Metro
Metro Lifestyle 2 jan 2020 / 08:00 uur

Zo maak je prachtige, mysterieuze selfies met je smartphone

Op het #withGalaxy platform van Samsung vind je allemaal creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën. Zo ook de perfecte smartphone-hack waarmee je van een simpele selfie een uniek, mysterieus hoogstandje maakt!

Trippy spiegeleffect

Iedereen staat wel eens in een lift en ziet de trippy effecten van twee spiegels die tegenover elkaar staan. Je spiegelbeeld wordt honderden keren herhaald en foto’s in de spiegel hebben een mysterieus effect.

Maar selfies worden pas echt bijzonder als je een portret kunt maken waarbij ‘het model’ op de rug te zien is. Zo speel je met de verwachtingen van de kijker en kan je indrukwekkende foto’s maken.

Voor dit trucje heb je eigenlijk alleen 1 gewone spiegel nodig en een doorkijkspiegel. Een spiegel die een spiegel lijkt, maar dat eigenlijk maar van een kant is. Daar kun je doorheen fotograferen terwijl het aan de andere kant het beeld weerkaatst in de andere spiegel. Zo’n spiegel kun je heel makkelijk zelf maken met spiegelfolie.

Maak de meest mysterieuze selfies met je smartphone
Maak de meest mysterieuze selfies met je smartphone. / Foto: Samsung

Maak het nog mysterieuzer

Maar je wil meer. Het kan nog mysterieuzer en cooler. Speel niet alleen met verschillende lichtbronnen en schaduwen, maar haal er een DIY-nevelmachine bij. Gewoon een geurspray die je in huis hebt staan waar je normaal vervelende luchtjes mee verdoezelt. Spuit deze licht rond je model en de foto krijgt meteen een nog geheimzinnigere uitstraling!

Creëer meer met je smartphone

Je kan nog veel meer met je smartphone dan een mysterieuze selfie maken. In deze video zie je hoe je bijvoorbeeld ook een modieus zwart-wit portret maakt of zelfs een stunt in slowmotion kan filmen.

Ook zo enthousiast geworden over selfies en deze fotohack? Op het  #withGalaxy platform van Samsung vind je nog meer creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën. Laat je inspireren, bekijk tutorials van andere creators en… create content like a pro!

Advertorial Samsung

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zo maak je prachtige, mysterieuze selfies met je smartphone
Sluiten