Lifestyle

2019 is hét jaar van My Jewellery

Boutique 13: 2019 is hét jaar van My Jewellery

Sharon Hilgers (links) en haar zus bij de opening van boutique Tilburg.

Foto van 'Erik Jonk'

7 DEC 2019

My Jewellery opent zaterdag haar dertiende boutique, deze keer in Enschede. Vorige maand stond er ook al een opening op de agenda, winkel nummer twaalf in Tilburg.

My Jewellery-boutiques waren al te vinden in Den Bosch, Amsterdam, Utrecht, Breda, Arnhem, Maastricht, Eindhoven, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Groningen. 2019 kan weleens hét jaar van sieradenlabel My Jewellery worden genoemd. Hét jaar van nog meer groei: Maar: het moet niet te gek worden, vindt eigenaresse Sharon Hilgers. „My Jewellery mag wel een beetje mysterieus blijven.”

Meisjes en jonge vrouwen

Wake up, kick ass, respect, be kind, repeat staat er op de ingang van het hoofdkantoor in Den Bosch. Een kreet die geldt voor My Jewellery, het onder meisjes en jonge vrouwen geliefde sieraden-, kleding- en accessoiresmerk. Een kreet ook die werkt, zo blijkt. My Jewellery is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf met zaterdag dus dertien fysieke winkels. De webshop is al jaren razendpopulair en op social media is My Jewellery niet meer weg te denken. Tijd om daar bij stil te staan met de vrouw achter het merk, drijvende kracht Sharon Hilgers (30) uit Den Bosch. Haar succes is niet onopgemerkt gebleven. Zo dook zij dit jaar op op NPO 1, in een programma waar Jaïr Ferwerda succesvolle mensen volgde, Jaïr in goed gezelschap.

2019 is hét jaar van My Jewellery

Drijvende kracht Sharon Hilgers.

„Nog maar drie, vier jaar geleden zaten we met acht ‘man’ op kantoor. Moet je nu eens zien: bijna driehonderd mensen door heel Nederland in winkels, magazijnen en kantoren”, blikt Sharon tevreden terug. Ze zit er, met de opening van alweer een nieuwe winkel, opgeruimd, zonder stress en vrij rustig bij. „Mijn spannendste tijden beleef ik tijdens inkoopmomenten in China. Dan gaat het om grote bedragen. Maar je moet dingen gewoon goed regelen. En alles op z’n tijd.”

Workshops van tiener Sharon

Een tienertje van 13 was ze, toen zij met haar zus in geboorteplaats Wijchen workshops sieraden maken organiseerde voor kinderfeestjes en vrijgezellenparty’s. Zo verdiende Sharon haar eerste geld. „Het werd een begrip in Wijchen en omgeving. We hebben dat lang gedaan. Toen ik 23 was liep het terug. Door de crisis en omdat ik inmiddels lerares Frans was. Dat was het moment waarop ik een grote beslissing nam. Ik werd onderneemster.”

2019 is hét jaar van My Jewellery

De rest is geschiedenis, want My Jewellery is groot. Gemiddeld gaan 2500 bestellingen per dag de deur uit en de fysieke winkels worden – geheel tegen de huidige tijd in – goed bezocht. „We zorgen ervoor dat trouwe klanten daar sowieso elke week iets kunnen vinden wat er een week eerder niet lag of hing.” De onderneemster noemt My Jewellery zelf geen sieradenbedrijf. Kan ook eigenlijk niet, als je inmiddels ook kleding, schoenen, accessoires, cadeauartikelen, een eigen parfum, geurkaarsen en schoolspullen verkoopt. „Ik noem My Jewellery een community. Met sieraden is het wel begonnen, maar meiden willen er gewoon leuk uit zijn en vaak variëren in plaats van bij het merk horen. Ze willen zich uiten met hun kleding en sieraden en laten dat zien op social media. Onze klanten van nu vinden het ook leuk om te zeggen dat ze bij een winkelopening zijn geweest. Daarom staat er altijd een lange rij bij een opening, zelfs als het regent. Bij de allereerste in Den Bosch sprak ik meisjes uit Alkmaar en ook uit Maastricht. Toen dacht ik wel: wat gebeurt hier zeg?”

