Lifestyle 1 apr 2020 / 12:59 uur

Coronastress? Zo kom je tot rust

#StayHome en #BlijfThuis. De hele dag tv kijken, puzzelen, tekenen. Een nieuwe levensstijl waar men mee moet leren leven.

Van iedere dag druk in de weer, naar uren op de bank op zoek naar een nieuwe bezigheid. De kids aan hun huiswerk thuis, jij aan de slag met deze tips. Weet jij niet meer wat je kunt gaan doen? Vier tips om tijdens de coronastress tot rust te komen.

1 Home work-out

Baal je als een stekker omdat je je dagelijkse work-out niet meer in de sportschool kunt doen? Nergens voor nodig! Dankzij YouTube kun je je work-out gewoon vanuit je huiskamer doen. Ga je vandaag voor een full body work-out of kies je er eindelijk eens voor om een yoga-lesje te volgen? Om je een handje te helpen, staan hier 5 fijne work-out video’s voor je op een rij.

2 Experimenteren in de keuken

Waar normaal gesproken geen tijd is, is het nu juist het moment om te gaan experimenteren in de keuken. Haal je stoffige receptenboeken tevoorschijn en ga aan de slag. Geen excuses meer, gewoon doen.

Coronastress? Zo kom je tot rust
Het leggen van de steentjes op het doek werkt rustgevend en je bent er uren zoet mee.

3 Probeer eens iets nieuws

Al je puzzels zijn gemaakt, de kleurplaten van de kinderen klaar zijn en je inspiratie op is: iets nieuws proberen hoeft niet zo veel moeite te kosten. Een ontspannende nieuwe hobby in Nederland is diamond painting. Het leggen van de steentjes op het doek werkt rustgevend en je bent er uren zoet mee.

Veel bezoekjes aan familieleden zijn nu onmogelijk. Om toch te laten weten dat je aan ze denkt, kun je een persoonlijke boodschap sturen. Bijvoorbeeld een kaartje, een videoboodschap of een diamond painting met je eigen foto erop. Ideaal voor aan de muur.

4 Geef je kamer een make-over

De grote schoonmaak en opruiming van overbodige spullen is heel populair op dit moment. Hoe ver je hierin gaat, ligt natuurlijk aan je eigen planning. Het opruimen van die rommelzolder geeft al een goed gevoel. Wist je dat het verplaatsen van een aantal meubels je inrichting al een hele andere look and feel geeft? Wil je een stapje verder gaan, geef dan een muur een kleurtje.

Genoeg tips om actief je (gedwongen) vrije tijd in te vullen, maar natuurlijk kun je ook gewoon je favoriete serie op Netflix bingewatchen.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Metro; in samenwerking met Diamondpaintingwinkel.com)

Reageer op artikel:
Coronastress? Zo kom je tot rust
Sluiten