Maud
Maud Nachtboek van Maud 5 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

#306 ‘Ik kan hem vergeven, maar ik zal het nooit vergeten…’

Maud en Gio zijn kersverse ouders van hun zoontje Liam. De eerste weken waren pittig, maar het lijkt erop dat Maud steeds meer haar draai begint te vinden als moeder. Gio moet deze week weer beginnen met werken, na zijn verlof. Haar ex Tommy heeft ook net een baby gekregen met Charlie, maar het lijkt erop dat Tommy met een ander meisje heeft gezoend op een festival.

De eerste dag zonder Gio in huis voelde raar. Hij is tot nu toe elke dag thuis geweest en anders was mijn moeder of iemand anders over de vloer. Dit was de eerste dag dat ik helemaal alleen was met Liam en ik voelde me ineens echt een moeder-moeder. We zijn een stuk gaan wandelen door het Vondelpark en daarna ben ik met Liam op een terras gaan zitten. Dat was ook het moment dat ik voor het eerst borstvoeding in het openbaar heb gegeven. Op een of andere manier moest ik daar toch even aan wennen. Ik had het idee dat iedereen naar mij keek, maar dat was helemaal niet zo.

Toen ik door het Vondelpark liep, moest ik ineens huilen van geluk. Ik had een jaar geleden nooit gedacht dat ik nu met een kinderwagen door het park zou paraderen, maar het schattige koppie van Liam maakt me dolgelukkig. Ik vergeet daardoor in één klap dat ik amper nog tijd heb voor mezelf. Ik dacht vroeger altijd dat ik het druk had, maar nu we een baby hebben, heb ik het pas echt druk.

De rest van de week is redelijk rustig verlopen. Mijn hoofdredactrice is op kraamvisite geweest en als het aan haar ligt, staan er allemaal leuke klussen voor me op het programma. Ik was bang dat ik misschien niet meer welkom zou zijn, maar als het goed is kan ik over 1,5 maand gewoon weer aan de slag.

Ik heb eindelijk weer afgesproken met Rochella. Ze heeft besloten om de baby te houden en ze heeft inmiddels de vader ingelicht. Het schijnt dat die jongen erachter staat en ook deels de zorg op zich wil nemen. Voorzichtig probeer ik te vragen hoe het met Levi gaat. „Hij komt elke dag langs voor Luca, maar hij woont tijdelijk bij een vriend.” Ik blijf het een apart verhaal vinden. Alhoewel Levi niet altijd even goed is geweest voor Rochella, heb ik nu toch wel met hem te doen.

Ook heb ik deze week afgesproken met Charlie, we hebben de hele middag op een terras gezeten en goed bijgekletst. En het lijkt erop dat onze babys het goed met elkaar kunnen vinden. Ik ben heel blij dat ik iemand van mijn leeftijd heb gevonden die met dezelfde struggles moet dealen. Als ik haar vraag hoe het met Tommy gaat, begint ze te huilen. „Ik heb hem vergeven, maar ik zal het nooit vergeten.” Ze legt uit dat ze de eerste dagen alleen maar heeft gehuild. „Ik was verdomme net bevallen en hij loopt met een ander te zoenen.” Tommy heeft duizend maal zijn excuses aangeboden en uitgelegd dat het echt niets voorstelde.

Charlie probeert voorzichtig te peilen of Tommy weleens vreemd is gegaan bij mij. „Ik weet niet beter dat Tommy altijd heel erg trouw is geweest, waarschijnlijk was het echt een bevlieging.” Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat Tommy dit vaker zou doen en eigenlijk wil ik er ook niet aan denken.

Als ik na een lange dag thuis kom staat er een grote bos bloemen en een gouden envelop op tafel…

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt op de redactie van een tijdschrift. Maud heeft een relatie met Gio en ze is net bevallen van hun zoontje Liam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

#305 ‘Wat als hij ook bij mij dit soort kunstjes heeft geflikt?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.