Geen ster, maar een voorbeeld

Veel ‘leden van de My Jewellery-community’ weten wie Sharon is, als zij naar een opening komt. Maar ze zien haar niet als ster. „Nee joh. Misschien als voorbeeld. Ze zien in mij in elk geval iemand die dit is gaan doen vanuit een hobby. Zij zouden dat dus ook kunnen bereiken. Daarbij zien ze dat de werkneemsters van My Jewellery bijna allemaal jong zijn. Voor en door millennials dus. Dat vinden de jonge dames leuk.”

2019 is hét jaar van My Jewellery

Een nieuwe boutique zorgt steevast voor een lange rij voor de te openen deur.

Sharon is wel van het ‘anders denken’. Zo moet zij weinig hebben van allerlei managers in haar bedrijf. Die zijn er dus ook niet, althans geen mensen die alleen maar strategisch opereren. „Maar ik kan natuurlijk niet alles zelf doen. Ik verzamel gewoon goede mensen om me heen. Ik houd ervan als werknemers op organische wijze vanuit hun talenten meer verantwoordelijkheden krijgen. En daarin groeien. Dat wake up, kick ass wat je bij de ingang van ons pand las, wil ik er toch een beetje inhouden. Ondanks de grootte van My Jewellery wil ik dat we een beetje gek, een beetje start up-achtig, en een beetje mysterieus blijven.” Dan klinken verrassende woorden voor een onderneemster: „We willen de snelle groei van My Jewellery nu eerder wat temperen, dan aanjagen. Je kunt wel op élke hoek van de straat liggen, maar dan ben je niet meer mysterieus”

2019 is hét jaar van My Jewellery

Facebook in Frankrijk ontdekt

My Jewellery is hét sieradenlabel van dit moment, is op de eigen website te lezen. Dat zijn grote woorden. Sharon: „Maar het klopt ook, als je kijkt naar hoe we aan ons merk bouwen. Voorheen ontstonden merken bij retailers, op beurzen en in winkelstraten. Bij mij is het compleet andersom geweest. Ik ben begonnen op Facebook, dat ik ontdekte tijdens mijn studie in Frankrijk. Nederland kende het nog niet, maar ik zag dat het leuk en handig was. Daarna volgden Twitter en Instagram en inmiddels zitten we ook op TikTok. Wij doen het gewoon anders, anders dan het zou horen. Op een gegeven moment zijn we toch de winkelstraten ingegaan. Ik adverteerde veel op bijvoorbeeld billboards. Daar ging een hoop geld in om. Toen bedacht ik dat mensen dan beter met My Jewellery-tasjes door de straten konden lopen. Ik vind het ook echt leuk, die winkels. My Jewellery is daardoor nóg meer gaan leven. We zijn nu werkelijk overal present.”


Coronavirus zorgt voor toename Plague Inc.-spelers

Coronavirus zorgt voor toename Plague Inc.-spelers

Coronavirus zorgt voor toename Plague Inc.-spelers / ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Gamers hadden de link misschien al gelegd, maar ook in de cijfers is het nu wel duidelijk: het nieuwe coronavirus doet denken aan een computerspel van jaren geleden.

Het spel Plague Inc. kwam uit in mei 2012 en haalt momenteel ongekend hoge spelersaantallen. Waarom, vraag je je misschien af? Omdat het spel verdacht veel lijkt op het coronavirus dat in China is opgedoken en momenteel de wereld overgaat.

In het spel is het de bedoeling dat je een virus ontwerpt, waarmee je uiteindelijk de wereld overneemt. Wil je het spel winnen, dan heb je de volledige menselijke bevolking uitgeroeid (gefeliciteerd).


#131 'Je moet normaal doen! Gedraag je als een moeder!'

Maud’s moeder zit ondertussen in haar midlife crisis en gaat constant uit. De vlucht naar Thailand verloopt ook alles behalve soepel.. Foto: Pexels

Foto van 'Maud'

27 JAN 2020

Tommy heeft een dj-klus gekregen in Thailand en hij vroeg of Maud mee wilde. Maud twijfelde omdat haar ouders in scheiding liggen en ze er voor Rochella en Luca wil zijn. Maar uiteindelijk besluit ze dat ze toch even tijd voor haar zelf nodig heeft en gaat ze mee. Een maand Thailand, hoe vet is dat!! Ondertussen verloopt het contact met haar ouders niet zo goed. Haar broertje heeft haar vader al een paar keer dronken op de bank aangetroffen. Maud’s moeder zit ondertussen in haar midlife crisis en gaat constant uit. Ze heeft gevraagd of Maud zin had om samen te lunchen, maar dan blijkt haar moeder niet alleen te zijn. Ze heeft een man meegenomen en haar hand op zijn knie liggen en lacht als een klein kind dat net haar eerste speeltje gehad heeft, maar dan met zo'n geile blik dat ik er onpasselijk van word. Wtf is dit…

„Dit is Willem. We hebben elkaar leren kennen via Tinder. En hoe toevallig, twee dagen later kwamen we elkaar tegen bij een feest in club Panama..”

