Metro
Metro Lifestyle 20 dec 2019 / 16:59 uur

Dit zijn populaire kerstcadeaus (plus tips!)

Airpods en de Nintendo Switch zijn dit jaar populaire kerstwensen om cadeau te krijgen. Dit blijkt op basis van de snelst stijgende zoekwoorden deze maand.

Online handelsplatform Marktplaats maakte daarover een analyse. Daaruit blijkt ook dat de man met de kerstmuts duidelijk populairder is dan de man met de mijter. Er werd in de afgelopen weken ruim 1,2 miljoen keer gezocht naar alles wat te maken heeft met Kerst. Uit de verlanglijstjes blijkt dat Nederlanders op Marktplaats over het algemeen duurdere cadeaus zoeken met Kerst dan met Sinterklaas.

Dit zijn de vijf populairste kerstcadeaus op basis van zoekwoorden:

1 Nintendo Switch, 2 Airpods, 3 Playstation 4, 4 Märklin-trein, 5 Lego.

Zorgen

‘Duurder met kerst’ is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Uit onderzoek blijkt ook dat veel Nederlanders zich zorgen maken hoe zij de dure feestmaand moeten doorkomen. 16 procent van de Nederlanders weet niet of hij of zij wel een kerstcadeautje kan kopen. Eén op de tien koopt meer dan men zich eigenlijk kan veroorloven.

Tips

Speciaal voor de kerst (en mensen die kortingen goed kunnen gebruiken) vind je hier Metronieuws Kortingscodes. Hotels met 10 procent korting, tot 50 procent korting bij JD Sports, 25 procent bij adidas – nog altijd zonder hoofdletter -en gratis bezorgen door Albert Heijn: je vindt het er allemaal. Ook zijn er kortingen te scoren van onder meer Hema, Bol.com, Hunkemöller, New York Pizza en Greetz. Doe er je voordeel mee!

In samenwerking met Global Savings Group

Reageer op artikel:
Dit zijn populaire kerstcadeaus (plus tips!)
Sluiten