Metro
Metro Lifestyle 23 mrt 2020 / 14:17 uur

Hoge nood of niet? Website berekent benodigde voorraad wc-papier

Snel berekenen of je nog genoeg wc-papier in huis hebt? Een Duitse website helpt je uit de brand.

Velen vragen zich af waar het precies vandaan komt, maar feit is dat wc-papier momenteel een van de meest gewilde producten in de supermarkt is. Er is geen reden om massaal wc-papier in te slaan, mocht je in de winkel toch goedgevulde schappen tegenkomen. Maak je je toch druk om je voorraad, dan kun je terecht op Blitzrechner.de.

Hoeveel wc-rollen heb je nog in huis en hoe vaak wordt het toilet in jouw huishouden per dag gebruikt. Dat is de ‘snelle modus’ waarmee op de website gerekend wordt. Wil je een uitgebreide berekening, dan kun je aanvullende informatie invullen als het aantal velletjes per rol, het aantal vegen per keer en de geplande dagen in quarantaine.

Alternatieven

Nog acht toiletrollen over, ga je zes keer per dag naar de wc en gebruik je dan gemiddeld zes velletjes? Woon je met zijn tweeën en moeten jullie nog zeven dagen binnenzitten? Dan heb je nog wc-papier voor drie dagen. De website adviseert in dit geval om een bezorgservice in te schakelen, mocht je echt je huis niet uit mogen.

Overigens komt de site ook met alternatieven als je geen wc-papier voorhanden hebt. „Washandjes, stroken oude lappen en zelfs een snelle douche zijn allemaal goede opties. Maar wees voorzichtig met het doorspoelen van de keukenrol, want die zou het toilet kunnen verstoppen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoge nood of niet? Website berekent benodigde voorraad wc-papier
Sluiten