„WTF.. waar ben je mee bezig?!” Is het enige dat ik uit kan brengen. Ik weet niet wat ik erger vind, dat mijn moeder nu al op Tinder zit, haar taalgebruik of het feit dat ze elk weekend uit wilt gaan. Ik weet niet waar ik het zoeken moet.


Waarom baby's meer moeten bewegen

Waarom baby's meer moeten bewegen

Waarom baby's meer moeten bewegen. / Unsplash

Foto van 'Metro'

27 JAN 2020

We lezen regelmatig dat we te veel stilzitten en meer moeten bewegen. Nu blijkt dat ook baby’s wat vaker mogen omrollen.

Volgens onderzoekers hebben baby’s die te weinig beweging krijgen meer vet rondom hun middel dan baby’s die dat wel doen.

Het afgelopen jaar werd er nog aan de bel getrokken omdat de schoolgaande jeugd niet genoeg zou bewegen. Over baby’s was tot nu toe weinig bekend. Wellicht was daar ook niet het besef dat beweging voor de allerjongsten al van belang was.


Lekker voor de knip: zes bespaartips

Lekker voor de knip: zes bespaartips

Foto's: Colourbox

Foto van 'Metro'

27 JAN 2020

Nu je een aantal weken op adem bent gekomen van de dure decembermaand, kun je vast wel wat bespaartips gebruiken. Toch?

Of je nu krap bij kras zit, dit jaar écht die verre reis wilt gaan maken of verliefd bent geworden op peperdure schoenen: meer ruimte in het budget komt altijd als geroepen. Daarom vind je hier zes bespaartips.

1 Bespaar op je boodschappen


Het schoonheidsslaapje bestaat echt

Het schoonheidsslaapje bestaat echt

Het schoonheidsslaapje bestaat echt. / Unsplash

Foto van 'Metro'

26 JAN 2020

Goed nieuws voor de schone slapers onder ons. Afgezien van uitgerust voor de dag komen, helpt het je ook aan een goede huid. 

Het geheim van een gezonde huid is collageen. Dat stofje hebben we gelukkig allemaal. Het is zelfs een van de meest structurele eiwitten in ons lichaam en zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid.

We kunnen dus concluderen dat hoe meer collageen, hoe beter, steviger en elastischer je huid. Collageen zelf bestaat uit fibrillen en dat zijn een soort vezels. In een nieuwe studie hebben wetenschappers aangetoond dat er twee soorten fibrillen bestaan: een iets dikkere en een iets dunnere.


Wat te doen als je gehackt bent: 5 stappen

Wat te doen als je gehackt bent: vijf stappen

Foto's: Colourbox

Foto van 'Metro'

24 JAN 2020

Kleine en middelgrote ondernemingen worden vaak getroffen door cyberaanvallen. 66 procent van het mkb werd in 2019 slachtoffer van een vorm van cybercriminaliteit. Wat kun je doen?

Het cijfer blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Ponemon Institute en Keeper Security. Het hoge aantal cyberaanvallen is deels te wijten aan onvoldoende beveiliging. Toch kan iedereen slachtoffer worden van een cyberaanval, hoe goed je je er ook tegen wapent. Het belangrijkste is dat je op zo’n moment adequaat handelt. Daarom om te helpen: een stappenplan.

Hoe weet je of je gehackt bent?


Dit is waarom stress ons grijze haren bezorgt

Dit is waarom stress ons grijze haren bezorgt

Een ouder echtpaar met grijs haar. / Unsplash

Foto van 'Metro'

23 JAN 2020

Onderzoekers aan Harvard hebben weten te achterhalen waarom we door stress grijze haren krijgen. Het goede nieuws: de oplossing is nabij. 

