Metro
Metro Lifestyle 6 jun 2020 / 17:51 uur

Gepeste Instagrammer verdient nu goud geld als influencer

Op de middelbare school kreeg Scott McGlynn kreeg voornamelijk ‘pizza face’ naar zijn hoofd geslingerd. Inmiddels is hij 33 en verdient hij goud geld met zijn Instagram-account, waarop hij beautytips deelt.

Als tiener heeft Scott nogal last van acne. Voor zijn klasgenoten een reden om hem te pesten en uit te schelden. Typisch genoeg willen al die klasgenoten zo’n vijftien jaar maar al te graag vrienden worden met de man uit Wales.

Van gepest naar populaire influencer

Hij besloot namelijk zijn Instagram-account te wijden aan zijn huid. Inmiddels heeft hij zo’n 136.000 volgers en krijgt hij goed betaald door sponsoren om hun producten in het zonnetje te zetten. De influencer is inmiddels ook opgepikt door een modellenbureau.

De wortels van zijn huidige baan liggen in de periode dat hij werd gepest. Naar eigen zeggen is hij obsessief bezig gegaan met huidverzorging na alle nare dingen die hij op school te horen kreeg. „Ik werd gepest om mijn huid en mijn seksualiteit”, vertelt Scott aan DailyMail. Nog steeds worstelt hij met zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. „Dat komt echt door het pesten. Wanneer ik naar school moest, wist ik niet wat er zou gebeuren.”

Niet de juiste producten

Het begon toen hij een jaar of twaalf was, zo’n twintig jaar geleden. „Ik wist niet hoe ik de juiste producten voor mijn huid moest vinden. De tutorials om bijvoorbeeld roodheid te verminderen, waren bijna niet te vinden.” Op zijn zeventiende gaat hij zelf aan de slag met producten om zijn huid gaver te krijgen. „Ik dacht dat een mooie verpakking en lekker geurtje wel zou helpen, maar dat was naïef.”

Scott is naar eigen zeggen inmiddels een stuk wijzer en kent elk ingrediënt dat op zijn huis beland. „Mijn huid is gevoelig, alcohol verergert de problemen alleen maar”, zegt hij. Laat dat nou net in veel producten zitten. „Bij mij werken goedkopere producten vaak veel beter.”

Scott werkt inmiddels samen met bedrijven als Bobbi Brown, Boohoo Man en ASOS. Op Instagram krijgt hij tot 6000 pond om een post te maken. Hij is uiteraard niet groot begonnen. Vijf jaar geleden besloot hij zijn Instagram-account om te gooien en eerlijk te zijn over zijn problemen. Ook over zijn huid. „Ik voelde me schuldig dat ik niet liet zien wie ik was. Alsof de pestkoppen hadden de gewonnen.”

‘Jezelf zijn zorgt voor kansen’

Om andere mensen te helpen, probeert hij echt zichzelf te zijn. „Ik begon met eerlijke beoordelingen geven over producten en opener te zijn over dingen. Ik geloof niet dat je het leven moet faken. Ik ben ervoor dat we echte en eerlijke content een veel belangrijkere plek geven.”

Zichzelf zijn levert hem een hoop op. Zijn Instagram-account doet het goed, net als zijn podcast. En hij kreeg een modellencontract. „Ja, ik heb nog steeds af en toe rode vlekken en nee, ik heb geen sixpack. Maar door mezelf te zijn krijg ik al deze kansen.”

Lees ook: Instagram wil influencers helpen makkelijker geld te verdienen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gepeste Instagrammer verdient nu goud geld als influencer
Sluiten