Roomed.nl
Roomed.nl Lifestyle 31 mrt 2020

Zo tover je jouw slaapkamer om tot een fijne werkplek

Als je thuis kunt werken tijdens deze gekke tijden, is dat alleen maar fijn. Maar hoe doe je dat als je niet de luxe van een eigen werkkamer hebt? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld waarmee je een leuke, productieve werkplek in de slaapkamer creëert.

1. Zorg voor een goed bureau…

Een goed bureau is hartstikke belangrijk om goed te kunnen werken. Een te hoge of te lage tafel kan uiteindelijk leiden tot rugklachten – en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Beschik je nog niet over een goed bureau? Kijk dan of je er een (tweedehands) op de kop kunt tikken.

2. … en een goede bureaustoel

Hetzelfde geldt voor een goede bureaustoel. Hoe fijn die eettafelstoelen ook kunnen zitten voor een uurtje, vaak zijn ze niet geschikt om de hele dag te werken. Ook een goed idee: kijk eens of je voor jezelf een sta-bureau kunt realiseren.

Zo tover je jouw slaapkamer om tot een fijne werkplek
Een opgeruimd bureau = een opgeruimd hoofd. | Foto: Getty Images

3. Houd het opgeruimd

Maak ‘s morgens je bed op. Een mooi opgemaakt bed is minder aantrekkelijk om ‘even’ in te gaan liggen (en vervolgens de tijd te vergeten) dan een bed wat netjes gedekt is.

Hetzelfde geldt voor je bureau. Een opgeruimd bureau = een opgeruimd hoofd, dus zorg er vooral voor dat je je spullen netjes opruimt nadat je ze gebruikt hebt. Niemand wordt gelukkig van een bureau vol lege glazen, gebruikte borden en nutteloze papieren.

4. Een lekker geurtje

Wist je dat je productiever kunt werken door een lekkere geurkaars aan te steken? Bepaalde geuren zorgen er namelijk voor dat je meer gefocust aan het werk kunt. Handig!

Zo tover je jouw slaapkamer om tot een fijne werkplek
De juiste geur helpt je productiviteit. | Foto: Getty Images

5. Gun jezelf pauzes (en zonlicht!)

Nu je thuis aan de slag gaat, is de verleiding wellicht groter om door te werken. Voordat je het doorhebt, schiet die korte break er bij in. Niet doen! Gun jezelf zonlicht en ga een blokje om. Geniet van het zonnetje. Als je dan weer terugkomt, ga je met veel meer energie aan de slag.

6. Stimuleer je creativiteit

Door een langere periode vanuit huis te werken, kan het voorkomen dat jouw creativiteit ver te zoeken is. Probeer dit te voorkomen door voor jezelf een moodboard te maken op inspiratieloze momenten. Wat je aan dit moodboard toevoegt, ligt natuurlijk helemaal aan jouw job.

Zo tover je jouw slaapkamer om tot een fijne werkplek
Maak een moodboard voor je werk. | Foto: Getty Images

7. De juiste muziek

Ook een goede inspiratiebron kan muziek zijn. Ga jij voor een rustige playlist met muziek waar je je goed kunt concentreren, of toch liever die fijne jazz-playlist? Kies de beste liedjes en playlists voor jou om shit gedaan te krijgen op werk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo tover je jouw slaapkamer om tot een fijne werkplek
Sluiten