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vaktijdschrift Nature. Daarin leggen de onderzoekers haarfijn het verband uit tussen stress en grijze haren. Want dat blijkt er wel degelijk te zijn, voorbeelden genoeg. Denk aan Barack Obama, voormalig president van Amerika, die zijn loopbaan startte met een aanzienlijk zwartere kruin dan aan het einde van zijn loopbaan.


Drie redenen waarom je een VPN zou moeten gebruiken

Drie redenen waarom je een VPN zou moeten gebruiken

Foto van 'Metro'

22 JAN 2020

Zo’n beetje iedere Nederlander is dagelijks online. Maar we weten lang niet allemaal hoe we veiliger kunnen internetten of alle opties optimaal benutten. Met een VPN maak je optimaal gebruik van alle mogelijkheden die het internet te bieden heeft en dat doe je bovendien op een veilige manier.

Met een zogeheten Virtual Private Network (VPN) leg je een soort eigen internetverbinding aan. Kenmerkend aan een VPN is dat al je internetverkeer versleuteld wordt. Als je gebruikmaakt van een VPN, verbindt je altijd met een server op een andere locatie. Zo kan je bijvoorbeeld doen alsof je vanuit de Verenigde Staten op internet gaat. Al die kenmerken hebben zo hun voordelen.

Amerikaans aanbod van Netflix kijken


Modeontwerper Jean-Paul Gaultier stop er na 50 jaar mee

Modeontwerper Jean-Paul Gaultier stopt er na 50 jaar mee

Jean-Paul Gaultier zwaait na 50 jaar af. /Gettyimages

Foto van 'Metro en ANP'

22 JAN 2020

De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier organiseert woensdag zijn allerlaatste show voor zijn modehuis in Parijs. Daarna gaat de 67-jarige couturier met pensioen.

„Deze show, waarmee ik mijn 50-jarig jubileum vier, zal ook mijn laatste zijn”, zegt Gaultier op Twitter. „Het wordt een mooi feestje met veel van mijn vrienden en we gaan veel plezier hebben tot heel, heel laat.” De coutureshow van de Franse ontwerper vindt plaats in het Théatre du Chatelet in Parijs. Hoewel de Fransman zelf stopt met ontwerpen, gaat het bedrijf wel door zonder hem.

Madonna


Deze drie dragen ook in de winter een korte broek of zomerjurk

Deze drie dragen ook in de winter een korte broek of zomerjurk

Met je blote benen in de sneeuw, het is niet voor iedereen weggelegd / Getty Images

Foto van 'Nina Juffermans'

22 JAN 2020

Trek je muts nog wat steviger over je oren en duik dieper in je kraag; de temperaturen dalen. Fien, Renée en Björn trekken zich daar weinig van aan, zij komen de wintermaanden prima door in korte broek of zomerjurk. 

Fien

Fien (8) krijgt bijna elke ochtend van haar ouders een jas mee, maar die knoopt ze steevast om haar middel. Ook haar mouwen zijn altijd opgestroopt. Koud heeft ze het nooit en daar is ze hartstikke blij mee.


#130 Zo’n geile blik dat ik er onpasselijk van word

Als ik de mierzoete inrichting van Corner Bakery in loop zie ik mijn moeder al zitten. Ik voel mezelf koud worden. Ze zit namelijk niet alleen.....

Foto van 'Maud'

21 JAN 2020

Maud heeft enorme ruzie met Tommy omdat ze tijdens oud en nieuw in slaap is gevallen en door alle telefoontjes heen is geslapen. Als ze Tommy eindelijk aan de lijn heeft, is ze doodsbang dat hij het uit gaat maken. Dat blijkt gelukkig niet zo te zijn: hij vertrouwt haar niet en denkt dat ze een ander heeft! Ze moet lullen als brugman, maar weet Tommy er uiteindelijk van te overtuigen dat dat absoluut niet het geval is. Maud’s moeder zit ondertussen in haar midlife crisis en gaat constant uit. Maar het hindert niet: Tommy kan een dj-klus in Thailand doen en vraagt Maud mee! Een maand naar Thailand, hoe vet!! Maar kan ze het over haar hart verkrijgen om haar ouders en Rochella en Luca achter te laten?

