Judith Tielemans
Judith Tielemans Lifestyle 26 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de rijkste steden van de wereld: ‘Recordgroei dit jaar’

Waar in de wereld wonen de meeste miljonairs? Adviesbureau Henley & Partners deed er onderzoek naar en publiceerde vandaag een rapport met daarin de 20 rijkste steden ter wereld. Ook keken ze naar de 25 snelst groeiende steden ter wereld op basis van de hoeveelheid miljonairs die daar wonen.

Op basis van data van 30 juni 2022 keken de onderzoekers naar de steden ter wereld, waarin de meeste miljonairs wonen. Houston is de grootste stijger in deze lijst: zij gingen vier plaatsen omhoog vergeleken met vorig jaar. Hong Kong is de grootste daler: zij zakten 4 plaatsen omlaag in de ranglijst.

Dit zijn de rijkste steden van de wereld

1. New York

In veel grote steden in de Verenigde Staten wonen grote aantallen miljonairs, maar er is er één die de kroon spant, namelijk New York. In ‘The Big Apple’ woonden er op 30 juni maar liefst 345.600 miljonairs. Vijf andere Amerikaanse steden – San Francisco, Los Angeles, Chicago, Houston en Dallas – staan ook in de top 20 van rijkste steden in de wereld.

2.  Tokio

Hoewel Japanners er niet zo graag mee te koop staan, is het toch echt de Japanse hoofdstad Tokio, die op de 2e plaats van rijkste steden ter wereld komt te staan. Eind juni van dit jaar telde de stad maar liefst 304.900 miljonairs. Wil je op vakantie naar Japan? Sla dan zeker deze steden niet over.

3. San Francisco Bay Area

Op de derde plaats van meest vermogende steden ter wereld staat San Francisco. En dan om precies te zijn aan de zuidkant van de Baai, dat ook wel bekend staat als ‘Sillicon Valley’. In die regio zijn veel technologiebedrijven gevestigd, inclusief enkele van de grootste ter wereld. Misschien niet verrassend dus dat hier maar liefst 276.400 miljonairs wonen.

Opvallend genoeg staat Londen, dat lange tijd de rijkste stad was, op de vierde plaats in dit rijtje met ‘slechts’ 272.400 inwonende miljonairs. Singapore komt op nummer vijf te staan in dit rijtje, met 249.800 miljonairs.

Houston stijgt, Hong Kong daalt

Los Angeles en Malibu komen op de zesde plaats (192.400 miljonairs), gevolgd door Chicago (160.100), Houston (132.600), Beijing (131.500) en Shanghai (130.100). Ook Zwitserland en Australië slagen er in om twee top 20-steden te bemachtigen, met Sydney (11e), Zürich (15e), Melbourne (17e) , en Genève (19e). Hong Kong staat op nummer 12, met daaropvolgend Frankfurt, Toronto, Seoel en tenslotte Parijs.

Dubai, Mumbai en Shenzhen opkomend

De verwachting is dat Dubai, Mumbai en Shenzhen in 2030 zullen doorbreken in de top 20 van rijkste steden ter wereld. Dat stelt Andrew Amoils, hoofdonderzoeker bij New World Wealth. Dubai staat momenteel op de 23ste plaats van rijkste steden ter wereld. Daar wonen inmiddels 67.900 miljonairs, 202 centi-miljonairs (met een nettovermogen van 100 miljoen dollar of meer) en 13 miljardairs.

De belangrijkste inkomensbronnen in Dubai liggen in sectoren als basismaterialen, hotels, financiële diensten, olie en gas, onroerend goed, detailhandel en transport. Ben je in Dubai en wil je kijken hoe het is om te wonen in één van de duurste omgevingen in de wereld? Neem dan een kijkje in de wijken Emirates Hills, Jumeirah Golf Estates en Palm Jumeirah.

FvD-leider Thierry Baudet voor het eerst vader geworden: ‘Ze zijn dolgelukkig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de rijkste steden van de wereld: ‘Recordgroei dit jaar’
Sluiten