Daisy Heyer
Daisy Heyer Lifestyle 13 jun 2020

Nederlanders kunnen weer op vakantie naar Frankrijk

Nederlanders mogen vanaf 15 juni weer op vakantie naar Frankrijk. Dat werd zaterdagmiddag bekendgemaakt in een officiële verklaring van de ministers van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken.

Reisbeperkingen Frankrijk opgeheven

Volgens de verklaring worden vanaf 15 juni (00.00 uur) alle reisbeperkingen op de grond, in de lucht en op zee naar Frankrijk opgeheven. Voor een vakantie naar Frankrijk zijn vanaf dan geen speciale verklaringen meer nodig. Dat is nu nog wel het geval. Volgens de verklaring van de ministers van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken gaat „de situatie terug naar zoals die vóór 18 maart bestond.”

Jean-Baptiste Lemoyne

Tot nu toe werden reizen naar Frankrijk nog niet toegestaan vanuit Nederland. Dat omdat Frankrijk nog niet officieel gezegd had dat Nederlanders ook weer welkom zijn in het land. Afgelopen week kwam daar verandering in. De Franse staatssecretaris voor Toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne, zei in het AD dat Nederlanders hartstikke welkom zijn. „We rollen de rode loper voor jullie uit”, was zijn antwoord.

Officiële verklaring uit Parijs

Zaterdag kwam de officiële verklaring vanuit Parijs. Daar had Den Haag op gewacht voor het groen licht zou geven voor vakanties naar Frankrijk. Vanaf 15 juni kunnen we dus weer genieten van de Franse kust, al zal een vakantie in het land wel iets anders zijn dan ‘normaal’.

Lemoyne zei daarover in het AD: „Als je de trein neemt, de Thalys, moet je een masker op. Maar ik denk dat veel mensen juist met de auto willen reizen. De auto is een soort veilige familiebubbel. Er is weinig contact met anderen. Sinds 2 juni zijn de cafés en restaurants weer open, dus je kunt gewoon weer een kopje koffie met een croissant bestellen, op een terras met uitzicht op zee. Maar we moeten ons allemaal aan nieuwe hygiëne regels houden.”

„We moeten afstand houden. Als je naar een restaurant gaat, moet je in Frankrijk een masker ophebben als je opstaat om bijvoorbeeld af te rekenen. Op stranden zal er vaak één pad zijn om het strand op te lopen en een ander pad om weer weg te gaan. En er komt ruimte tussen mensen. De lokale autoriteiten gaan dat regelen. Maar in principe zijn de Franse stranden weer ‘normaal’. Alleen is ‘normaal’ níet meer: vijf mensen per vierkante meter.’’

Lees ook: Toiletten en douches op campings vanaf 15 juni weer open

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlanders kunnen weer op vakantie naar Frankrijk
Sluiten