Een maand naar Thailand. Hoe chill zou dat wezen? Al de hele week gaat er niets anders door mijn hoofd dan dat. Ik heb voor school keihard vooruit gewerkt, want ondanks dat ik niet zeker weet of ik wel wil gaan, wil ik in elk geval niet dat dat hetgeen is wat mij tegen gaat houden. Avonden breng ik door in de boeken terwijl ik wegdroom als ik tussendoor witte stranden en palmbomen op Thaise stranden Google.

Na acht dagen hak ik de knoop door: ik ga gewoon. Ze kunnen mijn kont kussen! Ik leef voor mezelf toch? Het afgelopen jaar heb ik zoveel dingen voor anderen gedaan en om nou te zeggen dat ik me er gelukkiger bij voel dan ooit… mwuah. Dit jaar wordt mijn jaar. Ik ga naar Thailand!!


Dit moet je weten over online daten: ins en outs

Dit moet je weten over online daten: ins en outs

Foto's: Colourbox

Foto van 'Metro'

21 JAN 2020

Stond online daten op jouw lijstje met goede voornemens voor 2020? Check dan hier de voordelen en de nadelen van daten via het wereldwijde web.

Nederlanders zijn een kei in het maken van goede voornemens. Beginnen met daten of het vinden van de liefde van je leven in het nieuwe jaar stond aan het begin van het jaar bij veel mensen hoog op het lijstje. Wil je ervoor zorgen dat je dergelijke plannen daadwerkelijk gaat ondernemen, dan is het tijd om je goede voornemens leuk te maken. Dat kan ook nu nog! Guess what: daten is hartstikke leuk, mits je een beetje op de hoogte bent van de ins en outs van de online datewereld. Om je een handje te helpen met het vinden van liefde in 2020 hebben we voordelen en nadelen van en tips voor online dating voor je verzameld.

Voordelen van online dating


'Suikerroes is vergelijkbaar met shot harddrugs'

'Suikerroes is vergelijkbaar met shot harddrugs'

'Suikerroes is vergelijkbaar met shot harddrugs' / Unsplash

Foto van 'Metro'

20 JAN 2020

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. De ‘rush’ die je kan voelen na het eten van een stuk taart of een zak chips. Nu blijkt deze ‘rush’ vergelijkbaar met een shot harddrugs.

Dat ontdekten onderzoekers van de universiteit van Aarhus in Denemarken. Na het eten van voedsel met een hoog suikergehalte wordt het opioïdensysteem van de hersenen geactiveerd. Dat zorgt vervolgens voor grote veranderingen in de afgifte van het gelukshormoon dopamine.

Suikerwater


4 redenen om in 2020 geen kleding meer te kopen

4 redenen om in 2020 geen kleding meer te kopen

4 redenen om in 2020 geen kleding meer te kopen. / Getty Images

Foto van 'Metro'

20 JAN 2020

Shoppen om je beter te voelen en het doen van impulsuitgaven; voor jongeren die opgroeien ten tijde van de klimaatcrisis en met minder inkomen dan hun ouders, is dit lastig voor te stellen. Metro legt uit waarom én hoe je je koopgedrag aanpast.

Koopschaamte

Het woord koopschaamte komt van het Zweedse Köpskam, verwijzend naar de impact van mode op het klimaat. Veel merken verbranden restanten of dumpen deze als afval, met een berg vervuiling als gevolg. Volgens een rapport van WGSN zorgen nieuwe consumenten in 2050 voor een verdubbeling in het gebruik van het aantal grondstoffen. Het rapport meldt eveneens dat millennials bewuster omgaan met geld, omdat ze een stuk minder welvarend zijn dan voorgaande generaties. Om die reden gaan ze vaak voor een eenvoudigere stijl, kopen ze vaker tweedehands kleding of wachten ze op de uitverkoop.


Als je depressief bent: 'Hoe krijg ik deze dag om?'

Foto: privébezit Judith

Foto van 'Sofie Smulders'

20 JAN 2020

Judith is chronisch depressief. Met de ‘deprimerende’ Blue Monday heeft ze weinig, maar: „Depressie komt nu wel in het nieuws. Is het zo erg dat we daar deze dag voor gebruiken?”

‘Goedemiddag, alles goed?’ Ik hoor mezelf de vraag stellen en denk: stom. Voor Judith (43) is het inderdaad een confronterende vraag, want, ‘nee, het gaat niet goed’.

