Lilian Dapaah
Lilian Dapaah | LinkedIn Lifestyle 26 mrt 2020 / 16:00 uur

Nibud waarschuwt ons voor impulsaankopen

Als je van tevoren weet dat je inkomsten gaan dalen, kun je daar makkelijker op inspelen dan wanneer je het misschien niet had verwacht. Nu met de coronacrisis sluiten sommige bedrijven de deuren en werknemers kunnen daar de dupe van worden. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) komt daarom met een speciale online editie van de Nibud geldkrant: de Geldkrant-special Minder inkomen.

Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud, wil met deze krant handvatten bieden om financieel overeind te blijven. Zo komt het voorlichtingsinstituut met tips om te besparen en kun je via persoonlijk budgetadvies inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven.

Het Nibud waarschuwt voor extra verleidingen die juist nu in je mailbox verschijnen. Hogere kortingen, gratis verzendkosten; allemaal zeer aantrekkelijk, nu je thuis op de bank zit. „Maar”, schrijft het Nibud: „houd het hoofd koel en blijf kritisch”.

Op maat

Volgens het Nibud staan in de Geldkrant-special Minder inkomen niet alleen praktische tips en adviezen, ook legt een gedragsdeskundige uit hoe mensen met financiële stress kunnen omgaan. Gemeenten kunnen de krant ook op maat laten maken. Zo kunnen zij hun inwoners op een laagdrempelige manier informeren over de regelingen die zij hebben getroffen om mensen te helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nibud waarschuwt ons voor impulsaankopen
Sluiten