naar pompoen en kruiden als je de keuken van Laura de Grave binnenstapt. „Ik dacht, ik ga weer eens pompoen roosteren”, zegt ze. De pompoen komt van Piet, uit Zeewolde. Wat streekgerelateerd eten betreft is Laura een expert. Ze schreef het Nederland Kookboek, waarin ze op zoek gaat naar de echte Nederlandse keuken. Want die blijkt een stuk gevarieerder dan stamppot en kroketten.

  Geheimen uit de Nederlandse keuken


  Meer eten uit de streek: 'Die mango smaakt in Chili toch veel beter'

  Door je eten bij de boer te halen, herstel je de band / Pexels

  Foto van 'Ingelise de Vries'

  8 NOV 2019

  We halen knoflook uit China, kersen uit Egypte en komkommers uit Spanje. Terwijl onze eigen producten grotendeels naar het buitenland worden geëxporteerd. Hoe zit het met onze voedselketen?

  Nederland doet het goed in de voedingsindustrie, we exporteren heel wat eten. Dat is economisch een voordeel, maar duurzaam is het niet direct. Ook verliezen we onze band met eten door de steeds langer wordende voedselketen. „We weten niet meer waar onze kippendij of een banaan vandaan komt", zegt Jorrit Kiewik, directeur van het Slow Food Youth Network. „Zeker als je in de supermarkt koopt.”

  Die lange keten, komt door verschillende dingen. „Meer dan 75 procent van de producten die door Nederlandse boeren worden geproduceerd, wordt geëxporteerd naar het buitenland”, zegt Kiewik. Culinair journalist Laura de Grave vertelt dat de Nederlandse kokkel, een schelpdier dat in de Waddenzee wordt opgevist, voor 90 procent naar Zuid-Europese landen gaat. Meer dan 80% van alle vis uit de Noordzee wordt geëxporteerd, bracht het Nederlands Visbureau naar buiten.


  Binnenkort kun je kinderen muziek laten luisteren met Spotify Kids

  Binnenkort kun je kinderen muziek laten luisteren met Spotify Kids

  Binnenkort kun je kinderen muziek laten luisteren met Spotify Kids. / Unsplash

  Foto van 'Famme.nl'

  6 NOV 2019

  Zit je lekker op de fiets naar werk je muziekjes te luisteren, komen er ineens allerlei kinderliedjes doorheen! Leuk die algoritmes, maar ook erg onhandig wanneer je kids ook jouw Spotify account gebruiken. Maar daar hebben ze nu een nieuwe app voor bedacht: Spotify Kids.

  Spotify kids

  Met Spotify Kids willen ze kinderen hun eigen platform geven om muziek te luisteren. Net als bij Netflix en Disney+ kun je voor de kids in deze nieuwe app een apart account aanmaken, waar alleen leeftijdsgeschikte content te vinden is. Het idee is dat ze kunnen zoeken tussen de verschillende samengestelde afspeellijsten, maar niet naar specifieke artiesten en albums kunnen zoeken.