„Depressie voelt voor mij alsof ik me door een dikke dichte mist beweeg met een zware rugzak op mijn rug, terwijl het regent. Het is verdrietig om niets meer leuk te vinden en geen voldoening te voelen voor wat ik wél doe”, vertelt Judith, die ongeveer vijf jaar geleden geleden bij de huisarts aanklopte met slaapproblemen. Na doorverwijzing constateerde een psycholoog dat ze depressief was. „Ik wist wel dat ik niet lekker in mijn vel zat, maar zo voel ik me mijn hele leven al. RSI, overspannenheid, het uitte zich voornamelijk in fysieke klachten; ik zocht het in een andere hoek.”


Vaker met de trein is beter voor je gezondheid

Vaker met de trein is beter voor je gezondheid

Vaker met de trein is beter voor je gezondheid / 123RF

In samenwerking met a.s.r. verzekeringen

20 JAN 2020

We weten natuurlijk allemaal dat het beter voor het milieu is om wat vaker met het openbaar vervoer te reizen dan met de auto. Dat het dan ook nog eens een heleboel positieve effecten op je gezondheid heeft, is dubbel feest. Zo beweeg je niet alleen meer, maar doordat je niet uren in de file hoeft te staan, ondervind je ook een stuk minder stress. 

Een paar jaar geleden kwam de Japanse arts Yoshiro Hatano tot de conclusie dat we allemaal eigenlijk dagelijks te weinig bewegen. Yoshiro drukte dit uit in stappen, waarbij we volgens hem per dag 4000 stappen te weinig zetten (wat gelijk staat aan 30 minuten stevig wandelen). Je zou zo’n 10.000 stappen moeten zetten om een gezond leven te leiden.

Stap je gezond


Zo ben je het Blue Monday-gevoel voor

Blue Monday is voor een hoop mensen maar niks / ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

17 JAN 2020

Komende maandag is de meest miserabele dag van het jaar. Althans, zo voelt het voor veel mensen. Maar je kunt dat ellendige gevoel een beetje voorblijven.

De derde maandag van januari wordt altijd uitgeroepen tot de meest deprimerende dag van het jaar. We zijn hersteld van de feestdagen, onze goede voornemens blijken toch niet goed te werken en de dagen zijn nog steeds net even wat te kort. Wouter de Jong, auteur van de Mindgym-reeks, heeft tips.

Geef eraan toe


2019: jaar van de elektrische auto en kledingindustrie

2019: jaar van de elektrische auto en kledingindustrie

Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

16 JAN 2020

2019 is een succesvol jaar geweest voor de elektrische auto en de kledingindustrie. Dit blijkt uit de eerste cijfers over 2019 uit de autobranche en diezelfde kledingindustrie.

Vooral Tesla wist z’n omzet te verdubbelen vorig jaar. Naast de aanschaf van elektrische auto’s kochten we in 2019 weer meer kleding. Door de aantrekkende economie hebben de meeste consumenten meer geld te besteden. Dit zien we terug in de aanschaf van nieuwe kleding.

Verkooprecord voor de elektrische auto


Ken je deze podcasts al? # Kinderpodcasts

Ken je deze podcasts al? #10 Kinderpodcasts

Ken je deze podcasts al? # Kinderpodcasts. / Unsplash

Foto van 'Metro'

16 JAN 2020

Vorig weekend overleed Aart Staartjes (81) na een verkeersongeluk in Leeuwarden. Generaties groeiden op met zijn de razend populaire tv-series, zoals Sesamstraat, Het Klokhuis en De Stratemakersopzeeshow. Als ode aan deze kindertelevisieheld heeft Richard Otto van mediaplatform Spreekbuis.nl deze week de beste kinderpodcasts geselecteerd.

FRANKIE (NPO ZAPP)
FRANKIE is een podcast waarin pubers anoniem vertellen over hun leven. Wat ze meemaken, waar ze mee worstelen en wat ze leren. „Niet omdat we schijterds zijn, maar omdat het nou eens niet gaat om het plaatje. Het gaat om ons verhaal.”

Toen was ik 12 (KRO-NCRV)
In deze podcast van Willem Wever worden spannende verhalen verteld die echt zijn gebeurd. Grote gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis worden verteld, zoals de Bijlmerramp, het afscheidsconcert van Doe Maar en de vuurwerkramp in Enschede. Leuk voor jong en oud!