Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 27 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Droge lippen? Dit zijn de boosdoeners

Het wordt koud buiten en niet alleen je handen hebben het zwaar te verduren in de winter, maar ook je lippen. Het gevolg: schrale en gebarsten lippen. Maar heb je extreem last van je lippen, dan kan het zijn dat onderstaande zaken de boosdoeners zijn.

1. Aan je lippen likken

Wanneer je aan je lippen likt, komt er –logisch- speeksel op je lippen terecht. Echter is de dunne huid van je lippen niet bestand tegen speeksel. Het speeksel vernietigt de dunne huid van je lippen, waardoor je velletjes of barstjes krijgt.

2. Jus d’orange en citroen

Een glas sinaasappelsap bij het ontbijt of de lunch en het citroentje bij de vis zijn heerlijk. Maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je lippen extreem droog worden en zelfs branderig aanvoelen.

3. Een loopneus

Een loopneus door de kou is geen onverwacht bijverschijnsel van de wintermaanden, maar volgens Daily Makeover kan een loopneus je lippen beschadigen. Zo is de handeling waarbij je een tissue naar je neus brengt schadelijk voor je lippen. De droge textuur van zakdoekjes (of tissues) en de herhaling van het snuiten zorgen ervoor dat je lippen gevoelig worden en kunnen barsten. Snuit met mate dus.

4. Aan je lippen plukken

Wanneer je al velletjes op je lippen hebt zitten, is het heel erg verleidelijk om deze eraf te halen of eraan te trekken. Probeer dit echter niet te doen. Volgens Washington Post kunnen je lippen pijn gaan doen en zelfs geïnfecteerd raken.

5. Droge lucht

Zowel verwarming als airco zorgt voor droge lucht die schadelijk is voor je lippen. Zorg dat je thuis en op werk niet te dicht op de verwarming zit, want dan drogen je lippen uit en krijg je barstjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.