Metro en ANP
Metro en ANP Lifestyle 12 aug 2020 / 08:45 uur

Lady Gaga spreekt zich uit over mentale problemen

In een interview met het radiostation van Apple Music’s Beats heeft Lady Gaga zich openlijk uitgesproken over de mentale moeilijkheden waarmee ze soms te maken heeft en dat ze daar medicijnen voor gebruikt. De zangeres wil hiermee aandacht vragen voor het belang van mentale gezondheid.

De 34-jarige Gaga, die eigenlijk Stefani Germanotta heet, werd als tiener verkracht, wat littekens op haar ziel heeft achtergelaten. „Ik ben mijn brein niet altijd de baas, wat voor problemen zorgt. Om dat te verhelpen neem ik bepaalde medicatie. Het is ontzettend moeilijk als ik voel dat zo’n bui opkomt, dan verlies ik mezelf gewoon.”

Niks mis met medicijnen nemen

Germanotta belandde vanwege haar angsten en trauma’s ooit met een psychose op de eerste hulp. „Dat was afschuwelijk. Ik snapte niet wat er met me aan de hand was. Mijn lichaam voelde levenloos, terwijl ik maar bleef schreeuwen. De artsen hebben me toen medicatie gegeven om weer rustig te worden en mijn lijf te kalmeren.”

Singer, songwriter en actrice Lady Gaga hier te zien in 2019 tijdens het Met Gala Celebrating Camp in The Metropolitan Museum of Arat in New York City.
Singer, songwriter en actrice Lady Gaga hier te zien in 2019 tijdens het Met Gala Celebrating Camp in The Metropolitan Museum of Arat in New York City. Foto: Getty Images / Raymond Hall/GC Images

Dagelijkse medicatie in combinatie met therapie bleek uiteindelijk de juiste combinatie om Gaga weer controle over haar eigen lijf te geven. „Er is niks mis met het nemen van medicijnen, hoewel veel mensen er een stigma op plakken alsof je gek bent. Ik wil dat stigma uit de wereld hebben, omdat het patiënten juist helpt in hun herstel.”

In mei eerder dit jaar, in een interview met Zane Lowe, sprak de zangeres al over haar mentale gezondheid en creatieve processen. Ook besprak ze eerder uitgebrachte albums en over haar samenwerking met Ariane Grande, Blackpink en Elthon John.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lady Gaga spreekt zich uit over mentale problemen
Sluiten