Lifestyle 14 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Vier redenen om te kiezen voor een vintage vloerkleed

Tegenwoordig zie je ze overal. Op tv, in bladen, bij vrienden en familie thuis. Vintage vloerkleden zijn hartstikke hip.

Je voelt en ziet het direct als je in een ruimte komt met een mooi tapijt. Een ruimte zonder vloerkleed voelt zelfs een beetje leeg en kil aan. Maar, voor welk vintage vloerkleed moet je dan kiezen of moet je er überhaupt een nemen? Hier vind je vier redenen om jezelf te overtuigen om dit eventueel wel te doen.

Elk kleed is uniek

Net als met kleding, wil je niet op een feestje staan en ineens iemand tegenover je hebben met hetzelfde shirtje. Je wilt iets unieks, iets wat niemand anders heeft. Een vintage vloerkleed is met de hand geweven, van 100 procent wol en elk patroon is anders. Daarnaast worden er per kleed verschillende kleuren gebruikt. Dit zorgt ervoor dat elk vintage kleed uniek en authentiek is, er bestaat er dus maar een van op de hele wereld, hoe gaaf is dat?

Voor elk interieur een passend vloerkleed

Vanwege de vele kleuren en patronen is er voor elk interieur wel een passend vintage vloerkleed te vinden. Vaak verschillen de kleuren en patroon per land en cultuur. Perzische tapijten hebben veel detail en zijn over het algemeen wat groter. De Marokkaanse berber kleden zijn hoogpolig, wit met zwarte asymmetrische lijnen. De Moldavische Rozenkelims hebben Rozenpatronen met een zwarte ondergrond. De Patchwork gemaakt van verschillende stukken vintage vloerkleed. Op basis van de kleuren en materialen binnen jouw interieur kan je dus een keuze maken tussen verschillende soorten kleden.

Vier redenen om te kiezen voor een vintage vloerkleed

Vintage is hip

Vintage is eigenlijk een ander woord voor een tweede leven. De vintage vloerkleden hebben bij vorige eigenaren thuis op de vloer gelegen. Deze werden opgekocht of ingeruild voor een nieuwe kleed. Daarna worden ze gewassen, geschoren en, indien nodig, vakkundig gerepareerd. Sommige krijgen zelfs een mooie nieuwe kleur. Naast dat je een gaaf vintage tapijt in bezit hebt, ben je ook milieubewust bezig. Je vloerkleed gaat een tweede leven tegemoet.

Een toevoeging voor elk kamer

Een vloerkleed geeft warmte en uitstraling. Daarnaast kan een vintage vloerkleed ervoor zorgen dat verschillende elementen binnen het interieur tot hun recht komen en met elkaar verbinden. Het zorgt ook voor een goede akoestiek binnen een kamer. Je kan het kleed gebruiken in een huiskamer, slaapkamer, eetkamer en ga zo maar door. Weet je nog niet welke afmetingen het beste passen binnen je interieur? Leg dan een paar vellen papier of een zeil ter grootte van jouw ideale afmeting op de grond. Zo kan je precies zien of het past binnen het interieur.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Metro)

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.